Проф. Пимпирев: В Антарктида си правим свои секции, гласуваме и броим бюлетините

  • 14 ноември 2021 12:43

  • 398
  • 1
Проф. Пимпирев: В Антарктида си правим свои секции, гласуваме и броим бюлетините
© Pixabay

След броени дни български учени отново ще се отправят на експедиция към ледения континент. И то за 30 път. Една от целите им – този път – е да изследват съня и възможно ли е точно там – в сънищата – да видим отново своите починали близки. За избора всяка година да вървиш уверено към края на света, но с мисията си да променяш живота тук – в "Събуди се" гостува проф. Христо Пимпирев.

Той споделя, че няколко пъти престоите му в Антарктида са съвпадали с датите на изборите.

"В такива случаи тъй като не можем да имаме секции там, ние си създаваме импровизирана такава. Правим си комисия, която брои бюлетините. Общо взето съвпадат резултатите с тукашните", разкрива той.

Опашка пред избирателна секция в Истанбул

По думите му при първите експедиции не са имали връзка с България. "Единствено вечер слушахме 15-минутна емисия новини. Живеехме като българи на 13 000 км оттук и имахме откъслечни данни за случващото се у нас", спомня си проф. Пимпирев.

Теодора Александрова
398 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
БАНКЯНСКИЯ е АУТ, тути финито

2021.11.14 | 13:18

1
Глaсувaш за лeкeтo-дoнoсник Aнастас Герджикoв, получаваш дявoлското изчадие с фес, изрoда-дoнoсник Боко-цигaнина-българoубиец!!! Полковник свиркова дали се е отчела на колене пред Боко-Българоубиеца за предложената и длъжност, Ъ?! Гнyсния масoн-дoнoсник Aнастас Гeрджиков е СРАМ за цялата академична общност! УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ!

Добави коментар

Водещи новини