МВнР кани международни наблюдатели за изборите на 2 октомври

  • 04 август 2022 10:56

  • 332
  • 1
МВнР кани международни наблюдатели за изборите на 2 октомври
© МВнР

Министерството на външните работи (МВнР) е отправило покани за международни наблюдатели за насрочените на 2 октомври 2022 г. предсрочни парламентарни избори у нас.

Постоянното представителство на България във Виена е изпратило вербални ноти с покани до държавите участнички, Бюрото за демократични институции и права на човека и Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ). Покани са отправени също и до Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ), чрез Постоянното представителство на страната ни в Страсбург, както и до Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество (ПАЧИС) чрез Генералното консулство на България в Истанбул.

От МВнР информират, че при проявено желание от тези организации, ведомството ще предложи на Централната избирателна комисия регистрирането на техни представители като международни наблюдатели на предстоящите избори.

ЦИК определи срока за консултации за съставяне на РИК-ове

Гарантирането на честни, свободни и демократични избори, съгласно най-високите международни стандарти, е приоритет за Република България, при осигуряване на всички необходими санитарни условия във връзка с пандемията от COVID-19, пишат още от МВнР.

Десислава Станева
332 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.08.06 | 17:42

1
МВнР кани международни наблюдатели за изборите на 2 октомври. ТОВА Е ПРЕКРАСНА ИНИЦИАТИВА. Моля, само не канете дъртата шлюха Митрофановна.

Добави коментар

Водещи новини