МВнР достави зад граница всички машини за гласуване и бюлетините за 99,47 % от секциите

  • 20 ноември 2021 13:57

  • 431
  • 2
МВнР достави зад граница всички машини за гласуване и бюлетините за 99,47 % от секциите
© Булфото (архив)

Министерството на външните работи съвместно със своя логистичен партньор DHL осъществи безпрецедентна организация в рамките на 72 часа по подготовка, изпращане и доставяне до всички континенти по света (с изключение на Антарктида) на 710 000 бюлетини за 750 секции, както и на 326 машини за гласуване, определени за 208 секции, съобщиха от дипломатическата ни централа.

На 16 ноември 2021 г. в 13:00 часа МВнР получи от печатницата на БНБ бюлетините и незабавно стартира процес по тяхното пакетиране и оформяне като дипломатическа поща. Всички 750 пратки с бюлетини бяха подготвени за изпращане в рамките на 8 часа, като първите 250 от тях бяха предадени на DHL в 19:00 часа и отпътуваха на същия ден, вторник, 16 ноември 2021 г.

На 17 ноември 2021 г. с DHL бяха транспортирани още 250 пратки, а със собствен транспорт на МВнР в сряда и четвъртък тази седмица отпътуваха и останалите бюлетини за района на Балканите, Австрия, Турция и Молдова.

МВнР получи достъп до машините за секциите извън страната в 9:00 часа на 16 ноември 2021 г. 336 машини бяха оформени като дипломатическо карго в рамките на 5 часа и 224 от тях още в същия ден отпътуваха с DHL. Останалите 112 машини бяха доставени със собствен транспорт по предназначение до дипломатически и консулски представителства откъдето в днешния ден се осъществява предаването им на секционните избирателни комисии.

Въпреки денонощно полаганите усилия от МВнР, задграничните ни представителства и логистичния ни партньор, поради кратките срокове, далечните разстояния и трудностите, свързани с пандемията по света, само в 4 секции: 2 в Австралия – Аделаида, Бризбейн; една секция в Нова Зеландия – Крайстчърч и една секция в САЩ - Сейнт Луис, щата Мисури, бюлетините няма да могат да бъдат доставени преди началото на изборния ден. Четирите секции са 0,53 на сто от общия брой секции зад граница.

Малка е вероятността секции в САЩ да останат без бюлетини за балотажа

 Министерството на външните работи е информирало Централната избирателна комисия за тези четири секции и се очаква ЦИК да вземе решение за реда и начина, по който да се проведе изборния процес в тях.

 МВнР изказва благодарност на своя логистичен партньор DHL, както и на дипломатическите и консулските ни представителства за положените в извънредната ситуация усилия бюлетините и машините да бъдат доставени навреме, така че сънародниците ни в чужбина да могат да упражнят правото си на глас във втория тур на изборите за президент и вицепрезидент на 21 ноември 2021 г.

Валери Зайцев
431 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
БАНЯКНСКИ ТРУПИЛЯСАл БОкЛУККк

2021.11.20 | 14:07

2
Факт! Цъфтан-Крадеца е целия в лайна от главата до петите. Понеже е бавно развиващ той няма чувство за срам. Тези които влизат в неговата партия са се наточили да крадат с гъза си. Циганина Цецо Наглецо е захлебил по три направления и за Ролекс, и за апартаменти. 1.От фондация Ханс Зайдел. 2.От обществените поръчки дадени на конвеир на Петър Христов от Горна Оряховица. 3.От кръсникът си строителен предприемач печелил и строителни петна и санирания! Цецо-Крадеца и Боко-българоубиеца са инструмента на световното жидо-хазарско задкулисие, за унищожението на българският народ. Жидовете искат територията България, но без народа. Жалко, че санираните БГ-дебили немогат да го проумеят, и ще умрат по домовете си набодени с вакси-отровите!
ГЕЙдЖОРЛиНА

2021.11.20 | 14:06

1
Повече от десетилетие Мутрата и Цветанът следят, слухтят, снимат и записват целия български народ. Дори по време на Извънредното Положене следяха локацията на телефоните на върналите се от чужбина българи… Ама ся, ревнало ми банкянското говедо, че „Кой ме подслушва и снима?“…. Ами ти сам се подслушваш и снимаш, българоубиецо. Тази система на мутромилиционерщина и „Биг Брадър“ ти я въведе. Нима забрави Цецомобила, та имаше и убийства даже покрай него? Не Мутро, не те следят Мая, Слави(СлавуЦАТА), „всички БСПта по всички земни кълбета“, КГБ, ВиК и Клингоните. Твоите собствени и.з.р.о..д..и те слушат и снимат.

Добави коментар

Водещи новини