Любомир Яков написал: Имам оръжие и ще убия Ива Митева. Тя се надява, че ще открият истинското лице зад заплахата

  • 30 октомври 2021 10:56

  • 912
  • 5
© Булфото (архив)

Председателят на 46-ото Народно събрание Ива МитеваИва МитеваИва Митева Йорданова-Рупчева е родена на 25 октомври 1972 г. в Разград. Завършила е висше обяви в ефира на „Събуди се", че е възможно да се оттегли от политиката, ако и този път не се състави правителство.

„Ако и този път се провалим и не успеем да съставим правителство и не се случи промяната, мисля, че няма смисъл да участвам повече в политиката. Нека да видим как ще мине кампанията и как ще продължим напред", заяви Митева.

Първан Симеонов с прогноза кой как би гласувал, ако изборите бяха миналата неделя

Тя отрече да се водят преговори между ИТН и други партии към момента.

„В следващия парламент трябва да построим мост и да погледнем в една посока с партиите, с които искаме да направим промяната", твърди Митева. Тя призна, че потенциални партньори на „„Има такъв народ” са БСП, ДБ, ИБГНИ и ПП.

„Трябват много разговори. Ако искаме диалог, не е честно и почтено да говорим отсега за постове, даже без да знаем изборните резултати. Смятам, че при Петков има много млади хора, с които можем да работим", смята тя.

Ива МитеваИва МитеваИва Митева Йорданова-Рупчева е родена на 25 октомври 1972 г. в Разград. Завършила е висше коментира и поредната заплаха, която бе отправена срещу нея. 

„За заплахата разбрах на 26 октомври. Обадиха ми се от Районната прокуратура в София. В писмото, което получих пишеше: „Имам оръжие и ще убия Ива Митева”. Бях разпитана отново. В този момент бях във Варна с колегите ми Филип Станев, Кирил Симеонов и Любомир Каримански. Те също бяха разпитани. Този път майка ми не беше заплашена, както преди”, поясни Митева. И допълни, че в момента не ползва охрана, но естествено е притеснена след поредната заплаха.

Повдигнаха обвинение на мъжа, заканил се да убие Ива Митева и Бойко Борисов

„След разпускането на НС се отказах и от специализирания транспорт, на който имам право. Естествено човек се притеснява в такъв момент. Притеснителното е, че заплахата идва отново от същото момче, което вече е осъдено. Не разбирам какъв е поводът”, каза още председателят на 46-ото НС.

По думите й заплаха е отправена и срещу Бойко Борисов. „Не разбирам връзката ми с него, освен онзи прословут закон за НСО. Неприятно е, защото в момента сме в предизборна кампания и обикалям страната. За щастие, непрестанно съм с моите колеги и те ми дават спокойствие. Смятам, че това момче не действа само. Явно има желанието да бъде разпознат, хванат и да се разбере за заплахата. Наистина е странно. Надявам се да се стигне до истинското лице, което стои зад деянието", каза още Митева.

Арестуваха мъжа, заплашил Ива Митева - този път се заканил на Борисов

Тя коментира и темата с ваксините срещу коронавируса у нас.

„Аз лично съм ваксинирана. Детето ми е в чужбина и ми се налага да пътувам често. Всеки има право да прецени обаче дали да се ваксинира, или не. Още преди време се сбърка с информационната кампания срещу COVID-19", завърши тя.

Радина Лазарова
912 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Малуумен

2021.10.30 | 13:23

5
Има много малуумни в тази държава лекувайте ги
Гражданин

2021.10.30 | 13:19

4
ДРУГАРКАТА МУТРЕВА БКП ПРИЗНА ПОТЕНЦИАЛНИ ПАРТНЬОРИ СА ВСИЧКИ НАШИ КЛОНОВЕ НА БКП - А ИМЕННО БСП,ИТН, БОЛШЕВИКИТЕ ДБ,МУТРИТЕ И РАДЕВИТЕ ПП! АКО БЪЛГАРИТЕ СА ОВЦЕ ДА СЕ ХВАЩАТ НА ВЪДИЦИТЕ НА ДС И ОЛИГАРСИТЕ ЗАД ТЯХ!

2021.10.30 | 11:12

1
Х.уй ти в г.ъз,кон ти бърз.
на твойта майка

2021.10.30 | 12:41

3
в широк и гъ3

2021.10.30 | 11:12

2
чoвeкът имa нyждa oт психиaтpичнa гpижa, кaквaтo в 6ългapия нямa oткpaй вpeмe, a пpoпaднaлитe пpeпикaни пoлитици си пpaвят oт тoвa вятъp...

Добави коментар

Водещи новини