СДС: Партиите, които искат честни избори, да настояват за преброяване на контролните разписки навсякъде

  • 10 ноември 2021 09:46

  • 366
  • 0
СДС: Партиите, които искат честни избори, да настояват за преброяване на контролните разписки навсякъде
© Булфото (архив)

Партиите, които искат честни избори, да настояват за преброяване на контролните разписки във всички секции. Това се казва в позиция на СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на по повод решението на ВАС, което отмени броенето на контролните разписки от машините за гласуване.

„Съюзът на демократичните сили се надяваше ЦИК да се възползва максимално от възможностите на Решението на ВАС, което отмени броенето на контролните разписки от машините за гласуване. Според Решението, ЦИК има право да прави контролно преброяване в какъвто обем прецени. То не може да влияе на изборния резултат, но може да бъде вписано в отделен протокол. По този начин е възможно да се документира евентуална изборна измама, което да стане основание за предприемане на законови действия, при съмнение в честността на изборите“, се казва в позицията.

ГЕРБ и Борисов показаха как се готви да се подмени вотът в изборния ден в полза на Радев

„За съжаление ЦИК постанови броене само в 30 процента от секциите, но ефектът ще бъде нулев, защото там няма да има опити за външно въздействие върху машините. ЦИК трябваше да изпълни отговорно своята основна задача – да осигури спокойното и честно протичане на изборния процес и да обяви броене във всички секции, за да предотврати всякакви евентуални замисли за измами и вмешателства, за каквито има сериозни подозрения“, заявиха от СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на.

„Тъй като ЦИК не взе такова решение, призоваваме представителите в секционните комисии на всички партии, които искат честни избори, да настояват за броене на контролните отрязъци от машините в техните секции. Яростната съпротива срещу това броене от самоопределилите се за почтени и носители на промяната партии, което доведе и до Решението на ВАС, трябва да намери решителен отпор в лицето на политическите сили, които наистина, а не само декларативно, отстояват прозрачността на изборния процес“, допълниха от партията.

Ръчно броене на контролните разписки в 30% от секциите с машини, реши ЦИК

Радина Лазарова
366 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини