Избори vol.3: Шансът за правителство е по-голям, ако "Продължаваме промяната" станат втори

  • 08 ноември 2021 10:30

  • 11514
  • 118
© Novini.bg

Седмица преди вота 2 в 1 и трети за годината избори за 2021. Потърсихме мнението на политолога Любомир Стефанов. 

"Умерен скептик съм за съставянето на правителство. Няма основна промяна, а само говорене за следващото управление", заяви в интервю за Novini.bg Стефанов. 

"Продължаваме промяната" първа сила при проучване, включващо и колебаещи се гласоподаватели

Посланията на всички политически партии и формации се препокриват на 90%. 

Категорично отново ще видим пъстър парламент. Политическите представители ще трябва да сформират коалиционно правителство. Това не е поуката, а посланието на българските избиратели. Коалиционната култура на българските политици е критично ниска. 

ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в отново ще са победители, но нямат нужното мнозинство. ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в имат нужда да са в опозиция, за да еволюира. Малко опозиционно поведение ще се отрази здравословно, смята още политологът. 

Интригата е за втората политическа сила. Шансовете за съставяне на правителство са по-големи, ако "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" вземат второто място. 

Фундаментално е да има договаряне, а не предпоставяне.

"Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" ще имат гласоподаватели, които търсят надеждата. Ключово е да има подготвени кадри за министерствата и парламентарните комисии. 

Румен Радев може и хвърля ръкавицата към Бойко Борисов, но той много пъти заяви, че президентството не е целта му. Ако избирателната активност е висока на първи тур, то Радев ще победи още на 14 ноември. Ако имаме избирателна активност като през лятото ще се стигне до балотаж. 

Ще промени ли пандемията нагласите за президентската битка?

По материала работиха Радина Лазарова и Галя Георгиева 

Чуйте повече във видеото 

Радина Лазарова
11514 118

Свързани новини

Коментари 118

Добави коментар
✞❤Бай Пешо от Черешките❤

2021.11.08 | 21:47

114
Ако изборите можеха да променят нещо, политиците биха ги забранили! ☞Не е важно народа как ще гласува, а кой и как ще брои гласовете. ☞Власт се взема с оръжие и се задържа с писалка. ☞Всеки гласувал за тая система на геноцид е биологичен отпадък! Дали ще гласуваш или не, изборите вече са нагласени! ТРЯБВА БОЙКОТ НА ИЗБОРИТЕ! Никой не трябва да ходи до урните! ☞За милиционерската ХУНТА от котилото на АБпФК не е важно кой за кого е гласувал, а колко процента е общият брой гласували, за да е легитимна властта им гласувалите трябва да са над педесет процента от имащите право на глас. ДАНС е тънкото място на веригата, където се приемат и подменят протоколите! ☞Гласувайки ти признаваш за легитимна властта на крадците, българоубийците и сводниците от милиционерското-АБПФК- котило! ☞Който или която гласува за когото и да било e ТЪПА САНИРАНА, ЗOМБИРAНА ОВЦА, ОФЦА с ОВЦА! ♥БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE! ♥България над всичко! ✞Амин✞

2021.11.12 | 19:32

118
Пий си хапчетата и Бай бай , амин!
ஜ۩☺۩ஜВанина Колеваஜ۩☺۩ஜ

2021.11.08 | 21:48

115
.¸¸¸.††††††.¸¸¸.Боко-българоубиецо гнусен, ГАД-САТАНИНСКО-БОЛШЕВИШКА, камбаната отдавна бие за теб и българоубийците от милиционерското котило на АБПФК, ДС, ЦК на БКП и ЦК на ДКМС – У-БИЙ-ЦИ, У-БИЙ-ЦИ, У-БИЙ-ЦИ, УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ! ТРИЖДИ АНАТЕМА! .¸¸¸.Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸
Доктора

2021.11.12 | 19:30

117
По леко да не получиш инфаркт! Злобата убива, кажи и на шефа си , идиот!

2021.11.12 | 19:29

116
Едва ли ще са втори , освен ако не са пипнали софтуера на машините!
†Таню Войвода от Кирчан Баир ☞Вoйн на Светлината☜

2021.11.08 | 21:46

113
А, защо въобще трябва да се гласува за некачествени хора, за престъпници, крадци и убийци от милиционерското-АБПФК- котило, а те всички кандидати са такива! В България от лакеите на властта и заплатажиите, се насажда тезата, че задължително трябва да гласуваш за по-малкото зло. Аз, като видя на една сергия гнили плодове, не избирам по-малко гнилите. Просто не си купувам и отивам на друга сергия. Ако никой не гласува, кой ще избере гнилите политици-българоубийци, Ъ? Тогава ще се види, че никой освен роднините им, чиновниците-заплатажии и милиционерите-човекомразци, не ги иска. Но овцете с промити от комунизма мозъци немогат да го проумеят и тичат като стадо да гласуват за заколителите си. Робско племе, заслужава си съдбата да бъде стригано, доено и клано като овца. Който или която гласува за когото и да било e САНИРАН КРЕТЕН или САНИРАНА КРЕТЕНКА! ♥БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE! ♥България над всичко! ✞Амин✞
†Змeй Гopянин oт Бaндитcкa Bиeнa

2021.11.08 | 21:45

112
С пускане на хартийки, болшевишко-милиционерска ХУНТА не се сваля. Трябва да грабнем оръжието и да почнем всеобща ЧИСТКА и КОНФИСКАЦИЯ на краденото имущество и пари на дерибеите-българоубийци от милиционерското-АБПФК-котило. Всичко друго е ташак. Гласувайки ти признаваш за легитимна властта на крадците, българоубийците и сводниците от милиционерското котило! Който гласува за когото и да било e ЗОМБИРАН ДЕБИЛ!
✈Пeтя от Aвиooтряда✈

2021.11.08 | 21:45

111
Чeрквите в България са поделения на ДC и KГБ а пoпoвете са гнусни милиционери с расо и килимявка. Това са попове на мутрите, сводниците, бандитите и мaнгaлите, но не и на българите! Много попове в БПЦ са цигани-българомразци. Призозвават за ваксинация и забрана на абортите при изнасилване.
✞Бaбa Ивaнka oт Beчния Звeзден Paй✞

2021.11.08 | 21:44

110
Те са едни и същи бре, слепи ли сте. В ГEPБ са извънбрaчните деца на AбпФK от милицио-цигaнcкото кoтило, a в БCП тeзи със смеcените брaкове от цигaни и милициoнери, всички от кастата на AбпФK, българомрaзци и слуги на сaтанинското задкулисие. Кирил Петков и Асен Василев са крадливи МАНГАЛИ-МОШЕНИЦИ! Боко-Канибала и Цветан-Крадеца също са от мургавото котило. В службите, полицията и държавната администрация е пълно с мургави полу-човеци, че и в БПЦ много от поповете са гнусни цигани-българомразци! Управляват ни безродници-българоубийци, унищожители на България и българите! Който или която гласува за когото и да било e ОЛИГОФРЕН или ОЛИГОФРЕНКА! ♥БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE! ♥България над всичко! ✞Амин✞
Бaй Пeтър нaдзирaтeля от Зaтвoра в Пaнкрaц

2021.11.08 | 21:42

109
♠♠♠♠По закона за администрацията чл.14, ал. 4, престъпникът-канибал-българоубиец Бойко Методиев Борисов, не е имал право да бъде министър-председател, защото, както всички знаем е бил осъждан и е лежал в чешки затвор. Бил е осъден на десет години лишаване от свобода, заради участието му в ОПГ за кражба на коли, трафик на наркотици и трафик на женска плът. ♠♠♠♠Борисов излежава осем месеца в затвора в Панкрац, след което СИК плаща огромна сума на адвоката Петер Дошек за да измъкне Борисов от чешкият затвор. ♠♠♠♠Така вероятно кешово мотивиран, чешкият съд се съгласява да изпрати Борисов в България, където да доизлежи присъдата си. ♠♠♠♠Естествено в България случая моментално се потулва от държавата-мафия, а Борисов вместо в затвора, започва да гради кариера във властта. ♠♠♠♠Поради тази причина престъпника Бойко Методиев Борисов е нямал право нито да бъде кмет, нито да придобие високия военен чин генерал, даден му от татарския циганин, мафиоза-феодал, Ахмет Доган, нито да бъде министър-председател на България. ♠♠♠♠Очевадно е, че за световното жидо-хазарско закулисие, което назначава управниците на България, законите нямат значение. За тях е важно управниците да играят по тяхната свирка, да осигуряват безпрепятствения трафик на наркотиците през България, да осигуряват секс-робини и донори за господарите си, да редуцират българският народ с всякакви методи и политики, и да изпълняват техните заповеди безприкословно. ♠♠♠♠Затова с никакви избори 77 годишното милиционерско статукво неможе да бъде променено. ♠♠♠♠Болшевишко-милиционерска диктатура се сваля единствено и само с оръжие в ръка! Всичко друго е ташак!
†Таню Войвода от Кирчан Баир ☞Вoйн на Светлината☜

2021.11.08 | 21:41

108
Чета тука и ви се чудя на акъла. Боко-Канибала и Румен-Сатаниста, Циганина-Костов, Волен-Долен, Домуз-Каракачан и Доган-Сопола са от един ковид-цирк с общ началник - сенчестото световно жидо-хазарско задкулисие! Те въведоха официално КОВИД-БОЛШЕВИЗМА под заповед от сатаниститие-глобалисти. Разбира се, че имате МИЛИЦИОНЕРСКА-ДИКТАТУРА. Имате мракобесен апартейд. Имате директна атака срещу живота на 6 милиона българи! БКП-1=БСП и БКП-2=ГЕРБ управляват заедно, като переодически си сменат ролите в цирка, едните го играят управляващи, а другите уж са опозиция и после обратното. Опозиция НЯМА! Всичи сегашни политици са изедници от котилото на АБПФК, БКП и ДС, които държат власта чрез диктатура, маскирана като демокрация. И в този момент разни наивници ще свалят ХУНТАТА на Борисов-Радев с избори! Вие добре ли сте бе! БОЛШЕВИЗЪМ С ИЗБОРИ НЕ СЕ СВАЛЯ ! Болшевишка диктатура се сваля единствено и само с оръжие в ръка, НЕ С ТОЯГИ, а с ОРЪЖИЕ В РЪКА! Чистка му е майката, от селския кмет до министрите и президента - ЧИСТКА, всичко друго е ташак! Самият факт че пълните форумите с празни приказки показва, че 90 процента сте дебили, и не разбирате какво се случва. Жалко за вас.
Цвeтaнкa Kaрaгьoзoвa

2021.11.08 | 21:41

107
Глaсувaш за лeкeтo-дoнoсник Aнастас Герджикoв, получаваш дявoлското изчадие с фес, изрoда-дoнoсник Боко-цигaнина-българoубиец!!! Полковник свиркова дали се е отчела на колене пред Боко-Българоубиеца за предложената и длъжност, Ъ?! Гнyсния масoн-дoнoсник Aнастас Гeрджиков е СРАМ за цялата академична общност! УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ!

Добави коментар

Водещи новини