Бюлетините и изборните книжа тръгнаха към страната

  • 08 ноември 2021 14:18

  • 557
  • 1
Бюлетините и изборните книжа тръгнаха към страната
© Булфото архив

Бюлетините за изборите на 14 ноември тръгнаха по разпределенитео си в страната.

При засилени мерки за сигурност към обяд изборните книжа пристигнаха в Русе. Общо 418 хил. бюлетини бяха доставени в Областната администрация в града, където ще останат под денонощна полицейска охрана докато бъдат разпределени сред осемте общини в региона, съобщава БТВ.

ЦИК разкри дали ще се изисква зелен сертификат по време на изборите

Камионът, с който бяха докарани бюлетините и останалите необходими материали, беше разпломбиран в присъствието на представители на местната власт и Регионалната избирателна комиисия.

На изборите „2 в 1“ в неделя ще се гласува машинно в секциите с над 300 избиратели. Хартиените бюлетини ще се използват в секциите с под 300 души, а в останалите само при възникване на проблем с електронните устройства.

В подвижните секции, както и в тези за избиратели, поставени под задължителна карантина или изолация, ако има такива, ще се гласува с хартиени бюлетини.

Дори в самия изборен ден, поставените под карантина ще могат да подават заявление за гласуване. Минимум седем души трябва да подадат такива заявления, за да бъде разкрита подвижна COVID-секция.  Неизползваните хартиени бюлетини най-вероятно ще бъдат предоставени за унищожаване след изборите.

Мая Йорданова
557 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.11.08 | 14:42

1
8 милиона ще прибере фирмата на този от Бсп и после ще ги изгорят. Чудо не виждано по света.

Добави коментар

Водещи новини