Вилдан Хюсменова е новият кмет на село Илийно

  • 28 февруари 2022 07:58

  • 1092
  • 0
Вилдан Хюсменова е новият кмет на село Илийно
© Булфото (архив)

Кандидатът на ДПС Вилдан Хюсменова е новият кмет на омуртагското село Илийно.  За нея своя глас са дали 131 от гласували общо 200 души, съобщи за БТА секретарят на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Омуртаг Владислава Петрова след края на изборния ден.

Другият кандидат, участвал в надпреварата за кметския пост в населеното място – Иван Иванов от ГЕРБ, е подкрепен 65 души. Четирима избиратели са гласували с „не подкрепям никого“, според протокола на Секционната избирателна комисия.

Кандидати на ДПС и ГЕРБ спечелиха частичните местни избори в четири села на община Исперих

До урната са отишли 200 гласоподаватели. Имащите право на глас в населеното място, според избирателните списъци, са общо 471 души. Не е имало и проблеми и при гласуването с машина. 

До извънредните избори в Илийно се стигна след като досегашният кмет Герчо Славов е подал заявление до Общинския съвет в Омуртаг за прекратяване на пълномощията му по семейни причини.

Изборният ден в населеното място протече в спокойна обстановка, без регистрирани жалби и сигнали за нарушения на изборния процес, при спазване на действащите противоепидечни мерки. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1092 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини