ЦИК след повторно броене в три избирателни секции: Резултатите съвпадат

  • 13 януари 2022 15:19

  • 293
  • 1
ЦИК след повторно броене в три избирателни секции: Резултатите съвпадат
© Булфото (архив)

Централната избирателна комисия извърши повторно преброяване на контролните разписки от машинното гласуване в изборите за народни представители, произведени на 14 ноември 2021 г., в избирателни секции № 234608002, № 234623006 и № 244606022, за които имаше информация за разминаване в данните от гласуването в машинния протокол и вписаните в приложение № 13-НС данни от извършеното от СИК преброяване на контролните разписки.

Заключението на комисията и за трите секции е, че резултатите от преброяването на разписките съвпада напълно с числовите данни от машинното гласуване.

Многодетният Бау-Бау е мъжът, гласувал два пъти на балотажа

За извършеното повторно преброяване в Централната избирателна комисия беше определена комисия от членове на ЦИК, която разпечата подписаните и подпечатаните от СИК пликове с контролни разписки, преброи ги повторно и установи, че и в трите случая данните в машинния протокол съответстват на данните от контролните разписки.

Беше установено неправилно вписване от страна на СИК на данни от контролното броене на подадени гласове спрямо наличните в плика на съответната секция контролни разписки от гласуването. Преброяването се извърши в две секции от Двадесет и трети изборен район – София, и една секция от Двадесет и четвърти изборен район – София.

Протокола от извършеното повторно контролно преброяване можете да видите на интернет страницата на ЦИК като съобщение https://www.cik.bg/

Владимир Василев
293 1

Коментари 1

Добави коментар
Гост

2022.01.13 | 15:41

1
Комуниста радев ли каза какво да кажете гнусни комунисти долни

Добави коментар

Водещи новини