До 6 септември българските граждани в чужбина могат да подадат заявление за гласуване за предсрочния вот за парламент

  • 05 август 2022 19:45

  • 547
  • 1
До 6 септември българските граждани в чужбина могат да подадат заявление за гласуване за предсрочния вот за парламент
© Булфото (архив)

До 6 септември българските граждани извън страната, които имат право на вот и желаят да го упражнят на предсрочните парламентарни избори на 2 октомври 2022 г., трябва да подадат писмено заявление за това, предвижда решение на ЦИК.

Заявлението може да бъде подписано саморъчно и подадено лично до дипломатическото или консулското представителство на страната ни в съответната държава. То може да бъде и изпратено с писмо по пощата или чрез куриерска услуга до дипломатическото или консулското представителство в съответната държава, като в едно писмо може да има повече от едно заявление, но във всяко заявление може да бъде вписано само едно лице.

Заявлението може да бъде подадено и електронно през интернет страницата на ЦИК.

В него избирателят вписва на български език имената си по паспорт, военна карта или по лична карта, ЕГН и постоянния си адрес в България. Избирателят вписва на кирилица или латиница мястото извън страната, в което желае да гласува.

Избори на 2 октомври, стана ясен и съставът на служебния кабинет, премиер е Гълъб Донев

В заявлението си избирателят може да посочи електронен адрес или телефон за контакт, на който да бъде уведомен за резултата след като данните, които е попълнил, бъдат проверени.

Ръководителите на дипломатическото или консулското представителство на Република България изпращат незабавно на Централната избирателна комисия по електронен път постъпилите заявления за гласуване от избиратели, които желаят да гласуват извън страната, се посочва в решението. Постъпилите заявления се публикуват незабавно на интернет страницата на ЦИК при спазване изискванията на Закона за защита на личните данни.

 

Валери Зайцев
547 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.08.05 | 19:59

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини