Изборният ден в 17-и МИР, Пловдив област, започна спокойно

  • 21 ноември 2021 08:22

  • 221
  • 0
Изборният ден в 17-и МИР, Пловдив област, започна спокойно
© Булфото

Изборният ден в 17-и избирателен район, Пловдив област, започна спокойно. Всички секционни комисии са отворили в предвидения от закона час, съобщиха за БТА от 17-ата Районна избирателна комисия /РИК/. Само в една секция - 35-ата в Първомай, машината е отказала да работи и там избирателите ще гласуват на хартия. В 11 секции не са се явили по един от членовете на комисиите и те ще работят в намален състав. В четири от тях това са представители на ръководството, на мястото на които ще бъде преназначен член от комисията, уточниха от РИК.

За балотажа за президент и вицепрезидент на България в 17-те общини на Пловдивска област, без Пловдив град, са разкрити общо 544 СИК, като броят е същият от първи тур. От тях 10 са за гласуване на трудноподвижни и хора с трайни увреждания. По една секция е разкрита в болниците в Карлово и Асеновград и още една секция в ковид отделението в Асеновград.

Изборният ден в 24-ти МИР започна нормално

Осем комисии са разкрити и в санаториуми, а за гласуване на поставени под карантина лица са образувани две подвижни СИК. По последна информация имащите право на глас жители на област Пловдив са 291 892 души.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
221 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини