Горан Благоев: Основният ми приоритет е стабилността на българското общество

  • 12 ноември 2021 11:23

  • 321
  • 2
Горан Благоев: Основният ми приоритет е стабилността на българското общество
©

Основният ми приоритет е стабилността на българското общество, защото съм силно притеснен от кризите, които ще се стоварят върху България след Нова година. Трябва да се намерят точните решения, а държавният глава да не се конфронтира с парламента и правителството“, заяви пред БГНЕС кандидатът за президент на Национално обединение на десницата с номер 7 Горан БлагоевГоран БлагоевГоран Благоев е български журналист и историк. Той е роден на 3 август 1967 г. в гр..

Антиваксърското говорене вкарва хората в тотална паника. Като държавен глава бих инициирал много масова информационна кампания за необходимостта да се ваксинираме.

Румен Радев, за съжаление стана, жертва и на политическата сила, която го издигна, и на прекомерната си амбиция, че може да направи своя президентска партия. Всеки един държавен глава, който се заиграе с партия по време на своя мандат, мисля, че рано или късно стига дотам, докъдето стигна действащият президент.

За мен голямата му грешка е, че първо той внесе тотално разделение в българското общество много преди съперничеството му с Бойко Борисов, внесе разделение по отношение на ваксинирането и неваксинирането. Самият той подаваше много противоречиви сигнали.

Горан Благоев: Хората от бившата ДС още ги има и днес, и продължават да задават дневния ни ред

Другият голям проблем е, че Румен Радев не направи нищо за ограничаване на руската сфера на влияние в България, за спиране на руското влияние, напротив, той всячески ни демонстрира, че е за задълбочаване на това руско влияние. И мисля, че няма нужда да губим време да изброяваме факти, те са очевидни за всеки нормален българин.

Голямата ми болка свързана с Румен Радев е това, че той е на път да провали казуса с РС Македония. Македония е голямата българска болка, но ние трябва да бъдем реалисти. Трябва да гледаме това, което е най-важно за нас и за Северна Македония. А за РСМ е важно да влезе в ЕС, но, влизайки в ЕС, това да не стане на всяка цена.

Опасявам се, че Румен Радев понеже досега не показа мъжеството да отстоява българския национален интерес, ще вкара урболешката РСМ В ЕС, зачертавайки българския национален интерес, колкото и да се опитва да ни убеждава в другото. Ако ти искаш да отстояваш българския национален интерес, той преди всичко се защитава не в Скопие, а в Брюксел.

Горан Благоев: И правителство на ГЕРБ и Румен Радев не направиха нищо по отношение на външната ни политика

Румен Радев, като държавен глава, в чиито прерогативи е външната политика на страната, трябваше да направи ежемесечни срещи със своите колеги президентите на европейските държави, с лидерите на ЕС и да убеждава непрекъснато. Ние имаме тези и тези позиции, защото тези хора са част от нашата общност, от нашето българско землище, от нашия български етнос, в един момент имаме обща история, в друг споделена. Същевременно през 1941 г. българската войска и администрация не са посрещнати като окупатори, както твърдят след 1945 г. титовите клакьори, а са посрещани като освободители.

Ето това трябваше да направи един държавен глава и аз гарантирам, че, ако бъда държавен глава, ще го направя.

Горан Благоев: Нека се замислим каква България творим в момента и каква ще я оставим за бъдещите поколения

През тези 30 години това съм доказвал. Не ме интересува как ще ме погледнат във Вашингтон или Москва, интересуваме този народ да се чувства достойно и да си отстоява своите каузи и ценности. Необходим е баланс по отношение на Великите сили и мисля, че България е просперирала винаги когато има баланс, а не когато се люшкаме между двата геополитически центрове.

Национално обединение на десницата е с номер 7 за изборите за президент и вицепрезидент на 14 ноември. Изборът е само и единствено във вашите ръце.

Последвайте канала на

Весела Найденова
321 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ОБЩЕСТВОТО МОЖЕ ДА

2021.11.12 | 14:33

2
СТАБИЛИЗИРА САМО ГЕРБ! ИНАЧЕ МАРТ НОВИ ИЗБОРИ!
ОБЩЕСТВОТО МОЖЕ ДА

2021.11.12 | 14:33

1
СТАБИЛИЗИРА САМО ГЕРБ! ИНАЧЕ МАРТ НОВИ ИЗБОРИ!

Добави коментар

Водещи новини