В Ямболска област президентският балотаж започна нормално

  • 21 ноември 2021 08:31

  • 281
  • 0
В Ямболска област президентският балотаж започна нормално
© Булфото

В Ямболска област изборният ден на втория тур за президент и вицепрезидент започна нормално. Всички 244 секции в петте общини са отворени и работят. В четири секции се извършват смени в състава на комисиите, заради неявили се техни членове. Към момента няма подадени сигнали за неработещи машини за гласуване, съобщи говорителят на Районната избирателна комисия /РИК/ Мариана Гърдева, предаде БТА.

В 159 секции се гласува с машини, като в десет от тях са разположени по две устройства. В останалите 85 секции вотът се упражнява с хартиени бюлетини. Мобилните урни са 11, от тях осем - за избиратели с трайни физически увреждания и три - за карантинирани. По едно изборно помещение е разкрито в четирите болници в областта.

Отворена е и секция в следствения арест в Елхово, каквато нямаше за вота "две в едно" на 14 ноември - президентски и парламентарен. За балотажа са подадени 10 заявления за гласуване от задържани, уточни говорителят на РИК.

Започна изборният ден зад граница, първи гласуват сънародниците ни в Нова Зеландия

Право на глас в областта имат 108 140 души, от които в община Ямбол - 64 928, в община Тунджа - 18 051, в община Елхово - 12 811, в община Стралджа - 9586 и в крайграничната община Болярово - 2764. В Ямболско за охраната и безпроблемното протичане на изборния ден са ангажирани 274-ма служители на Областната дирекция на МВР, съобщи говорителят на полицията Татяна Павлова.

Теодора Александрова
281 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини