ГЕРБ и Борисов показаха как се готви да се подмени вотът в изборния ден в полза на Радев

  • 08 ноември 2021 12:25

  • 7209
  • 142
© Novini.bg

Лидерът на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и други представители на партията демонстрираха пред журналисти как, по думите им, на вота тази неделя ще бъде извършена манипулация на изборния процес чрез машините с единствената цел настоящият президент Румен Радев да си осигури втори мандат, предаде репортер на Novini.bg

Заместник-председателят на партията Томислав Дончев започна с това, че трети ден питат какво правят тези допълнителни 228 машини, които не са предназначени за изборния ден. По думите му всички институции дават различни мнения по тази теза и вместо да се обединят с ясно становище, те се карат на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, че задават въпроси.

Машините не са сертифицирани, а на нас ни се карат защо задаваме въпроси. В ролята на граждани ние имаме основанието да питаме, а когато няма отговори, няма доверие в изборния процес. Днес ще зададем още въпроси – има ли пропуск в правилата за гласуване, който позволява на гражданите да гласуват повече от веднъж. Отговорът е, че има. Оказва се, че ЦИК делегира дейността си на няколко човека, които никой не ги знае кои са, сподели още Томислав Дончев за няколкото софтуерни техници, които ще се занимават с поддръжката на софтуера на машините.

Жечо Станков от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в демонстрира пред медиите нагледно как при гласуване с машина един човек, ако поиска, може да гласува повече от веднъж.

ГЕРБ с разкритие за манипулация на вота: 228 машини са вкарани нелегално, ЦИК не знае за тях

Така, например, ако първоначално не е гласувал за парламент, а само за президент и след това поиска да гласува за народни представители, при втория опит може да гласува отново за президентските избори и така накрая да има три квитанции – две за президентските избори и една за парламентарните.

Борисов и Станков показаха също така, че симулационните машини не показват номера на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в в бюлетината, както и номера на преференцията. Бившият премиер се възмути, че от ЦИК лъжат, че са дали машини за обучение, след като представителите на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в не могат да обучат своите симпатизанти, понеже техният номер го няма в бюлетината.

Тома Биков направи разкрития и за работещите в ЦИК, които ще се занимават със софтуера. Това са четирима експерти Александър Кирков, експерт, съветник в ЦИК, занимава се с ключа на софтуера, както и Пламен Желязков и Тодор Цолов. Кирков отива в ЦИК на 2000 лева заплата, след като е работил за над 10 000 в IT компания. Интересното е, че същото прави и брат му, който се мести на държавна работа и се занимава с със сертифицирането на ключа.

Пламен Желязков пък съдружник на Атанас Шарков, който е съветник на Стефан Янев, бил е съветник и на Асен Василев.

Тодор Цолов също, странно защо, напуска позицията си в IT компания, където взима много над 10 000 лева, за да дойде и да работи в ЦИК за 2000 лева заплата.

Днес слушах Христо Иванов, който каза, че ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в водят кръстоносен поход срещу машинното гласуване. Той явно е забравил, че кръстоносците, откъдето са тръгнали, отдавна са забравили за машинното гласуване. Този стожер на демокрацията ни се кара, че задаваме въпроси. Знаел, че тези 228 машини били в камион. Ние ходихме да молим да ни кажат дали са там, а той знаел, че вече са в камион. Няма значение тези машини къде са, те са в куфари, абсолютно същите, като тези, които са сертифицирани. И ние задаваме въпроса защо тези машини са там, в държавния склад при сертифицираните машини. Тези четиримата може да са най-добрите софтуерни специалисти, въпреки че ние имаме също изключителни IT специалисти. Как тези са направили така, че единият брат, като го напише кода, другият, като го провери, да каже, че е правилен, коментира бившият премиер.

Христо Иванов: ГЕРБ води кръстоносен поход срещу машинното гласуване

Защо толкова ги е страх да преброят разписките, попита той и даде за пример, че паниката, свързана с контролното броене на разписката идва оттам, че ще хванат цялата схема с пипането на софтуера или гласуването по два пъти за президентските избори.

Бившият премиер поиска при четиримата софтуерни специалисти да има и представител на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, който да ги следи в ръцете какво правят и добави, че просто иска да се преброят разписките.

Всеки нормален човек би си задал въпроса какво правят чужди машини при нашите готови за изборите машинки. Изведнъж те ни се чудят защо питаме. Добре де, ще прехвърлите така или иначе гласовете. Но какво ще правите с вашите социологически агенции?! Аз не се интересувам. Няма значение дали ще имаме 60 или 80 депутати. Направете обаче така, че да имаме честни избори, призова бившият премиер и припомни как 99,2% от последните избори за народни представители са преброени за ден, а останалите 0,8% са броени няколко дни и накрая точно с тези проценти ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в са победени.

,,Юридическите въпроси касаят само ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Радев и неговите представители не ги засяга, те не се интересуват от закона и Конституцията. Имам си принципи, гледам си ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и не се занимавам с другите партии. Борим се за честни избори, но виждате какво става. Ако не стане, хората ще го разберат по трудния начин. С тези дългове ще влезем в процедура на свръхдефицит. Използваме тези 2-3 дни до изборите, за да помолим ЦИК и другите да ни убедят, че изборите са честни'', допълни председателят на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в.

Борисов направи коментар и по темата с банката, която по думите на опонентите му той притежава.

Борисов предупреди Рашков, че ще заведе дело за клевета

Те казват, че банката, която притежавам, е следствена тайна. Интересното е, че да излезеш и да кажеш, че парите излизат от една банка, собственост на Борисов, не е следствена тайна. Адвокатът е на лов в чужбина, утре ще си дойде и ще го заведа, отговори той на въпрос дали ще заведе дело срещу Бойко Рашков за твърденията, че е собственик на банка.

БНБ: Бойко Борисов не притежава банка

Владимир Василев
7209 142

Свързани новини

Коментари 142

Добави коментар
анонимен

2021.11.11 | 19:22

142
ГЕРБ ОЩЕ ДЕСЕТ ГОДИНИ ЩЕ Е ПЪРВИ НА ИЗБОРИ,ТАМ СА ДЕСНИТЕ РАБОТЕЩИ ХОРА
0000

2021.11.11 | 19:22

141
ПРЕЗИДЕНТ НА 21.11. ЩЕ Е АТАНАС ГЕРДЖИКОВ
анонимен

2021.11.11 | 19:20

140
ГЕРБ ОЩЕ ДЕСЕТ ГОДИНИ ЩЕ Е ПЪРВИ НА ИЗБОРИ,ТАМ СА ДЕСНИТЕ РАБОТЕЩИ ХОРА
анонимен

2021.11.11 | 19:19

139
ГЕРБ ОЩЕ ДЕСЕТ ГОДИНИ ЩЕ Е ПЪРВИ НА ИЗБОРИ,ТАМ СА ДЕСНИТЕ РАБОТЕЩИ ХОРА
анонимен

2021.11.11 | 19:19

138
ГЕРБ ОЩЕ ДЕСЕТ ГОДИНИ ЩЕ Е ПЪРВИ НА ИЗБОРИ,ТАМ СА ДЕСНИТЕ РАБОТЕЩИ ХОРА
катана

2021.11.10 | 00:46

137
къв чист циганин трябва да е бил дядото на Чашков та да се казва Рашо хаха
катана

2021.11.10 | 00:46

136
къв чист циганин трябва да е бил дядото на Чашков та да се казва Рашо хаха
катана

2021.11.10 | 00:44

135
всички цигани кРадев ги вкара в правителството
Мутрата ББ умее хумора, циркове и чекмеджета

2021.11.09 | 22:24

133
Но се уплаши да кандидатства за президент и сега всякак си се опитва да намери оправдания, щото знае че Президента Радев ще ги помете. За гербажа гласуват бизнес мафията, техните семейства и служителите = 23% от % гласували = 10% от имащи право на глас.
Легия

2021.11.09 | 23:53

134
Право така е . Герб губи
Мутрата ББ умее хумора, циркове и чекмеджета

2021.11.09 | 22:23

132
Но се уплаши да кандидатства за президент и сега всякак си се опитва да намери оправдания, щото знае че Президента Радев ще ги помете. За гербажа гладуват безнес мафията, техните семейства и служителите = 23% от % гласували = 10% от имащи право на глас.

Добави коментар

Водещи новини