Каназирева: Добрата инфраструктура е един от водещите критерии за качество на живот, дължим го на общините в Пловдивска област

  • 27 октомври 2021 13:31

  • 418
  • 2
Каназирева: Добрата инфраструктура е един от водещите критерии за качество на живот, дължим го на общините в Пловдивска област
© ПП ГЕРБ

“Добрата пътна инфраструктура е гаранция за качеството на живот на хората и точно затова през последната година заложихме на редица пътни проекти в Пловдивска област”, това заяви кандидатът за народен представител и водачът на листата от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на за Пловдивска област Дани КаназиреваДани КаназиреваАдвокат д-р Дани Каназирева е български политик от Пловдив. Омъжена с едно дете. Завършва и посочи, че един от най-важните проекти е бил ремонтът на пътя Асеновград-Кърджали. Тя припомни, че реконструкцията му започна в последните месеци от управлението на предишното редовно правителство на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и въпреки трудностите от фирмата изпълнител са обещали до 30-ти ноември участъкът да бъде готов.

„Трасето е 32 километра, от края на Асеновград до границата с Кърджали и тук цялостен ремонт не е правен, откакто е построен пътят - края на 60-те, началото на 70-те години. Той имаше крещяща нужда да бъде реновиран, за да поеме нарастналия трафик и интензивността на движението, а едновременно с това да бъде съобразен с новите разпоредби за опазване на околната среда”, обясни Каназирева, която се срещна на обекта с представители на строителната фирма.

Според бившият областен управител в момента, на държавно ниво, няма нито един нов пътен проект в Пловдивска област, а част от готовите проекти в момента са блокирани.

„Всъщност трябваше, докато се изпълняват тези проекти, да се проектират нови обекти, за да има застъпване. Все пак всеки един проект изисква време и редица процедури - да го изработят, да се одобри от Института по пътища и мостове и тогава да се реализира. А сега от 4 месеца всичко е хаос. Добре е, че поне част от започнато ще се довърши, а фирмите са отговорни и въпреки забавените плащания продължават да работят”, коментира кандидатът за народен представител.

Инж. Гинка Маринова от фирмата изпълнител обясни, че се работи с удължено работно време и са останали 8 километра за довършване. Пътят ще бъде с 3 пласта асфалт. Прави се отводняване. Ще бъдат поставени и хоризонтални и вертикални маркировки.

Борислава Борисова
418 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Бай Ставри

2021.10.27 | 13:43

2
ей , КАКВО РАЗБИРАШ ОТ ПЪТИЩА , МА ГЕРБЕРСКА КОВРО ...... ТОЛКОВА СТЕ ОТЧАЯНИ ГЕРБЕРИ
нина

2021.10.27 | 13:37

1
ти като каква си там ма Здравке, кат чистачка сигурно.

Добави коментар

Водещи новини