Нормално е започнал изборният ден в Силистренско

  • 14 ноември 2021 08:26

  • 193
  • 0
Нормално е започнал изборният ден в Силистренско
© Булфото

Нормално е започнал изборният ден в Силистренско, показва справка от Районната избирателна комисия /РИК/ в Силистра. Право на глас, по данни от ЦИК, имат 114 090 души. За четири мандата се борят 118 кандидати за народни представители.

В седемте общини на Силистренска област работят 236 секции. От тях осем са така наречените подвижни секции за хора с увреждания и седем - за болни от COVID-19 и карантинирани. В 54 секции избирателите ще гласуват само на хартия, а машинно гласуване ще има в 175 секции. В 35 от тях машините ще са по две по решение на ЦИК на базата на броя на гласувалите избиратели на парламентарните избори през юли.

Избори 2 в 1: Гласуваме за президент и нов парламент

Сектор "Български документи за самоличност" при Областната дирекция на МВР в Силистра ще съдейства на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас в деня на изборите. Служителите от звената на сектора в Областната дирекция на МВР в Силистра и районните управления в Дулово и Тутракан ще работят и днес от 8.30 до 19.30 часа. Гражданите могат да подават искания за удостоверения до 19.00 часа.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
193 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини