Доц. Антон Тонев от ПП ПП: Ние сме за въвеждането на зелен сертификат, но начинът не бе добър

  • 23 октомври 2021 17:53

  • 978
  • 5
Доц. Антон Тонев от ПП ПП: Ние сме за въвеждането на зелен сертификат, но начинът не бе добър
© Кадър: Нова телевизия

"Зеленият сертификат разделя хората на групи с висок риск и нисък риск на заболяемост от COVID-19. Ние подкрепяме въвеждането му, но начинът не бе добър", това каза кандидатът за депутат от коалиция "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" доц. Антон Тонев в предаването "Офанзива" по Нова нюз. 

Хирургът бе категоричен, че здравният документ трябва да бъде издаван само по правилата, въвеведени в Европа и само след втора доза от ваксината. Относно въпроса с антителата, медикът заяви, че от коалицията са за въвеждане на регионален сертификат, без да се заобикалят правилата, като с това ще се реши социален проблем, защото има преболедували хора , които не могат да си издадат сертификат.

Кирил Петков: Предлагаме зелен сертификат чрез тест за антитела за 9 месеца

Според него е било възможно да се приложат мерки, които да доведат до по-висока ваксинация, която не трябва да става по задължение. Трябвало е да има постоянни дебати с противниците на имунизацията.

Доц. Тонев заяви, че на мястото на министър Кацаров би провел много по-сериозна информационна кампания за ваксинацията за COVID-19.

Лекарят каза още, че от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" смятат да оборудват добре съществуващите болници, а доплащането в здравеопазването трябва да се намали чрез запушване на течове в системата.

"Здравната каса трябва да се демонополизира, защото липсата на конкуренция води до лошо качество на здравната услуга", заключи доц. Антон Тонев.

Мая Йорданова
978 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Пчеличките от ГЕРБ

2021.10.23 | 21:45

5
12 години градят, а Радев и Глутницата му за 6 месеца съсипаха всичко!
Кубрат

2021.10.23 | 20:21

4
Педер оди на бул Ботев да шибат траверсите.На цялата ти партия в задния двор

2021.10.23 | 19:17

3
Тоя пудел, дава,акъл,се, едно,казва,гласували, за,мен, боклук червен
Хехехе

2021.10.23 | 18:24

2
Новите Дай Българи се учат от грешките на Дай Българите :)

2021.10.23 | 18:20

1
Търсете партии, които са против ковид фашизма. Вярно е, че повечето такива са странни, но иначе сме свършени. Поне ще забавят положението.

Добави коментар

Водещи новини