Стойчев: Оптимист съм, че партиите ще се разберат за съставяне на правителство

  • 18 ноември 2021 08:14

  • 1375
  • 1
Стойчев: Оптимист съм, че партиите ще се разберат за съставяне на правителство
© Кадри - Нова телевизия

„Оптимист съм, че партиите ще се разберат за съставяне на правителство, защото и четирите осъзнават, че ако сега провалят мандат, това ще бъде самоубийство и тях няма да ги има повече на политическата сцена”. Това заяви социологът Кънчо Стойчев в ефира на Нова телевизия.

„Надявам се, че партиите са извлекли поука от предишните два неуспешни опита, а имено – трябва да загърбят егото си. „Продължаваме Промяната” ще успее, само ако не повтори тази ключова грешка, която се повтори вече два пъти”, добави той.

ЦИК ще съобщи мандатите в 47-ото Народно събрание

„С партии със спадаща подкрепа трудно се създава управление с дълъг мандат. Избирателите са наясно, че синтетична коалиция, създадена набързо, в последния момент, безспорно уплътни анти ГЕРБ вота за сметка на политически проекти, които са стрували много време и труд да бъдат създадени”, посочи Георги Харизанов от Института за дясна политика.

„Всеки едни български гражданин има интерес от стабилно, качествено и добро управление. В интерес на всички ни е да има такова управление”, добави той.

Калина Христова
1375 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.11.18 | 09:18

1
Не и правителство,което да обслужва чужди интереси, защото ще има протести!!!

Добави коментар

Водещи новини