Йотова разговаря с представители на дружеството на бесарабските и таврийските българи в България

  • 28 октомври 2021 15:16

  • 205
  • 1
Йотова разговаря с представители на дружеството на бесарабските и таврийските българи в България
©

По повод утрешния Ден на бесарабските българи вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , разговаря на „Дондуков“ 2 с представители на дружество „Родолюбец“ – културно-просветно дружество за връзки с бесарабските и таврийските българи. Вицепрезидентът поздрави бесарабските българи по повод празника им, като изтъкна, че през дългата си величава и трагична история са запазили българското самосъзнание и език.

„Наша отговорност е да направим така, че техните наследници да изберат да се развиват в своята прародина“, посочи Йотова.

От дружество „Родолюбец“ благодариха на вицепрезидента за активната й дейност за българските исторически диаспори. Поставени бяха въпроси, свързани с обучението в български висши училища на чуждестранни студенти от български произход, и Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , пое ангажимент да бъде намерено решение заедно с другите отговорни институции.

На срещата беше обсъдено и развитието на единственото българско висше училище в чужбина – Тараклийския университет „Григорий Цамблак“.

Борислава Борисова
205 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.10.28 | 16:01

1
Гнусна Пачавра.

Добави коментар

Водещи новини