Горан Благоев: Няма да допусна паметниците на културното ни наследство - църкви, джамии или синагоги да са в окаяно състояние

  • 05 ноември 2021 16:58

  • 360
  • 4
Горан Благоев: Няма да допусна паметниците на културното ни наследство - църкви, джамии или синагоги да са в окаяно състояние
©

Кандидатите за президент и вицепрезидент на Национално обединение на десницата Горан БлагоевГоран БлагоевГоран Благоев е български журналист и историк. Той е роден на 3 август 1967 г. в гр. и Ивелина Георгиева бяха на посещение в Разград.

Там те дадоха пресконференция в амфитеатъра на античния музей „Абритус“ заедно с водача за 18 МИР – Разград Теодор Ролев и останалите кандидати за народни представители Джейхан Хюсеинов, Людмила Димитрова и Сюзан Исмаилова. 

След това се разходиха из града и разговаряха с жителите на Разград. Посетиха църквата „Св. Николай Чудотворец“ и джамията „Ибрахим паша“. Те разговаряха на различни теми с разградчани от здравната криза, в която се намира страната до проблемите с културното ни наследство. 

Горан Благоев се ангажира: Най-високи и почитани да са паметниците в чест на българските будители и национални герои

„Когато една стара църква или джамия се руши това не е само етнически или религиозен проблем. Това преди всичко е цивилизационен проблем. 

Джамията „Ибрахим паша“ в Разград се реставрира вече няколко десетилетия. Местните хора с болка казват, че реставрацията се активира винаги по-време на избори, след което замира. И така - 30 години. Като президент на България няма да допусна паметниците на нашето общо културно наследство били те църкви, джамии или синагоги да са в това окаяно състояние и да продължават да бъдат жертва на политически, още по-малко на икономически машинации", каза Горан БлагоевГоран БлагоевГоран Благоев е български журналист и историк. Той е роден на 3 август 1967 г. в гр..

Последвайте канала на

Филип Епитропов
360 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Анонимен

2021.11.05 | 18:35

1
ПРЕДИЗБОРНИТЕ ЦИРКОВИ НОМЕРА НА РАДЕВ СА В РАЗГАРА СИ! ВЪПРЕКИ ТОВА ДРУГАТА НЕДЕЛЯ ГУБИ КАТО ПРЕЗИДЕНТ!
ПУТИ

2021.11.07 | 04:27

4
Половин година България няма министерски съвет! Някаква група марионетки подписват решенията на Крадев!
ПУТИ

2021.11.07 | 04:26

3
Половин година България няма министерски съвет! Някаква група марионетки подписват решенията на Радев!
ПУТИ

2021.11.07 | 01:47

2
ТОЕСТ НЯМА СЪБАРЯНЕ НА ЧУЧЕЛАТА НА РУСКИТЕ ПОРОБИТЕЛИ И ЗАДУНАЙСКАЯ ЩЕ Е ВСЕ ТАКА ОЦВЪКАНА С РУСКИ ОКУПАЦИОННИ ИМЕНА. МНОГО СА ТИ ВАЖНИ БЕЗБРОЙНИТЕ ЧУЧЕЛА НА АЛКОХОЛЬОША ГАЛОША И НА РУСКИТЕ ОРДИ ПРЕДИ ТОВА.

Добави коментар

Водещи новини