Изборният ден в 17-и МИР, Пловдив област, започна спокойно

  • 21 ноември 2021 08:22

  • 193
  • 0
Изборният ден в 17-и МИР, Пловдив област, започна спокойно
© Булфото

Изборният ден в 17-и избирателен район, Пловдив област, започна спокойно. Всички секционни комисии са отворили в предвидения от закона час, съобщиха за БТА от 17-ата Районна избирателна комисия /РИК/. Само в една секция - 35-ата в Първомай, машината е отказала да работи и там избирателите ще гласуват на хартия. В 11 секции не са се явили по един от членовете на комисиите и те ще работят в намален състав. В четири от тях това са представители на ръководството, на мястото на които ще бъде преназначен член от комисията, уточниха от РИК.

За балотажа за президент и вицепрезидент на България в 17-те общини на Пловдивска област, без Пловдив град, са разкрити общо 544 СИК, като броят е същият от първи тур. От тях 10 са за гласуване на трудноподвижни и хора с трайни увреждания. По една секция е разкрита в болниците в Карлово и Асеновград и още една секция в ковид отделението в Асеновград.

Изборният ден в 24-ти МИР започна нормално

Осем комисии са разкрити и в санаториуми, а за гласуване на поставени под карантина лица са образувани две подвижни СИК. По последна информация имащите право на глас жители на област Пловдив са 291 892 души.

Теодора Александрова
193 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини