ДБ: Не на скритата приватизация на Пловдивския панаир!

  • 27 октомври 2021 11:55

  • 1153
  • 7
© Фейсбук

Намираме се пред Община Варна. Както знаете, наши съветници, активисти, кандидати за депутати от Варна и Пловдив тези дни протестират срещу поредния опит ГЕРБ да довършат трампата с Пловдивския панаир и да харижат остатъчния държавен дял на Георги Гергов. Това каза във включване на живо във Фейсбук съпредседателят на "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" Христо Иванов.

Георги Гергов е един от онези непотопяеми фактори на българското задкулисие, които, независимо от това дали са в БСП или са изгонени от нея, винаги са на дневен ред, винаги са в някаква далавера и винаги са обслужвани от поредното мафиотско правителство, подкрепяно от Сараите, заяви Иванов.

Днес Общинският съвет на Варна заседава онлайн, удобно онлайн, с точка в дневния ред, с която по предложение на кмета се предлага да бъде блокирана вноската на Община Варна в Пловдивския панаир. Тези акции са дадени на Община Варна във връзка с евентуалната заменка срещу Дупката във Варна, посочи Стела Николова, избрана за депутат от "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" в 45-ото и 46-ото Народно събрание със силен преференциален вот от Варна, преди това е общински съветник от гражданската квота на ДБ.

Това се е случило много по-рано във времето. През 2017 г. Варненският общински съвет, под давлението на Бойко Борисов, разбира се, взема решение да върне тези акции на държавата. Това решение на Министерския съвет не е изпълнено. Оказа се, че в Министерството на икономиката няма абсолютно никаква следа по отношение на това взето решение. Вчера, по питане на журналисти, стана ясно, че Министерството на икономиката е категорично против акциите на държавата да бъдат апортирани в дружеството на г-н Гергов "Пълдин Туринвест" и трябва да бъдат върнати на Министерството на икономиката. Предложението на кмета е преписано едно към едно от самото предложение на г-н Георги Гергов към Община Варна. Очакваме да видим дали общинските съветници на Варна ще вземат законосъобразното и правилното решение да върнат акциите на Пловдивския панаир на държавата, защото те са на Министерството на икономиката, или ще престъпят и закона, и морала, и всякакви норми, и обществения интерес. Очакваме да видим каква ще бъде развръзката по този казус, но ние сме тук, за да изразим нашата гражданска позиция за това, че общественият интерес винаги трябва да бъде на първо място и че ГЕРБ трябва да престанат да обслужват олигархични интереси и да взамат лобистки решения, заяви Николова.

Георги Гергов е емблематична фигура на българското задкулисие и далаверата с прилапването на Пловдивския панаир от него също е емблематична за българския мафиотски, криминален преход. През тази история се преплитат биографиите на Георги Гергов и Сотир Цацаров. Между другото, тя дава и контекста откъде се появи Сотир Цацаров за да оглави Прокуратурата, защо сега той си затваря очите за всичко това, което се случва, бидейки председател на Комисията за борба с корупцията. Може би ще си спомните скандала "ЦУМгейт", при който именно Гергов в ЦУМ – една друга прилапана от него национална емблематична сграда, беше направил среща с един издател, за да го заплашва да престане неговият вестник да има критична позиция и според Сотир Цацаров да подкрепя тогава "Да, България". Така че всичко това е част от черната дупка "Георги Гергов" и черната дупка на българския преход. Те се опитват за пореден път да прилапат остатъчния дял на държавата в Пловдивския панаир, коментира Христо Иванов.

Ние винаги сме протестирали срещу това – и днес тук във Варна, и нашите колеги в Пловдив имат протестна акция, за да спрем този пореден опит за прилапване. Надявам се да го спрем. Благодаря на всички, продължаваме, завърши съпредседателят на "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от".

Антоанета Цонева: ГЕРБ легитимира завръщането на Пеевски в политиката


 

Константин Тодоров
1153 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2021.10.27 | 14:44

7
Ри.с.т.ьо М.а.з.н.о.т.о М.а.д.ж.о по всичко личи, че е безнадежно влюбен в Б.о.р.и.с.о.в ама несподелено и като отритната мъстия се опитва да си отмъщава по всякакъв начин. Всяка втора дума в косматата му мутра е Б.о.р.и.с.ов. Б.о.к.о да беше го о.н.о.д.и.л навремето сега щеше още мед да му носи. Ами нали Ц.И.К е на този дето му падаше на колене миналата година бе М.а.з.н.ьо? Сега ти го начуква чепат защото вече не си му нужен - има си вече негова си партия.

2021.10.27 | 14:44

6
Най нае.ания е Р.и.с.т.ь.о М.а.д.ж.о.т.о дето коленичеше по паветата и се кълнеше във вярност на диктатора. Сега диктатора верен на стила си да прецаква всички, го отстранява от изборите за да прелее гласовете му към своята партия. Така е Р.и.с.т.е - по делата им ще ги познаете. С какъвто се събереш ....
Мазен Ристьо

2021.10.27 | 14:43

5
Ами Р.и.с.т.ь.о си мислеше, че може да командва държавата ама шефа му - диктатора - му го начука яко чепат изодзадзе. Може и да не влезе и в п.а.р.л.а.м.е.н.та както е тръгнало. Като ядеш с хиени накрая може и да те изядат теб самия.
Мазньока Дългоноско

2021.10.27 | 14:42

4
Един египетски фараон беше казал, че зад всяка брада се крие по един подлец. Зад брадата на Мазньока обаче се крият една сюрия подлеци един от друг по подъл и по мазен.

2021.10.27 | 14:25

3
Ама много смешен човек тоя Христо, бе!

2021.10.27 | 13:44

2
Докога с тия бок.луци?
Davina Claire

2021.10.27 | 13:34

1
Здравейте; Ако имате нужда от заем спешно, кандидатствайте за заем с Novelty Finance. Казвам се Давина Клер, аз съм главен финансов директор на Novelty Finance. Забелязах, че за физически лица и фирми е толкова трудно да получат заем от банки или други финансови институции. Моята компания (Novelty Finance) е тук, за да ви предостави и помогне със заема, от който се нуждаете. Можете да се свържете с нас по имейл: noveltyfinances@gmail.com ИЛИ да изпратите съобщение на WhatsApp чрез +447915601531 Независимо дали искате да дадете тласък на начина си на живот или имате неочакван разход, заем от NOVELTY FINANCE е това, от което се нуждаете. NOVELTY FINANCE е гъвкав: можете да вземете заем до петнадесет милиона евро (€15 000 000,00) с подходящи периоди на погасяване до 30 години. Можете да кандидатствате както за обезпечен заем, така и за необезпечен заем. Ние предлагаме широка гама от лични заеми, бизнес заеми, жилищни заеми и заеми за консолидиране на дълга, които могат да бъдат адаптирани да отговарят на вашите променящи се нужди и обстоятелства при много нисък лихвен процент.

Добави коментар

Водещи новини