Борисов: Конституцията е основният закон на държавата, трябва да се спазва

  • 27 октомври 2021 14:51

  • 4813
  • 98
Борисов: Конституцията е основният закон на държавата, трябва да се спазва
© Булфото (архив)

Основният закон на държавата е Конституцията и той трябва да се спазва - това коментира при посещението си в Басарбовския скален манастир край Русе лидерът на ГЕРБ Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г по повод на решението на Конституционния съд да обяви за противоконституционен указа на президента в частта, с която за служебен министър на икономиката беше назначен Кирил Петков.

"И на мен не ми харесва, че хора с двойно гражданство при този отворен свят не могат да бъдат министри или кандидати за депутати, но ето, например, можеше, ако не са толкова надменни, като имаше парламент, щяхме да гласуваме цялата група за промяна на Конституцията в тази си част и всичко щеше да е законно. Но те тогава се занимаваха с НСО и с охраната на Гешев", каза Борисов.

По думите му Кирил Петков не бил виновен, защото може да не е знаел.

"Защото действително звучи за публиката, че нещо му правят на момчето, па то не е знаело. То може да не е знаело, но неговият началник Радев е знаел. И за това си позволи да пише на Конституционния съд да излезе с друго решение", каза Борисов.

Той заяви, че в следващия парламент ГЕРБ е готова заедно с всички парламентарни групи, които желаят, да се търси конституционно мнозинство по тази тема, за да не се налага подобни казуси да се решават от Конституционния съд.

"По-голяма подкрепа от това не мога да му изкажа. Искам го на политическата сцена, за да докажем кой е по-добър. Твърдя, че това сме ние", заяви Борисов.

Конституционният съд се произнесе за указа за назначаването на Кирил Петков

Константин Тодоров
4813 98

Свързани новини

Коментари 98

Добави коментар
✞❤Бай Пешо с ладата❤

2021.10.27 | 21:58

98
Свободата умира безвъзвратно по света, ЦИГАНИНА-КАНИБАЛ Боко-Българоубиеца унищожава българският народ и развъжда циганите, а доносническо-милиционерското генетично увредено БГ-племе, гледа само как да прецака съседа си, да пише доноси, да му обере апартамента, или да си присвои гаража му! Деведесет процента в Концлагер България-Циганистан са генетично и кармично увредени САНИРАНИ-УРОДИ-ДЕБИЛИ, подли и долни нисши твари-подчовеци, и санирани-домоуправители-мошеници, от които, Дай-Боже да ни отърве вещерската вакси-отвара от спринцовката на джелатите в бели престилки.¸¸¸.††††††.¸¸¸.Амин.
♠Драгyнoв♠

2021.10.27 | 21:57

97
♣Сатаната-Боко-Канибала доброволно няма да си иде от власта, останаха ли МЪЖЕ-ВОЙНИ в България?!♣
¸¸¸.Борислава Йовчева.¸¸¸

2021.10.27 | 21:51

96
...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Дай Боже циреи на гъзъ му на циганина Боко-българоубиеца да излязат, и да се размножат, и като гъби след дъжд да никнат, а на лъжливия му език язва да излезе! ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Дай Боже свещ скоро да му палят и заупокойна молитва да му четат. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Проклет да е и той и децата му и внуците и правнуците му до девето коляно. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Да стигнат до просешка тояга и да просят по улиците комат хляб. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Мир да не види ни на тоя ни на оня свят...¸¸¸...¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.ТРИЖДИ АНАТЕМА.¸¸¸...¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸ .Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸

2021.10.27 | 21:17

95
Теб те видяхме.... Следващият

2021.10.27 | 18:33

94
ТИ ЩО КРАДЕШ ТОГАВА БЕ ПЕДЕРАС ГРОЗЕН
Вижте му само физиномията на чекмеджето

2021.10.27 | 18:14

93
ВСС, ВМРО, ДПС , ИТН и ГЕРБ правят от мухата слон.Напук на ИТН, герб и ДПС, народа ще избере партията ПП на Кирил Петков и Василев! Прави впечатление, че ИТН, герб и ВМРО, Герджиков и Панов имат общо мнение по отношение решението на съда и не приемат за нужни промени в съдебната система. От другата страна ВСС и разследването побързаха да раздават присъда на казуса Петков, което е доказателство за това че част от мафията на ББ .
Прост народ

2021.10.27 | 18:00

92
А БМБ колко пъти е спазвал Конституцията ?
...

2021.10.27 | 17:57

91
.........
Коко

2021.10.27 | 17:53

90
Грозен шишкавелник

2021.10.27 | 17:49

89
Напук на ИТН, герб и ДПС, народа ще избере партията ПП на Кирил Петков и Василев! Прави впечатление, че ИТН, герб и ВМРО, Герджиков и Панов имат общо мнение по отношение решението на съда и не приемат за нужни промени в съдебната система. От другата страна ВСС и разследването побързаха да раздават присъда на казуса Петков, което е доказателство за това че част от мафията на ББ .

Добави коментар

Водещи новини