Вътрешният министър с подробности за подготовката на изборите

  • 17 август 2022 12:07

  • 811
  • 7
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

Подготовката за изборите върви по план. Имаме разписан план по дни. Това каза пред журналисти след заседанието на Министерски съвет служебният министър на вътрешните работи Иван ДемерджиевИван ДемерджиевИван Демерджиев е адвокат с над 20 години опит.   Роден е през 1975 г. в Пловдив. През 2001 г., предаде репортер на Novini.bg.

Влезли сме в комуникация с ЦИК, изяснили сме основните проблеми, изяснили сме и някои предварителни решения по тях. През тази седмица мисля, че ще можем да затворим най-важните теми и започваме детайлите по плана на база на предходните избори, който има във всяка една от институциите – както междуведомствен, така и в системата на МВР. Този план е изключително подробен, всеки има разписани ангажименти, включително и със срокове, и ние го изпълняваме. Към него добавихме създаването на една група по киберсигурност, която сега ще действа и която ще се погрижи да се усили защитата в този аспект на провеждане на изборите, заяви Демерджиев.

Последен ден за регистрация на партии и коалиции в ЦИК за изборите

В отговор на въпрос какви действия предприема МВР срещу купуването на гласове и корпоративния вот, вътрешният министър заяви: "В момента работим по подобряване на оперативната работа в МВР. Тя се движи на нива използване на специални разузнавателни средства, използване на информатори, които имат отношение към тези въпроси. Сблъскахме се с това, че оперативната работа беше доста занемарена. Усилваме тази работа като превенция и оттам насетне очакваме активизиране на сигналите. Към момента нямаме ясни сигнали, но ние сме длъжни да усилим оперативната работа, да наблюдаваме тези лица, за които има данни, че участват в такива практики или има данни, че могат да се включат и да участват в такива практики".


 

Константин Тодоров
811 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Господи!

2022.08.17 | 12:39

2
Господи! Този "борец" срещу мафията и срещу Каскета - покровител и защитник на най-големите герберастки и сарайски престъпници, откраднали милиарди, както и на учиндолското сакато нищожество, което отказва да подаде декларация за многобройните си и струващи милиони имоти, та тоя лакей в Гълъбарника, този кремълски запъртък, дето му викат Демерджиев, се оказа по-коварен лъжец и по-двуличен измамник дори и от рецитатора от село Славяново! Ами, хайде да излезе и запъртъка Демерджиев , да вдигне "юмрук", пък може някой наивник да му павярва! Да, запъртъците от Гълъбарника на Проскубания Гълъб правят и невъзможното, за да върнат герберастко-сарайската шайка във властта, както и да й осигурят "победа" на изборите! Господи, как ще ги изтърпим още един месец и защо въобще ги търпим?! Национални предатели и измамници от най-висока класа! А някой да е очаквал нещо по-различно от едно ЗаКаПеЧе и червен и в червата комунист?!

2022.08.17 | 13:19

7
Работата на Бог е да се занимава само с твоите умопомрачения.

2022.08.17 | 12:51

6
Никога повече машинно гласуване...иначе пак ще дойдат на власт такива, като Кирчо и Кокорчо
ШИБАМ ЧЕРВЕНИ ЛУМПЕНИ

2022.08.17 | 12:26

1
..АНАРХОКОМУНЯГИ НА ПАРАПЕТА....., ДАМАДЖАНЪ ГО НЯМА ....., ИЗБОРИТЕ ЩЕ СА ЧЕСТНИ...., ВИДЯХМЕ КОЛКО ВРЕМЕ СЕ УПРАВЛЯВА С МАНИПУЛИРАН ВОТ ...., КИРУ ВЛИЗА В ИСТОРИЯТА , КАТО ФАЛШИФИКАТОР , КОЕТО Е ПРЕВРАТ .. ...., ПОДМЕНЕН ВОТ И ПАРЛАМЕНТА ГО СВАЛИ ...., А ПАРЛАМЕНТА СМЕ НИЕ ....НАРОДА ... ..
БББ

2022.08.17 | 12:43

5
БАТЕ БОЙКО БОРИСОВ, ИДЕ.
ШИБАМ ЧЕРВЕНИ ЛУМПЕНИ

2022.08.17 | 12:40

4
..И СЕКТАТА ЧЕРВЕНА НА МАЯ ГАЛЕВА, ВЕРА ИВАНОВА, БАБИКЯН КОВЧЕГА......! ..... ГАЛЕВА НЕ ВЛЕЗЕ В ПОСЛЕДНИЯ ПАРЛАМЕНТ , БАБИКЯН КОВЧЕГА И ТОЙ ....., ПИТАМ АЗ ..., ЗАЩО ГАЛЕВА НЕ ОСПОРВА ИЗБОРИТЕ ..., ЗАЩО ПРОТЕСТИРА САМО КОГАТО ГЕРБ УПРАВЛЯВАТ ....., НЕЩО НЕ МИ СЕ ВРЪЗВАТ РЕАКЦИИТЕ Ѝ.... ..
ШИБАМ ЧЕРВЕНИ ЛУМПЕНИ

2022.08.17 | 12:40

3
..И СЕКТАТА ЧЕРВЕНА НА МАЯ ГАЛЕВА, ВЕРА ИВАНОВА, БАБИКЯН КОВЧЕГА......! ..... ГАЛЕВА НЕ ВЛЕЗЕ В ПОСЛЕДНИЯ ПАРЛАМЕНТ , БАБИКЯН КОВЧЕГА И ТОЙ ....., ПИТАМ АЗ ..., ЗАЩО ГАЛЕВА НЕ ОСПОРВА ИЗБОРИТЕ ..., ЗАЩО ПРОТЕСТИРА САМО КОГАТО ГЕРБ УПРАВЛЯВАТ ....., НЕЩО НЕ МИ СЕ ВРЪЗВАТ РЕАКЦИИТЕ Ѝ.....

Добави коментар

Водещи новини