Антоанета Цонева: ГЕРБ легитимира завръщането на Пеевски в политиката

  • 26 октомври 2021 18:55

  • 8239
  • 94
Антоанета Цонева: ГЕРБ легитимира завръщането на Пеевски в политиката
© БТВ

Кризите в момента не се управляват. Говоря за всички кризи - здравна, икономическа, енергийна. Всичко това се дължи на управлението на Радев и неговите служебни правителства. 

Това заяви в предаването "Лице в лице" по БТВ Деница Сачева от ГЕРБ. Заедно с нея в студиото беше и Антоанета ЦоневаАнтоанета ЦоневаАнтоанета Цонева е български експерт по изборен процес и гражданско участие в от "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" (ДБ), като двете спореха по всички горещи теми от последните седмици. 

"Кризите се натрупаха в резултат на управлението на ГЕРБ", обяви Цонева. "От ДБ сме предложили мерки за справяне с енергийната криза. Крайно време е да почне да се внася азерски газ, който е пет пъти по-евтин от руския. ГЕРБ не могат да завършат интерконектора с Гърция 11 години, но в същото време заровиха 3,5 млрд. лева за Руски поток, за да угодят на Путин. "Топлофикация" - София три пъти фалира под вещото управление на г-жа Фандъкова. Енергийната система на България е превърната в черна каса. Всички бордове на енергийните дружества са пълни с калинките на ГЕРБ и хоасът е на лице", добави тя. 

"Демократична България" предлага стратегия за задържане на цените на тока

"Категорично не съм съгласна с твърденията на г-жа Цонева. Всеки говори за корупция, но няма никакви доказателства", отговори Сачева. 

"Доказателствата за корупция са в онези снимки с шкафчето и записите, които прокуратурата отказа да разследва. Инхаусът също е доказателство за корупция и тя беше потвърдена неколкократно. За пример мога да дам доклада на Сметната палата. Относно здравната криза - при управлението на ГЕРБ бяхме на дъното по ваксинация и сегашните им твърдения, че при тях всичко е било точно и наред са неверни. Ние можехме да вземем от всички ваксини, но ГЕРБ избраха да купят най-много от Астра Зенека", каза още Антоанета ЦоневаАнтоанета ЦоневаАнтоанета Цонева е български експерт по изборен процес и гражданско участие в

Деница Сачева с 14 въпроса към Радев

"Добре, че са ГЕРБ, за да може ДБ да си гради предизборната агитация. Ние също искаме съдебна реформа, но тя трябва да бъде истинска и реална, а не на парче и с идеята само да се махне главният прокурор", обяви от своя страна Сачева. 

"Хората на ГЕРБ и ДПС блокираха изцяло възможността за съдебна реформа в предишния парламент. Като чуят Гешев и специализиран съд и прокуратура, двете партии се превръщат в щит на прокуратурата. Това е така, за да не може да се разследват снимките с кюлчета и пистолет, както и записите на Борисов. Такава е съдебната реформа, която си представя ГЕРБ - чадър над тяхното управление. Нали имаше някаква мистична жена, която беше внесла кюлчетата и пачките? Знае ли някой дали тя е разпитана? Пеевски е санкциониран по Магнитски и в същото време е посрещната със салтанати от кмета от ГЕРБ на Велико Търново. ГЕРБ участват в политическото реабилитиране на Пеевски", категорична бе Цонева. 

Христо Иванов зове: Нито глас за Пеевски!

"Всички тези думи са политически клюки и няма реални доказателства. В ГЕРБ никога не сме казвали кой с кого да се среща. Г-н Панов (кметът на Велико Търново - бел.ред.) се е срещнал с г-н Пеевски в качеството си на председател на НСОРБ", разкри Деница Сачева. 

"Вчера Бойко Борисов отново подкопа доверието във ваксинирането, като заяви, че хората се ваксинират с ваксини с изтекъл срок. Това е дезинформация и инфодемия. Борисов трябва да спре да лъже и да стресира хората. Относно здравната криза на първо място няма да разпространяваме лъжи. ГЕРБ също не направиха никаква инофрмационна кампания за ваксинирането. Даже имаше алтернативен щаб. При актуализацията на бюджета от ДБ поискахме 10 млн. лева за информационна кампания. От ГЕРБ гласуваха против, включително и г-жа Сачева", обяви Цонева. 

Антоанета Цонева за COVID-19: Не може повече да приемаме, че 100-200 души на ден умират

"В момента имаме нужда от ясна и точна информация за ваксините. Служебното правителство трябваше да обясни, че тези ваксини са с удължен срок на действие. Лятото беше пропусната възможността да се проведе кампания за ползата от ваксинирането", защити се Сачева. 

"Управлението на ГЕРБ се характеризира с пребитите деца от протеста. От ГЕРБ дори не намериха сила да се извинят за това насилие. Даже издалите заповедите за това насилие са в кандидат-депутатските им листи. Аз следя темата от близо и категорично мога да заявя, че няма наказани, а напротив - има прикрити полицаи", разкри Антоанета ЦоневаАнтоанета ЦоневаАнтоанета Цонева е български експерт по изборен процес и гражданско участие в

"Очаквам изборите да бъдат доста трудни заради епидемичната обстановка. Машинното гласуване също ще затрудни избирателите. Ние продължаваме да не разбираме защо има такъв отказ да се броят квитанциите от машините. Очакваме министър Рашков отново да оказва натиск в изборния процес и наши активисти отново да бъдат репресирани", завърши Деница Сачева. 

Сачева разкри плановете на ГЕРБ след изборите

"На предните избори от ГЕРБ пак чертаеха апокалиптични картини относно машинното гласуване, но те не се случиха. От ГЕРБ и ДПС са притиснати от факта, че не могат да купуват гласове и това е причината да се чувстват "репресирани". Призовавам всички хора да излязат и да гласуват. ГЕРБ и ДПС не могат да управляват кризи и трябва да стоят далеч от властта", обяви за финал Антоанета ЦоневаАнтоанета ЦоневаАнтоанета Цонева е български експерт по изборен процес и гражданско участие в.  

Филип Епитропов
8239 94

Свързани новини

Коментари 94

Добави коментар
Топалов

2021.10.31 | 15:47

94
ДБ отдавна загубиха доверието на хората и вече никой не вярва на техните спекулации.
Ели

2021.10.28 | 18:33

93
Офффф тая е рядко противно същество
Мира

2021.10.28 | 16:12

92
Тая коза откъде я намерихте?
Петър

2021.10.27 | 19:51

91
Най-голяма реклама на Пеевски му правят точно от ДБ, но отново искат да си измият ръцете с герберите.
Бонбони

2021.10.27 | 14:04

90
А от ДБ легитимираха егото в парламента хаххаха Хайде стига глупости ...
Ванина Колева

2021.10.27 | 13:07

89
.¸¸¸.††††††.¸¸¸. Боко-българоубиецо, камбаната отдавна бие за теб и българоубийците от милиционерското котило на АБПФК, ДС, ЦК на БКП и ЦК на ДКМС – У-БИЙ-ЦИ, У-БИЙ-ЦИ, У-БИЙ-ЦИ, УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ!
¸¸¸.Борислава Йовчева.¸¸¸

2021.10.27 | 13:06

88
...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Дай Боже циреи на гъзъ му на Боко-българоубиеца да излязат, и да се размножат, и като гъби след дъжд да никнат, а на лъжливия му език язва да излезе! ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Дай Боже свещ скоро да му палят и заупокойна молитва да му четат. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Проклет да е и той и децата му и внуците и правнуците му до девето коляно. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Да стигнат до просешка тояга и да просят по улиците комат хляб. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Мир да не види ни на тоя ни на оня свят...¸¸¸...¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.ТРИЖДИ АНАТЕМА.¸¸¸...¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸ .Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸
trrrrrrrrrrrtt

2021.10.27 | 11:46

87
а вие лазите по коремче към бсп чудничко

2021.10.26 | 23:39

70
ГЕРБ танцува за последно ! Борисов е пътник ! Присъдата му е написана на чернова ! Радев е сложил на бюрото си най - отгоре !
Баце

2021.10.27 | 11:06

86
Яж ми уя

2021.10.27 | 08:57

83
Само ГЕРБ!
Жената_мъж

2021.10.27 | 11:05

85
Аман от лесбийки

Добави коментар

Водещи новини