Дъжд от оставки в деня след изборите

  • 15 ноември 2021 18:35

  • 13630
  • 11
Дъжд от оставки в деня след изборите
© Novini.bg

Novini.bg следи на живо за Вас актуалните изборни резултати и първите коментари за вота 2 в 1. 

18:48 | 15 ноември 2021

При близо 100% обработени изборни резултати: ПП запазва първото място с 25.65%

При обработени 99.51% от изборните протоколи (към 18:30 ч. на 15 ноември 2021) на ЦИК, "Продължаваме промяната" запазват първото място с 25.65%, а кандидатпрезидентската двойка Румен Радев - Илияна Йотова са с резултат 49.45%. 

ГЕРБ-СДС са на второ място в парламентарната надпревара с 22.80%%, а кандидатпрезидентската двойка Анастас Герджиков - Невяна Митева заемат втората позиция в президентския вот - 22.85%.

Резултатите показват, че в бъдещия парламент ще влязат 7 партии. 

Прочети още...

18:33 | 15 ноември 2021

ЦИК с последни данни за вота 2 в 1

97,21% от изборните протоколи са обработени към 18:00 часа. Предадени са документите на 7 РИК-а, съобщи говорителят на ЦИК Росица Матева по време на брифинг тази вечер. 

"Желанието ни беше до 24 ч. днес да пристигнат всички протоколи от РИК, но поне тези, които не могат да пристигнат тази нощ, да го направят до утре сутринта", уточни тя. 

Срокът за обявяване на резултатите от изборите за Народно събрание е в четвъртък и той ще бъде спазен, увери Матева. По думите ѝ, ЦИК се е справила. Не е имало напрежение нито в страната, нито в чужбина.

Прочети още...

18:00 | 15 ноември 2021

Асен Василев обяви кога започват разговорите за коалиционно правителство и как ще протекат те

"Победата на тези избори е огромна отговорност. Ние от самото начало казахме, че влизаме в тази надпревара, за да сме първи и да носим тази отговорност". Това заяви в предаването "Лице в лице" по БТВ Асен Василев, съпредседател на победилата партия на изборите от вчера "Продължаваме промяната". 

"Тази седмица стартираме разговори за съставянето на коалиционно правителство. Ще изчакаме окончателните резултати на ЦИК и започваме преговори. Ще говорим с всички без ГЕРБ и ДПС. Имаме идея разговорите да протекат по малко по-различен начин. Те ще се водят от експертни групи от всички партии. Ще се формират експертни групи по всички сектори. Всяка една партия, която е готова да участва в коалиционно управление, ще представи експертите си в тези групи. След като приключат разговорите, ще излезем с програми по сектори за следващите 4 години", добави той. 

Прочети още...

17:45 | 15 ноември 2021

Томислав Дончев даде ценен съвет на победителите в изборите

„В този занаят винаги трябва да очакваш неочакваното и всякакъв развой на събитията. Не сме твърдели, че сме против машинното гласуване. Задавахме въпроси, на които не получихме отговор. Ако ти се счупи колата не си против този начин на придвижване, нали?“. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев в предаването „Лице в лице“ по БТВ. 

„Все още очакваме отговори на въпросите си, които зададохме преди няколко дни. Скоро ще зададем и нови. Никой не е искал да внася недоверие срещу изборния процес“, увери той.

Дончев не смята, че ГЕРБ губи изборите. „Подкрепата ни се запазва на сходни равнища. Няма да осъждам вота на гражданите. Той винаги е правилен. Благодаря им, че гласуваха“, коментира той.

Прочети още...

16:42 | 15 ноември 2021

При 93.28% обработени изборни резултати: ПП водят пред ГЕРБ с над 2%

При обработени 93.28% от изборните протоколи (към 16:30 ч. на 15 ноември 2021) на ЦИК, "Продължаваме промяната" запазват първото място с 25.46%, а кандидатпрезидентската двойка Румен Радев - Илияна Йотова са с резултат 49.39%.  

ГЕРБ-СДС са на второ място в парламентарната надпревара с 22.78%, а кандидатпрезидентската двойка Анастас Герджиков - Невяна Митева заемат втората позиция в президентския вот - 22.75%.

Прочети още...

16:19 | 15 ноември 2021

Евгений Дайнов с брутален анализ на изборния резултат: Това бе завършващ опит на българското общество да се махне от 90-те години

Тези избори представляваха един завършващ опит на българското общество да се махне от 90-те години. Така обобщава резултата от вота политологът Евгений Дайнов.

"Гласувах с хъс и удоволствие. Тези избори представляваха един завършващ опит на българското общество да се махне от 90-те години. В онзи вариант, построен от Бойко Борисов – насилие, грабеж, лошо поведение и простащини. И да влезе в ХХI век, който българското общество идентифицира с хора, които са приветливи загрижени и видимо чисти телесно. Миналият път българското общество нямаше голям избор и се втурна да гласува за Слави Трифонов, но удари на камък, защото Слави Трифонов е също от 90-те години. Сега с появата на “Продължаваме промяната“ вече имаше за кого да се гласува и хората го направиха", обяснява той.

Прочети още...

16:10 | 15 ноември 2021

И ген. Атанас Атанасов подаде оставка

Сърдечно благодаря на хората, дали своя глас за Демократична България, на кандидатите ни в листите, на доброволците и на всички активисти за всеотдайната и безкористна работа. Това написа във Фейсбук ген. Атанас Атанасов.  

По-рано днес и Христо Иванов също подаде оставка. Причината - слабите изборни резултати на ДБ, която по последни данни на ЦИК ще е шеста политическа сила с 5.92% от гласовете на избирателите. 

Прочети още...

16:00 | 15 ноември 2021

"Продължаваме промяната" печели победа в 15 области, ГЕРБ - СДС в 12

"Продължаваме промяната е първа политическа сила в 15 области с общо 25,36 на сто от гласовете на избирателите. Тя печели в трите столични района, сред които е и лидерският - 25-ти многомандатен избирателен район. Сред останалите области, в които е първа политическа сила, са Пловдив-град, Русе, Враца, Габрово, Варна, Стара Загора, Хасково, Ямбол. Това показват данните на ЦИК при обработени 75.69% СИК протоколи в РИК. ГЕРБ-СДС са лидери в 12 области, сред които Благоевград, Видин, Габрово, Кюстендил, Перник, София-област със средно 25,17 на сто от гласовете.

ДПС печели най-много гласове в Кърджалийски, Разградски, Търговищки и Силистренски избирателен район, като събира 14,02 % от доверието на избирателите.

Прочети още...

14:47 | 15 ноември 2021

Христо Иванов подаде оставка

Христо Иванов подаде оставка като председател на "Да, България". Причината е слабият изборен резултат. 

"Факт е първата оставка на лидер на партия след изборните резултати. Христо Иванов я подаде. Той напуска поста председател на "Да, България", обяви той в пряко включване във Фейсбук. 

"Изпълнителният съвет също подава оставка. Насрочва се Национален съвет на партията", каза още той. 

Прочети още...

14:35 | 15 ноември 2021

Изпълнителния комитет на ВМРО хвърли оставка

Благодарим за подкрепата на истинските български родолюбци, които избраха ВМРО. Благодарим за подкрепата в тежката политическа, икономическа и здравна обстановка, написа във Фейсбук зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки. 

След анализ на изборните резултати ръководството на ВМРО, в лицето на Изпълнителния комитет, взе решение да подаде оставка и да свика Организационен съвет, с цел подготовка и свикване на конгрес на ПП „ВМРО – Българско национално движение“.

Прочети още...

14:12 | 15 ноември 2021

"Продължаваме промяната" печели изборите във Великотърновско, Румен Радев и Илияна Йотов с най-голяма подкрепа в областта

Партия "Продължаваме промяната" печели изборите във Великотърновско, Румен Радев и Илияна Йотов са с най-голяма подкрепа в президентската надпревара с 56,8 процента от гласовете на избирателите, съобщава председателят на Районната избирателна комисия Николай Илиев.

Данните са на базата на 100 процента обработени протоколи от всички 420 секционни избирателни комисии в Четвърти МИР-Велико Търново.

Общо 21, 31 процента са гласували за кандидатпрезидентската двойка Анастас Герджиков и Невяна Митева, и те остават втори. Във вота за народни представители за 47-ия парламент Партия "Продължаваме промяната" е първа политическа сила с 24,98 процента подкрепа. Втора политическа сила е коалицията "ГЕРБ-СДС" с 20, 92 процента от гласовете на избирателите. БСП е трета с 15, 21 на сто от вота на гласоподавателите.

 

 

Прочети още...

13:57 | 15 ноември 2021

"Правосъдие за всеки" се извини за издигането на Лозан Панов за президент

Двама представители на инициативата "Правосъдие за всеки" се извиниха за издигането на Лозан Панов за президент.

Ден след вота Пепи Кънчев и Емил Георгиев написаха, че този избор се е оказал грешка и че пътищата на инициативния комитет и на кандидата са се разделили още в самото начало на кампанията. "Правосъдие за всеки" бе ядрото на Инициативния комитет, издигнал председателя на ВКС за кандидат-президент.

 

Прочети още...

13:45 | 15 ноември 2021

Вигенин хвърли оставка като шеф на преизборния щаб на БСП

Резултатите от изборите вече се изясниха, макар да не са окончателни. Не постигнахме целите си. Оттеглям се като председател на Националния предизборен щаб. Благодаря на колегите от щаба, работиха усърдно и сърцато, към тях не бива да има никакъв упрек! Това написа във Фейсбук бившият депутат от БСП Кристиан Вигенин. 

Не съм привърженик на вътрешнопартийните откровения във фейсбук, така че моят анализ ще споделя първо на партийните форуми, които предстоят.

Прочети още...

12:46 | 15 ноември 2021

Административният съд се разпореди за 228-те машини на "Сиела Норма"

На закрито заседание днес Административният съд София-град е разпоредил да бъде прекратено безусловно действието на ЦИК, с което се е разпоредила за 228-те машини на "Сиела Норма", съобщиха за БТА от пресцентъра на съда. 

Решението не е окончателно и може да се обжалва пред Върховния административен съд. Делото беше образувано по жалба на дружеството.

Прочети още...

12:01 | 15 ноември 2021

При обработени 75.69% резултати: "Продължаваме промяната" и Радев остават първи

При обработени 75.69% от изборните протоколи (към 12:00 ч. на 15 ноември 2021) на ЦИК, "Продължаваме промяната" запазват първото място с 25.34%, а кандидатпрезидентската двойка Румен Радев - Илияна Йотова са с резултат 49.40%.

ГЕРБ-СДС са на второ място в парламентарната надпревара с 22.43%, а кандидатпрезидентската двойка Анастас Герджиков - Невяна Митева заемат втората позиция в президентския вот - 22.41%.

Прочети още...

11:53 | 15 ноември 2021

Антон Кутев иска незабавна смяна на лидерката на БСП Корнелия Нинова!

Говорителят на служебния кабинет Антон Кутев призова БСП да поиска оставката на лидерката Корнелия Нинова.

"Оставката е личен акт и Корнелия Нинова вероятно няма да си подаде оставката. За такова действие е нужна морална структура на личността, от която председателката видимо е лишена. Решенията на Нинова вече нямат никакво значение.

Прочети още...

11:52 | 15 ноември 2021

ДПС - първа политическа сила извън страната

Българите извън страната са определили за първа политическа сила Движението за права и свободи (ДПС) при 94.07% обработени протоколи. Това сочи справка на сайта на ЦИК. Те печелят 82 703 гласа или 40.24%.

Издигнатият от партията кандидат за президент и лидер на партията Мустафа Карадайъ също получава най-много гласове от сънародниците ни в чужбина.

На парламентарните избори второ място българите зад граница отреждат на ПП ПП, които получават 82 703 гласа или 21.49%. ИТН са с 44 161 гласа или 10.6%. Те са следвани от ГЕРБ-СДС със 7.88% или 16 199 гласа. Пети са „Демократична България“ с 16 010 гласа или 7.79%. Веднага след тях е партия „Възраждане“ с 12 420 гласа или 6.04%.

Прочети още...

11:24 | 15 ноември 2021

Румен Радев: "Продължаваме промяната" носи шанс и надежда

"Продължаваме промяната" носи шанс, носи надежда. Виждате, че битката за укрепване на държавността продължава. Затова призовавам сънародниците ни - излезте и гласувайте, за да направим промяната необратим процес. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти след клетвата на новите конституционни съдии.

Той поздрави сънародниците ни, които излязоха и гласуваха вчера. Искам да поздравя "Продължаваме промяната" за категоричния резултат.

Прочети още...

11:01 | 15 ноември 2021

"Продължаваме промяната" печели парламентарния вот и в САЩ

"Продължаваме промяната" печели първото място и в САЩ с 53%. Второто място заема "Демократична България" със 17,5%, третото е за "Възраждане" с 14%.

Това каза в ефира на "Твоят ден" проф. Владислав Караджов, преподавател и председател на СИК отвъд Океана. По думите му резултатите на "Възраждане" не са особена изненада, тъй като са сходни с тези от изборите през юли.

Прочети още...

10:54 | 15 ноември 2021

Десислава Атанасова: 47-ото Народно събрание няма да има дълъг живот

Очевидно е, че ще бъдем опозиция, заяви пред БНР Десислава Атанасова от ГЕРБ. Тя прогнозира, че отново няма да има стабилно управление и 47-ото Народно събрание няма да има дълъг живот.

„ГЕРБ може да бъде в опозиция и тя не е мълчалива и послушна опозиция.“

„Въпреки многото изборни проблеми в различни секции с машините, нито една машина не беше подменена и странно защо ни бяха 400. Това не се случи обаче, защото ГЕРБ освети този процес“, коментира Атанасова в предаването „Преди всички“.

Прочети още...

10:21 | 15 ноември 2021

60.95% обработени резултати и нова интрига: БСП мина ИТН

При обработени 60.95% от изборните протоколи (към 10:00 ч. на 15 ноември 2021) на ЦИК, "Продължаваме промяната" запазват първото място с 25.36%, а кандидатпрезидентската двойка Румен Радев - Илияна Йотова са с резултат 49.15%.

ГЕРБ-СДС са на второ място в парламентарната надпревара с 22.17%, а кандидатпрезидентската двойка Анастас Герджиков - Невяна Митева заемат втората позиция в президентския вот - 22.28%.

Прочети още...

10:13 | 15 ноември 2021

Лидерската битка: Ицо Хазарта бие Борисов и Нинова в 25-и МИР

„Продължаваме промяната“ засега печели символната битка срещу лидерите на ГЕРБ и БСП в най-големия 25-и столичен многомандатен район.

Водач на листата на новата коалиция бе рапърът Христо Петров – Ицо Хазарта, а неговата формация триумфира с 31.57% от гласовете при извадка от 11.3%.

Прочети още...

09:38 | 15 ноември 2021

Сачева: Партията на Румен Радев унищожи протестните партии

Да честитим победата на първите, но това е партията на Румен Радев, щом той печели президентските избори е нормално неговата партия да има висок резултат. Партията му обаче унищожи другите протестни партии. Това заяви в ефира на Нова телевизия Деница Сачева от ГЕРБ

Прочети още...

08:31 | 15 ноември 2021

При 42,85% обработени протоколи: ПП запазват първото си място с 25.97%, а двойката Радев - Йотова са с 49.45%

При обработени 42.85% от изборните протоколи (към 08:00 ч. на 15 ноември 2021) на ЦИК, "Продължаваме промяната" запазват първото място с 25.97%, а кандидатпрезидентската двойка Румен Радев - Илияна Йотова са с резултат 49.45%.

ГЕРБ-СДС са на второ място в парламентарната надпревара с 21.42%, а кандидатпрезидентската двойка Анастас Герджиков - Невяна Митева заемат втората позиция в президентския вот - 21.02%.

Прочети още...

08:15 | 15 ноември 2021

Тома Биков: ГЕРБ ще бъде в опозиция

Ние ще бъдем в опозиция в следващото Народно събрание. Ако предизборната кампания беше нормална, щяхме да анализираме къде сме допуснали грешки. За съжаление в тази кампания нашият основен опонент беше Бойко Рашков и целият апарат на държавата. Ние ще изпълняваме функцията си на опозиция съвестно. Това заяви Тома Биков от ГЕРБ в студиото на БТВ.

ГЕРБ е партия, която непрекъснато се промяна. И при нас промяната продължава“, каза той. Според него дали Бойко Борисов ще бъде депутат или не няма значение.

Прочети още...

07:51 | 15 ноември 2021

Сандов: Очаквахме, че избори 2 в 1 ще свалят резултата на ДБ, но не чак толкова

Двойно сме паднали в сравнение с юли, По-голяма част от отлива е към „Продължаваме промяната“. Това заяви Борислав Сандов от „Зелено движение“ в студиото на сутрешния блок на БТВ.

Той припомни, че ДБ са предложили общо явяване с ПП: „Ние ги предложихме и за министри в предходното Народно събрание“.

Прочети още...

06:52 | 15 ноември 2021

При обработени 21,21% от протоколите в РИК "Продължаваме Промяната" получава 25,85%, двойката Радев-Йотова печели 48%

При обработени 21,21 на сто СИК протоколи в Районните избирателни комисии /РИК/ "Продължаваме Промяната" получава 25,85 на сто от гласовете в изборите за народни представители, съобщава Централната избирателна комисия.

Прочети още...

23:56 | 14 ноември 2021

Димитър Ганев: Когато дойде вотът от чужбина, ПП ще има по-голям относителен дял, отколкото ИТН

Когато дойде вотът от чужбина, "Продължаваме промяната" ще има по-голям относителен дял, отколкто "Има такъв народ", каза социологът Димитър Ганев от агенция "Тренд" по Нова телевизия.

Прочети още...

23:54 | 14 ноември 2021

Световните агенции за изборите у нас: България няма явен победител

Екзитполовете показват, че на третите по ред за тази година парламентарни избори в България няма явен победител, отбелязва Ройтерс.

Агенцията изтъква, че според три социологически агенции десноцентристката партия ГЕРБ на бившия премиер Бойко Борисов е начело, а според агенция "Маркет Линкс", цитирана от ТАСС, води новосъздадената формация "Продължаваме промяната".

Novini.bg
13630 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

2021.11.15 | 21:52

11
Герберските политолози, социолози и коментатори се опитват да демотивират избирателите на Президента Радев да не ходят на втория тур, за да може техният кандидат на олигархията - Герджиков да осъществи изненада. Това българският народ не трябва да го допуска.

2021.11.15 | 20:33

10
Срам !! ..след първия турски кандидат за президент на България!

2021.11.15 | 17:40

9
Ако има нещо хубаво в цярата тази помия това е, че Мръсното Майче, Лайняния Бабикят, Хаджигеев, мадам 500К, Свинята Капон няма да помиришат вече парламента. А Ристьо Мазньока и Ген. Гном ще ни се махнат от очите най после и ще престанат да ни заливат с душевните си помии.

2021.11.15 | 11:50

1
ТИЯ ОТ ЧУЖБИНА ЩО НЕ ЖИВЯТ ТУК, ТА ТОГАВА ДА ГЛАСУВАТ

2021.11.15 | 16:00

8
Аз смятам, че на хора, които над 6 месеца живеят извън България, трябва да им е забранено да гласуват! Нито имат представа какво се случва в родината им, а дори и смятам, че може да се получи конфликт на интереси, аз примерно да живея извън България и на пук да гласувам за турската партия, тък като никога не смятам да се връщам отново!
ЧЕСТИТО

2021.11.15 | 14:22

7
На всички.Политиците казаха че на изборите спечелил народът
Много

2021.11.15 | 14:20

6
Интересно как Слави ще съчетае своите изисквания за честна политика и управление с действията на Канадския гражданин

2021.11.15 | 12:24

4
Браво на умните Българи ,които не гласуваха. Това е поредното зависимо и продажно управление в БГ. Ще ги пометеме .....
ШИБАМ СВИНЯТА ПЕЕВСКИ

2021.11.15 | 12:40

5
А ТИ ЗАЩО ГЛАСУВА, КУPBO ПЛАТЕНА ОТ ПЕЕВСКИ?

2021.11.15 | 11:51

2
ФУРАЖКАТА И МЕНТАТА ИЗМЕНТИХА ЦЯЛН НАРОД, ТЕЖКО НИ!

2021.11.15 | 11:55

3
СЛАВИ ЧАЛГАТА ОТЕЧЛГАРИ НАРОДА, СМЪКНА КУЛТУРНОТО МУ НИВО ДО МАЛКО НАД НУЛАТА, ЖАЛКО ЧЕ ЛУНА НЕ СТАНА ПРЕЗИДЕНТ,

Добави коментар

Водещи новини