Само с хартиена бюлетина ще се гласува в 9-те секции на община Трекляно

  • 12 август 2022 11:36

  • 477
  • 2
Само с хартиена бюлетина ще се гласува в 9-те секции на община Трекляно
© Булфото (архив)

Само с хартиена бюлетина ще се гласува в 9-те секции в най-малката община в България - Трекляно, казаха от администрацията.

Машинен вот там досега не е прилаган и вероятно няма и бъде прилаган заради малкия брой избиратели, казва секретарят на общината Василка Кирилова.

Спец по киберсигурност: Ако не започнем с настройките на машините, изборите ще са в риск

Броят на избирателите се запазва в сравнение с вота през ноември миналата година - 840 в 19 села, въпреки високата смъртност сред възрастното население. Това е така, защото десетки се записват по настоящ адрес.

Живеещи в Кюстендил, Перник, София, карат лятото на село, за да гледат градините и имотите и до изборите - 2 октомври, ще останат тук.

Още отсега общината създава и организация да превозва избирателите от най-отдалечените места и махали.

Ще бъдат осигурени и коли въпреки скъпия бензин и гориво, каза пред БНР секретарят Василка Кирилова.

"Да имат право хората да гласуват, да им дадем възможност да гласуват. Горивото - скъпо-евтино, то всичко е скъпо, ама в държавата ще правим избори. Това е положението. Държавата плаща всичко. Където няма достъп междуселищният транспорт, тогава ние го осигуряваме."

Последвайте канала на

Радина Лазарова
477 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Бай Гоше

2022.08.13 | 17:05

2
Е я сакам на кампюторо да фърлим гласо .
Умник Гюро

2022.08.12 | 12:19

1
Ето ви накратко основните образователни приоритети на Бай ви Гюро: 1. Да се спре незабавно насилственото тровене/ваксиниране/убиване на българските ученици и деца. Тези, които въведоха ваксинирането, да се изпратят доживотно в затвор. 2. Да се забрани със закон сатанистката идеология, налагана в българските училища, и всякакви трансджендърски-педофилски практики. Тези, които въведоха тези античовешки идеологии, да се изпратят доживотно в затвор. 3. Да се забранят със закон измислиците за азиатски произход на българския народ. Всички учебници по история, литература и обществознание да се извземат. Да се назначат млади учени, независими, които да напишат учебници по истинска българска история и литература. 4. Да се разпуснат със закон масонските организации БАН, всички настоящи университети и местните областни просветни дирекции.. Досегашните ръководства на тези анти-български организации да се изпратят доживотно в затвор. Да се назначат нови състави от млади и независими учени и мениджъри. Гарантирам ви, че до 5 години след изпълнението на тези образователни приоритети Българското образование ще е отново сред най-добрите в Европа! Помнете какво ви казва Умник Гюро, ако искате да сте хора!

Добави коментар

Водещи новини