ГЕРБ с разкритие за манипулация на вота: 228 машини са вкарани нелегално, ЦИК не знае за тях

  • 06 ноември 2021 15:52

  • 11407
  • 158
© Кадър фейсбук

Днес бивши депутати и министри от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в дадоха извънреден брифинг пред склада, където се съхраняват машините за гласуване на 14-ти ноември 2021. По тяхна информация от висш служител от МВР при машините за гласуване са донесени още 228, които не са част от поръчката на ЦИК.

„Какво правят тези машини тук? И каква е целта?“, запитаха политиците.

„Този брутален изисква борецът за справедливост Бойко Рашков да дойде тук и да отговори на въпроса какво смятат за вършат с тези машини“, каза Георг Гергиев.

„Какво налага да е скрито от обществото това допръчване на машини, на които не знаем какво е инсталирано“, допълни той.

Тома БиковТома БиковТома Биков e български политик, роден на 10 октомври 1980 г. в Бургас. Завършва актьорство за обясни ситуацията на журналистите: „Ние дойдохме малко по-рано тук, за да проследим какво се случва тук. В последния половин час видяхме коли на жандармерията и полицаи, които дойдоха. След това дойде камион на DHL и нещо беше натоварено в него. Става въпрос за кореспонденция между институции“.

Деница Сачева: Бомбите на Бойко Рашков обикновено се оказват пиратки

Докато брифингът протичаше лидерът на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Бойко Борисов пристигна бързо с кола и взе думата: „В този склад се съхраняват машините, с които трябва да гласуваме на 14-ти ноември. Аз твърдя, че извън тези машини има 228 някакви други, които са дошли тук. Минали са през митницата и са в същия склад, където трябва да са останалите машини узаконени“.

На въпрос от къде има тази информация той отговори, че висши служители от МВР са изчислили, че манипулацията на изборите ще бъде с 228 000 гласа – колкото е една парламентарна група.

Борисов припомни, че поради притеснения от манипулация на изборите, е поискано да се броят контролните разписки: „С тези машини могат да правят какво си искат. Да не излязат с номера, че са за резервни части“.

„ЦИК са сезирали ДАНС, а ДАНС нищо не са направили“, обясни Тома БиковТома БиковТома Биков e български политик, роден на 10 октомври 1980 г. в Бургас. Завършва актьорство за. Борисов показа писмо от ЦИК, в което ЦИК казва, че не е известно предназначението на тези машини: „На ЦИК им прави впечатление защо при белите машини ще докарат черни“.

БНБ: Бойко Борисов не притежава банка

„В момента, в който пуснахме прессъобщението до вас започнаха да идват коли и да изваждат. Вие може да видите има ли в този склад 228 нелегални машини, на които могат да инсталират софтуер и да сложат по 1000 гласа“, заяви Борисов.

Той отправи покана към журналистите заедно да проверят склада: „Неслучайно не искаха да броим разписки от машините. Партиите на Радев са си знаели, че имат 228 машини и могат да си вкарат данните“.

Бившият премиер поиска властите да дадат обяснение за тези машини. Той и останалите политици многократно заявиха, че ЦИК в официално писмо отрича да знае предназначението на тези машини и се обръща към ДАНС за информация за тях

„Всичко честно се изчегъртва, за да е в полза на Румен Радев. В склада, където трябва да са белите машини, извън допълнителните 1600 машини, са вкарани още 228“, заяви Борисов.

Той беше категоричен, че машините са абсолютно същите на външен вид като тези, поръчани от ЦИК. „Единствената ни цел е да задаваме въпроси и да получим отговори“, каза Томислав Дончев.

Даниел Митов беше категоричен, че самият ЦИК не знае защо тези машини са поставени в склада и това води до необходимост от отговори от институциите: „Българските граждани трябва да са уверени, че техният глас се брои правилно“.

"Сова Харис": ГЕРБ води със 7% пред втория, "Продължаваме промяната" се очертава като лидер сред новите формации

Тома БиковТома БиковТома Биков e български политик, роден на 10 октомври 1980 г. в Бургас. Завършва актьорство за каза, че след като машината за гласуване издава разписка, няма проблем тя да се брои. Ако тези разписки бяха излишни, самата машина нямаше да ги издава на хартия.

„Началникът на щаба на Румен Радев се казва Бойко Рашков. Появяват се 228 машини, които са идентични с останалите, същия софтуер, само слагаш флашката и ти излизат 1000 гласа“, заяви лидерът на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в..

Борисов показа пред медиите писмото от ЦИК, които се обръщат към ДАНС: „Уведомяваме ви, че в склада са пристигнали СУЕМГ, които обаче не са част от доставката по договора от 18.10.2021 между ЦИК и „Сиела Норма АД““

Той каза, че Петър Кънев, кандидат за депутат от БСП, получава милиони, за да отпечата хартиените бюлетини: „Той ли е единствения печатар в държавата? Защо не го дадоха на някой друг?“

Бившият премиер помоли медиите да снимат какво има вътре в склада. Георг Георгиев обясни: „Ако са били необходими тези машини, защо те не са част от официалната поръчка? Защо не поръчат направо 1828 машини?“

Борисов: Предупреждавам ги! Заснимал съм си всичко, да не ми готвят пак чекмеджета!

„За да се подмени машина, която е дефектирала, трябва да се замени с машина, която е сертфицирана. Ако машините бяха сертифицирани, ЦИК нямаше да пише, че са с неясен произход“, поясни Томислав Дончев.

Борисов беше категоричен: „Вече е ясно, че изборите са компрометирани“.  

„Моят противник е Радев. Рашко е едно изпълнителче“, допълни той.

Според Даниел Митов служебните министри заемат страна в изборния процес.

„От понеделник до днес 1000 българи са починали. Не се знае децата дали ще учат или не. Техните действа отвличат вниманието. Поне да бяха сложили машини като хората, а не да играят с резервни зарчета на табла. 228 000 е страшно много. Това е една парламентарна група“, заяви лидерът на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в.

„Те взимат мерки и докарват шефа на митниците. Появяват се тука 228 машини. Дано не са ги изнесли, защото ако са, ще се окаже, че бягат пред вятъра. Утре ще ви информираме за полицейското насилие, което се прилага над български граждани“, завърши той.

Теодора Александрова
11407 158

Свързани новини

Коментари 158

Добави коментар
РАДЕВ И РАШКОВ ПРЕСЛЕДВАТ

2021.11.06 | 23:23

158
СПИСЪЦИТЕ С ВЕРЕСИИТЕ В СЕЛСКОТО МАГАЗИНЧЕ, А В СЪЩОТО ВРЕМЕ ВКАРВАТ 228 НЕ РЕГИСТРИРАНИ МАШИНИ В ИЗБОРИТЕ! ДО КОГА ЩЕ ГИ ТЪРПИМ ТЕЗИ ИЗМАМНИЦИ!
ПУТИ

2021.11.06 | 21:44

157
Да вземе да хигиенизира МУТРАФОНОВА НАЙ-ОТЗАД,ЧЕ ТЯ ИЗТРОПА МОЩНО СВИНЕТЕ НА ГЕРГОВ ДА ЛАПАТ И ВЛАЧАТ ЗА КРЕМЪЛ. ВЕК И ПОЛОВИНА РУСКО РОБСТВО.НИЩО НЕ ЗАВИСИ ОТ НЕЗАВИСИМАТА ЗАДУНАЙСКАЯ ТОВАРИШ ПРАСЕДЕНТ
ПУТИ

2021.11.06 | 21:13

156
ПУТИ Е МНОГО ДОВОЛЕН ОТ КИРЛИВИЯ ОЛИГОФРЕН,МУТРАФОНОВА МНОООГО ХО Е ПОХВАЛИЛА..."ТЪП,НО АМБИЦИОЗЕН,БАШ КАКЪВТО НИ ТРЯБВА-ДОБРА РАБОТА НИ ВЪРШИ-ДОХОДЕН Е".
ПУТИ

2021.11.06 | 21:03

155
ПУТИ Е МНОГО ДОВОЛЕН ОТ КИРЛИВИЯ ОЛИГОФРЕН,МУТРАФОНОВА МНОООГО ХО Е ПОХВАЛИЛА..."ТЪП,НО АМБИЦИОЗЕН,БАШ КАКЪВТО НИ ТРЯБВА-ДОБРА РАБОТА НИ ВЪРШИ-ДОХОДЕН Е".

2021.11.06 | 20:45

154
Хахаха, затова оная пребоядисана коза манолова, врещеше по студията, да не се броят контролните разписки!
БРАВО НА ..

2021.11.06 | 19:19

131
НОВА И БТВ..., ОТРАЗИХА КАТО ПЪРВА НОВИНА ... РАШКОВИТЕ ЗЛОДЕЯНИЯ....., СЕГА ДА ВИДИМ БНТ...., МНОГО ГИ Е СТРАХ ОТ РАШКОВ...
Анонимен

2021.11.06 | 20:37

153
Радев не е способен да поема отговорност и го доказа! Способен е само на лъжи и манипулации ! Сега освен пиар пиратките на Рашков манипулира софтуера и вкарва не регистрирани машини!
С 280 НЕЛЕГАЛНИ МАШИНИ

2021.11.06 | 20:24

151
И С ТОТАЛНО МАНИРУЛИРАН СОФТУЕР! САМО ТАКА ТУРБО МОШЕНИЦИТЕ ОТ "ПП" МОЖЕТЕ ДА ВЛЕЗЕТЕ В ПАРЛАМЕНТА И РАДЕВ ДА ДОСТИГНЕ ДО БАЛОТАЖ!! ИНАЧЕ НИКОЙ НЕ ВИ ИСКА НАГЛИ ИЗМАМНИЦИ!
С 280 НЕЛЕГАЛНИ МАШИНИ

2021.11.06 | 19:26

137
И С ТОТАЛНО МАНИРУЛИРАН СОФТУЕР! САМО ТАКА ТУРБО МОШЕНИЦИТЕ ОТ "ПП" МОЖЕТЕ ДА ВЛЕЗЕТЕ В ПАРЛАМЕНТА И РАДЕВ ДА ДОСТИГНЕ ДО БАЛОТАЖ!! ИНАЧЕ НИКОЙ НЕ ВИ ИСКА НАГЛИ ИЗМАМНИЦИ!
По скоро

2021.11.06 | 19:25

135
Ги е гнус!
ШИБАМ НЕДОКЛАТЕНИ ПРОСТИТУТЪРИ

2021.11.06 | 20:27

152
ХОМОНИСТИТЕ И ТЕХНИТЕ ПОПИКАНИ НАСЛЕДНИЦИ ЕДНО СИ ЗНАЯТ И ЕДНО ПРАВЯТ - С ЛЪЖИ, ИЗМАМИ И КРАЖБИ НА ГЛАСОВЕ СЕ ДОМОГВАТ ДО ВЛАСТТА! И КАКВО ЩЕ ПРАВЯТ ТАМ - ЩЕ КРАДАТ БЕЗОГЛЕДНО И БЕЗКОНТРОЛНО! ГЕРБ, КАКВИТО И ДА СА, ЗА 12 ГОДИНИ НАПРАВИХА 600КМ МАГИСТРАЛИ И НАД 2000КМ ПЪТИЩА! КОЛКО МЕТРА МАГИСТРАЛИ НАПРАВИХА КРАДЛИВИТЕ КОМУНЕТА ЗА 45ГОДИНИ? ОТГОВОР: ХИЧ, А КОЕТО ГО БРОЯХА ЗА ПЪТИЩА МУ СЕ ИЗВЪРШИ ОСНОВЕН РЕМОНТ. ЧАКАМ ФЕНОВЕТЕ НА КРАДЕВ И СИЕ НА ЛЮЛЯКОВА ГРАДИНА 21 - ЩЕ ГИ ШИБАМ НА СУХО ДА КВИЧАТ!!
Бауууу

2021.11.06 | 20:22

150
Герб плащат на ония с лилавите венци да гласуват за тях....
Макйя ви трън

2021.11.06 | 20:19

149
Затвор за тая гнида мазна
ШИБАМ CBИНЯТА ПЕЕВСКИ

2021.11.06 | 20:17

148
ТОВА МУ Е ОТ ВАКСИНАТА НА ТЪПАТА ТИКВА.

Добави коментар

Водещи новини