Радев в Бобов дол: Трябва да развиваме енергетиката като важен отрасъл на българската икономика

  • 27 октомври 2021 16:29

  • 624
  • 20
Радев в Бобов дол: Трябва да развиваме енергетиката като важен отрасъл на българската икономика
© Президент на Република България

Трябва да развиваме енергетиката не само като поминък, но и като важен отрасъл от икономиката на България, който да генерира автономност и стабилност чрез внедряване на нови технологии и подобряване на екологичните параметри. Това заяви държавният глава Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на по време на свое посещение в Бобов дол. Президентът посети града по покана на кмета Елза Величкова по повод празника на населеното място и 54-годишнината от обявяването му за град. 

“Бобов дол е важна част от енергетиката на България“, заяви Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. По думите на президента, поминъкът и развитието на града зависят много от бъдещето на енергийния сектор у нас и е необходимо да се отчетат всички технологични, производствени, екологични и социални аспекти на този въпрос. Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на добави, че българските въглищни региони не трябва да плащат високата социална цена на ускорения преход към зелена икономика в Европейския съюз. В своето приветствие към жителите на Бобов дол президентът подчерта, че българската енергетика се нуждае от независимост и автономност, като въглищният отрасъл трябва да се развива поне до 2040 г. 

Президентът отбеляза големия потенциал на региона чрез въвеждане на нови производства и модернизиране на вече развити отрасли, за да се предотврати закриването на работни места и обезлюдяването на община Бобов дол. “Нашата обща цел е да имаме перспектива, подобрено здравеопазване, преквалификация, квалификация, образование за нашите деца, да създаваме съвременни технологични производства с по-висока добавена стойност”, заяви Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на

Избори 2021: Заплита се интригата около президентския вот

По-рано през деня държавният глава проведе среща с кмета на Бобов дол Елза Величкова, общинското ръководство и представители на въгледобивната индустрия в региона. В разговора бяха обсъдени механизмите за скорошно включване на населеното място в териториалните планове, свързани с Фонда за справедлив преход. Усвояването на значителни средства в тези планове трябва да работи в две направления - съхраняването на енергийния отрасъл и гарантирането на чист въздух и условия за здравословен начин на живот, посочи Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Пред местната власт президентът посочи, че е необходимо своевременно изготвяне на подробни индивидуални регионални планове за преход, които да включват специфичните нужди на всяко населено място. Трябва да се научат уроците от миналото и в никакъв случай да не се допуска рязко затваряне на рудници, което в последните години остави без поминък хиляди миньори, подчерта държавният глава.

Novini.bg
624 20

Свързани новини

Коментари 20

Добави коментар

2021.10.27 | 17:34

16
най-противния политик на България се казва Румен Радев
Rado Rumenov

2021.10.27 | 21:56

20
Mazohistite ste glasuvat za men !
ХХХ

2021.10.27 | 17:36

17
ЗА ДА СТЕ СИГУРНИ ЧЕ НЯКОИ ОТ ВАШИТЕ ПРА ДЕДИ НЕ Е ГРЪК ИЛИ ТУРЧИН СИ НАПРАВЕТЕ ТЕСТ ЗА ПРОИЗХОД ВЪВ НЯКОЯ ОТ ЛАБОРАТОРИИТЕ ВЪВ КОИТО СЕ ПРАВЯТ ТАКИВА ТЕСТОВЕ ЗАЩОТО ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЧЕ БЪЛГАРКИТЕ КОГАТО СА РАЖДАЛИ ДЕЦА ОТ ГЪРЦИ И ТУРЦИ СА КРИЕЛИ ЧЕ СА ОТ ТУРЦИ И ГЪРЦИ ОТ СТРАХ ДА НЕ БЪДАТ УБИТИ И ДЕЦАТА И ТЕ САМИТЕ ТАКА СА ПРАВИЛИ ПРЕЗ СРЕДНОВЕКОВИЕТО А СА РОДЕНИ МНОГО ТАКИВА ДЕЦА
Platen optimist

2021.10.27 | 21:55

19
I bez test si ni yasen
Нищоправец

2021.10.27 | 19:02

18
ПРАЗНОДУМЕЦ И КЛЕТВОНАРУШИТЕЛ,С ЕДНА ДУМА-УРОД.

2021.10.27 | 17:27

11
ДРУГАРЮ пРЕЗИДЕНТ! АКО ВСИЧКИТЕ ВИ РЕЧИ КАСАЕЩИ ВЪРХОВЕНСТВОТО НА ЗАКОНА, ПРАВОВАТА ДЪРЖАВА, ПОЧТЕННОСТА В ПОЛИТИКАТА И МОРАЛА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ СА ВАШЕ ДЪЛБОКО ОСЪЗНАЧО РАЗБИРАНЕ И ЧУВСТВО А НЕ ПРАЗНИ И ГОЛИ ПРИКАЗКИ И ДЕМАГОГИЯ ЗА ПРОСТОЛЮДИЕТО - ТО ДРУГАРЮ пРЕЗИДЕНТ, МОЛЯ ДА ОТГОВОРИТЕ НА ЕДИН ПРОСТ ВЪПРОС - КОГА СМЯТАТЕ ДА СИ ПОДАДЕТЕ ОСТАВКАТА? ДНЕС ИЛИ АКО ВИ ТРЯБВА МАЛКО ВРЕМЕ ДА СИ СЪБЕРЕТЕ БАГАЖА ОТ Д.О.Н.Д.У.К.О.В 2 И ВИЛА К.А.Л.И.Н.А ТО ПОНЕ УТРЕ СЛЕД ЗАКУСКА. В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ДРУГАРЮ пРЕЗИДЕНТ ЩЕ СЧИТАМЕ, ЧЕ СТЕ ЖАЛЪК СЛОВОБЛУДЕЦ, ДЕМАГОГ, МАЛОДУШЕН ЛЪЖЕЦ И МОШЕННИК.

2021.10.27 | 17:29

15
Нинова, Мазньок Ристьо, Учиндолския простак - да ви питам - още ли го подкрепяте този престъпник бе? нали ужким там волята на суверена, па конституцията, па върховенството на закона и тем подобни благи приказки.

2021.10.27 | 17:28

14
И КВО СЯ? - ГЕШЕВ ИМАШ ЛИ ТОПКИ ИЛИ САМО СИ ИГРАЕШ ДЖОБЕН ТЕНИС С ТЯХ - ЕЙ ТАКА ЗА УБИВАНЕ НА ВРЕМЕТО

2021.10.27 | 17:27

12
ИСКА МИ СЕ ДА ПОПИТАМ БСП, ИТН, ДЕ БЪ - НА ЧУШКОПЕКА МЕКЕРЕТАТА НЕ ГИ ПИТАМ - ПОДКРЕПЯТ ЛИ ВСЕ ОЩЕ КАНДИДАТУРАТА НА ТОЗИ ЧОВЕК ПОГАЗИЛ С ПОДКОВАНИТЕ СИ ЧИЗМИ НЕЕДНОКРАТНО КОНСТИТУЦИЯТА НА СТРАНАТА ИЛИ И ЗА ВАС КАКТО ЗА НЕГО ЗАКОНИТЕ НА СТРАНАТА НЕ ВАЖАТ. ТОГАВА И ВИЕ СТАВАТЕ КАТО НЕГО. ЗНАЕТЕ - С КАКЪВТО СЕ СЪБЕРЕШ ТАКЪВ СТАВАШ И ТИ.
До госпожа другарката Мустафа Херо

2021.10.27 | 17:28

13
ВАШЕ ПРЕВЪЗХОДИТЕЛСТВО ГОСПОЖА ДРУГАРКЕ МУСТАФА - НА ТЕЗИ ЛИ ДВАМА ПРЕСТЪПНИЦИ И НАРУШИТЕЛИ НА ОСНОВНИЯ ЗАКОН НА СТРАНАТА КИРО ФАЛШИФИКАТОРАИ РУМЕН РАДЕВ ГЕСТАПОВЕЦА ЗАЛОЖИХТЕ ВАШИТЕ НАДЕЖДИ ДА УПРАВЛЯВАТЕ ЗАДДУНАЙСКИЯ ВИЛАЕТ НА САЩ? ТА НАЛИ ЗА ВАС АМЕРИКАНЦИТЕ ВЪРХОВЕНСТВОТО НА ЗАКОНА Е НАЙ ГОЛЯМОТО ВИ ДОСТИЖЕНИЕ ПРЕЗ КРАТКАТА ВИ 200 ГОДИШНА ИСТОРИЯ НА СЪЩЕСТВУВАНЕ? ТОВА ЛИ Е ПРИМЕРА КОЙТО ДАВАТЕ НА БАНАНОВИТЕ ВИ РЕПУБЛИКИ - ГАЗЕТЕ КОНСТИТУЦИЯТА - НЯМА ПРОБЛЕМИ ЩОМ Е В ИМЕТО НА САЩ? УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ДРУГАРКЕ МУСТАФА - МОЛЯ ВИ ОТ ИМЕТО НА ЦЕЛОКУПНАТА ВАША РАЯ В ТЕРИТОРИЯТА НАРЕЧЕНА БГ - ВЗЕМЕТЕ СИ ГИ ДВАМАТА ХУБАВЦИ И СЪВМЕСТНО СЕ ПРЪЖДОСАЙТЕ КЪДЕТО ВИ ВИДЯТ ОЧИТЕ. ДО СЕГА НЕ СМЕ ГОНИЛИ ПОСЛАННИЦИ С КАМЪНИ НО ВИНАГИ ИМА ЕДИН ПЪРВИ ПЪТ.
168

2021.10.27 | 16:44

3
Този психопат ,вместо да е в ареста ,за съсипването на България. пак прави пожелания Лудият и просташка умора нямат....

2021.10.27 | 17:20

10
когато вали дъжд,става кал.

2021.10.27 | 16:41

1
Радев - в Бобов дол!

2021.10.27 | 17:11

9
Да,там има място злачно и оградено с бодлива тел!!
Гост

2021.10.27 | 17:10

8
Тъп прост тулуп долен комунист и предател още малко ти остана
Гост

2021.10.27 | 17:10

7
Тъп прост тулуп долен комунист и предател още малко ти остана
Гост

2021.10.27 | 17:10

6
Тъп прост тулуп долен комунист и предател още малко ти остана

Добави коментар

Водещи новини