Жители на благоевградски села днес гласуват и за кметски наместник

  • 14 ноември 2021 14:40

  • 204
  • 1
Жители на благоевградски села днес гласуват и за кметски наместник
© Булфото (архив)

Жителите на девет села, обединени в шест кметства, днес имат право за пръв път да изберат своя кметски наместник.

Идеята за вота е на общинското ръководство, което е взело решение да даде възможност жителите на най-малките населени места в общината сами да изберат своя кметски наместник, вместо той да бъде посочен от общинския кмет. Вотът се провежда в помещения, които са в близост до избирателните секции за гласуване за президент и вицепрезидент и за народни представители.

Кметът на Благоевград избира наместници след референдум

Под формата на анкета, жителите на село Бучино днес решават кой ще се грижи за населеното място и за хората, които живеят в него. Пред репортер на БТА те споделиха, че идеята е добра, защото искат кметският наместник да е спечелил доверието им. Макар постоянните жители да са няколко десетки, те имат своите очаквания към бъдещия наместник.

Според 77-годишния Величко Николов той трябва да се погрижи за ремонта на пътищата, да подобри достъпа на местните хора до медицински грижи и да осигури мобилен екип, който да ваксинира възрастното население.

С надеждата кметският наместник да се погрижи за жителите на Бучино и да решава проблеми, свързани със селото, днес възрастното семейство Бисера и Йордан Ангелови също отидоха до помещението, в което се провежда анкетата, за да дадат своя глас.

Анкетата за кметски наместник във всяко едно от шестте кметства ще продължи до 20 часа днес. Резултатите ще бъдат ясни след края на анкетата и публикувани на сайта на общината.

 

Novini.bg
204 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
май

2021.11.14 | 18:04

1
ще им дойде в повече...

Добави коментар

Водещи новини