Горан Благоев: Нека се замислим каква България творим в момента и каква ще я оставим за бъдещите поколения

  • 06 ноември 2021 20:20

  • 969
  • 10
Горан Благоев: Нека се замислим каква България творим в момента и каква ще я оставим за бъдещите поколения
© НОД

Нека се замислим каква България творим в момента и каква ще я оставим за бъдещите поколения, призова в предаването „Седмицата“ по Дарик кандидатът за президент с номер 7, издигнат от Национално обединение на десницата Горан БлагоевГоран БлагоевГоран Благоев е български журналист и историк. Той е роден на 3 август 1967 г. в гр..

Държавният глава е този, който трябва да търси консенсус по ключови за държавата проблеми, подчерта Горан БлагоевГоран БлагоевГоран Благоев е български журналист и историк. Той е роден на 3 август 1967 г. в гр.. Той заяви, че е човек, който може да търси баланса на мненията, но също и да влиза в конструктивни спорове, включително с хората, които са го издигнали. „Коалицията, която издигна мен и д-р Ивелина Георгиева е дясна, защитаваща демократичните принципи и това проблемите да се решават в диалог“, категоричен бе той.

При въпрос относно способността за бързо вземане на решения и адекватни реакции в критични ситуации, Горан БлагоевГоран БлагоевГоран Благоев е български журналист и историк. Той е роден на 3 август 1967 г. в гр. припомни, че има 30-годишен опит в медиите и в Националната телевизия. В професията, критичните ситуации не са рядкост и необходимостта от бързи и адекватни решения е почти ежедневие. Горан БлагоевГоран БлагоевГоран Благоев е български журналист и историк. Той е роден на 3 август 1967 г. в гр. сподели и конкретни случаи от кариерата си, като един от тях е свързан с посещението в България на папа Йоан Павел II.

Отговорността за 10-часовото телевизионно отразяване на тази визита е била поверена именно на именития публицист, в качеството му на продуцент и водещ. „Това беше страшно предизвикателство, защото никога дотогава България не беше посрещала папа, протоколът не беше ясен и ние всички се учехме в движение. Закалката, която дава активната публицистика, отговорностите, които носиш и това, че понякога нещата се решават на мига, ме кара да се чувствам комфортно и в политиката“, сподели Горан БлагоевГоран БлагоевГоран Благоев е български журналист и историк. Той е роден на 3 август 1967 г. в гр..

НОД почете Архангелова задушница и паметта на героите загинали за Родината при Сливница и Гургулят

Наред с това той заяви, че има известна опитност с президентската администрация, тъй като по времето на президента Петър Стоянов е бил поканен в неговата кампания за помощ за българите в Източна Албания. В последствие е бил член на Съвета за българите в чужбина при Росен Плевнелиев. „Имам известно наблюдение за начина, по който работи президентската администрация и съм си извадил някои поуки за това, как нещата могат да бъдат структурирани. Със сигурност многото съветници и големият екип не винаги са работещи - предпочитам да имам двама души до мен, но да са качествени и да знам, че мога да разчитам“, коментира кандидатът на Национално обединение на десницата и бе категоричен:

„Със сигурност няма да допусна в екипа си хора, които по един или друг начин са свързани със структурите на бившата Държавна сигурност“.

Вместо да се налагат кампании за набиране на средства за лечение, България да стане своеобразен хъб на Балканите със своята качествена здравна помощ, е друга амбиция на кандидат-президента, който сподели убеждението, че разполагаме с изключително подготвени медици.

В студиото на „Седмицата“ дългогодишният журналист и публицист коментира и казуса с канадското гражданство на бившия служебен министър Кирил Петков: „Така или иначе Конституцията ясно предписва и казва какво може и какво не може. Тоест, към този момент Конституцията очевидно е била нарушена. Дали тя е добра или лоша е въпрос на друг диалог, но справедливостта се прилага, спрямо действащата Конституция“.

Горан БлагоевГоран БлагоевГоран Благоев е български журналист и историк. Той е роден на 3 август 1967 г. в гр. припомни, че партия „Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г.“, на която е член и която е част от Националното обединение на десницата, е първата, която още в предходните две кампании застъпи темата с двойното гражданство.

„За нас е важна възможността на българите в чужбина да участват много по-активно в политическия живот на страната, включително бяхме партията, която настояваше за многомандатен избирателен район „Чужбина“, който да излъчва депутати в българския парламент. Имаме десетки качествени българи, които сега, точно поради двойното си гражданство, не могат да бъдат полезни с компетенциите си“, каза Благоев и като пример даде д-р Любомир Канов  - психиатър с отлична професионална репутация в САЩ, писател, превеждан на няколко езика и емблематичен за дясното пространство у нас човек.

„Д-р Любомир Канов е част от Национално обединение на десницата, но ние не можем да го издигнем като кандидат за народен представител, защото е и американски гражданин“, каза Горан БлагоевГоран БлагоевГоран Благоев е български журналист и историк. Той е роден на 3 август 1967 г. в гр..

От консервативно десния политически съюз са за въвеждане у нас на еврото, но след сериозна подготовка и твърдо за присъствието ни в Европейския съюз. „Но Европа има нужда да се преструктурира и да преосмисля основните си тези, защото е в жесток плен на своя ляв популизъм. Тепърва на Европа й предстои сериозна дискусия - от една страна за начина, по който се отстоява многообразието в общността, а от друга – струва ми се, че махалото полека-лека, от крайно либерално ляво, започва да се придвижва към дясното пространство“, каза още кандидатът за президент на десницата Горан БлагоевГоран БлагоевГоран Благоев е български журналист и историк. Той е роден на 3 август 1967 г. в гр..

Последвайте канала на

Теодора Александрова
969 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
Горанката

2021.11.07 | 08:38

10
е поредната мека китка, която иска да стане президент. Другите са Герджи и Панова
Новини.бг - медиен кенеф

2021.11.07 | 08:00

9
Новините ги съчинява неграмотен шизофреник - фашизоид, мутренски гъ.золизец.
бая кинти открадна цецоу

2021.11.07 | 07:58

8
за да може да плаща за толкова реклама
Мери

2021.11.07 | 06:04

7
Еми хайде Замисли се де. Долу ГЕРБ.
ПУТИ

2021.11.07 | 05:01

6
АЗ СЪМ УБЕДЕН,ЧЕ НЯМА АБСОЛЮТНО НИКАКВА РАЗЛИКА МЕЖДУ ШАРЕНИТЕ КОМУНИСТИ.НАД ТРИСТА ПАРТИИ,ДВИЖЕНИЯ И ТЕМ ПОДОБНИ КРЕМЪЛСКИ СПРЕЖЕНИЯ,КОИТО ПЪРВО-ВЯРНО СЛУЖАТ НА КРЕМЪЛ И...ОЩЕ ЕДНО ПЪРВО-ВЪОБЩЕ НЕ СИ ПРЕЧАТ ДА НИ КРАДАТ.Половин година България няма министерски съвет! Някаква група марионетки подписват решенията на Крадев!ДА НО ПЪК ИМАМЕ КРЕМЪЛСКИ НАРОДЕРСКИ СВИНЕТ КРЪСТОШКА МЕЖДУ ГЕРГОВ И МУТРАФОНОВА
ПУТИ

2021.11.07 | 04:19

5
Мутрафонйата те е изцвъкала до байдън...
ПУТИ

2021.11.07 | 04:14

4
Половин година България няма министерски съвет! Някаква група марионетки подписват решенията на Радев!
ПУТИ

2021.11.07 | 01:37

3
ЗА ВАШИТЕ ПОКОЛЕНИЯ НЕ БЕРИ ГРИЖА ТОВАРИШ-НАШИТЕ ЩЕ РОБУВАТ ЗА ВАШИТЕ МАМКА ВИ РУСКА ИЗМЕТ
ПУТИ

2021.11.06 | 21:02

2
ПУТИ Е МНОГО ДОВОЛЕН ОТ КИРЛИВИЯ ОЛИГОФРЕН,МУТРАФОНОВА МНОООГО ХО Е ПОХВАЛИЛА..."ТЪП,НО АМБИЦИОЗЕН,БАШ КАКЪВТО НИ ТРЯБВА-ДОБРА РАБОТА НИ ВЪРШИ-ДОХОДЕН Е".
Анонимен

2021.11.06 | 20:39

1
Радев не е способен да поема отговорност и го доказа! Способен е само на лъжи и манипулации ! Сега освен пиар пиратките на Рашков манипулира софтуера и вкарва не регистрирани машини!

Добави коментар

Водещи новини