Политолог: На втория тур на президентските избори ще има преливане на гласове от партиите, но шансовете са за Радев

  • 14 ноември 2021 22:31

  • 805
  • 2
Политолог: На втория тур на президентските избори ще има преливане на гласове от партиите, но шансовете са за Радев
© Колаж: Novini.bg/ Булфото

На втория тур на президентските избори ще има някакво преливане на гласове от партиите. Ще има някаква интрига, но Румен Радев влиза много силно за втория тур и шансовете са на негова страна. Това каза политологът Даниел Смилов в изборното студио на БТВ.

"Проучванията даваха на втория тур резултат от 60 на 40 в полза на Румен Радев, мисля че резултатът ще е по-близък и вероятно ще е в полза на Радев", коментира Даниел Смилов.

Радев с първи думи след победата: Изборите показаха решимостта на обществото да скъса с корупцията и авторитаризма

Нидал Алгафари каза, че "единственото, което го притеснява е свързано с това, какво ще стане с Българската социалистическа партия, защото тя получи най-тежкия удар от политиката на Румен Радев".

Много голяма част от социалистите и симпатизантите на БСП ще се разколебаят как да гласуват на втория тур на президентските избори, отбеляза Алгафари.

Според Даниел Смилов, "Слави Трифонов беше доста сериозно наказан, защото хората виждат в неговата формация причина, за да не може да бъде съставено правителство". Той отбеляза, че "формацията на Мая Манолова беше малка и с няколко процента, тя пада вече под чертата".
 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
805 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
D

2021.11.15 | 09:57

2
AKO ZELENIYAT CHORAP OSTANE PREZIDENT BALGARIYO SPASYAVAIISE!

2021.11.15 | 00:42

1
Мухльо,не дрънкай лъжи.

Добави коментар

Водещи новини