Президентът Радев: 109 години жителите на Гоце Делчев пазят устрема на свободата и развиват традициите на своя край

  • 19 октомври 2021 19:50

  • 782
  • 17
Президентът Радев: 109 години жителите на Гоце Делчев пазят устрема на свободата и развиват традициите на своя край
©

Днес отбелязваме една от най-важните дати в летописа на град Гоце Делчев - Деня на свободата му. С устрема на Родопския отряд и на четниците от ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа паднаха оковите на робството и Неврокоп завинаги зае своето достойно място в Обединеното българско отечество. Това заяви държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на пред жители на град Гоце Делчев по случай празника на населеното място и 109-ата годишнина от неговото освобождение.

Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на отбеляза невероятното историческо време на бляскави победи на българската войска, на невероятния гений на българските пълководци и на небивал подем на националния дух, когато е отвоювана свободата. Президентът се обърна с благодарност към гражданите на Гоце Делчев за усилията им да пазят и развиват традициите на този прекрасен български край. По случай празника той им пожела здраве, сила и непреклонна воля да отстояват каузата за свободна, силна и обединена България.

По време на посещението си държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на удостои с плакет “Св. св. Кирил и Методий” Неврокопския ансамбъл за народни песни и танци по повод 75-годишнината от неговото създаване и за значимия принос на ансамбъла към развитието на българското фолклорно изкуство. “75 години е една достойна, почтена годишнина, измерима с човешкия живот. Стъпвайки на нашите здрави традиции, на невероятното ни творчество, завещано от нашите предци, вашите силни дни тепърва предстоят”, обърна се президентът към ръководителя на танцовия състав на ансамбъла Тодор Цветков, който прие отличието.

Държавният глава се поклони и поднесе цветя пред монумента на Гоце Делчев и пред Паметника на загиналите във войните. Румен Радев  разговаря и с жители на града.

 

Борислава Борисова
782 17

Свързани новини

Коментари 17

Добави коментар

2021.10.20 | 11:37

17
Само Б.о.й.к.о е истински отговорен държавник ама ние забравихме това, забравихме стабилноста при неговото управление, забравихме нормалните цени на стоките и тока и вкарахме в парламента чалгата на Радев която за 6 месеца съсипа страната. Имаме шанс се поправим на 14.11.2021 г. и да дадем поне 55% на Г.Е.Р.Б и професор Герджиков - единствените които могат да ни измъкнат от лайната в които ни набута Р.а.д.е.в.

2021.10.20 | 11:37

16
Хората обедняха и огладняха при военната хунта на метежника Р.а.д.е.в. Излъгани, ограбени, гладни и озлобени срещу д.и.к.т.а.т.у.р.а.т.а на Фатмака хора, работници чакат от половин година да си получат заплатите. Целия народ пъшка и очаква със ужас новите цени на тока, газа, хляба, парното.

2021.10.20 | 11:37

15
Бах ти наглия гьон сурат - нали ти и твоето некадърно и престъпно служебно правителство със действията си и със бездействията си докаражте хипер инфлация, безбожни цени на стоките, ток десетки пъти по скъп, бензин по 2.50, хляб над 2 лева, безработица, полицейски репресии над инакомислещите. Какво сега изведнъж се хвана да "работиш" предизборно? Хайде - мирно, марш навън от президентството и ходом марш към Централния затвор където и без това те чака килия.

2021.10.20 | 11:36

14
Интелект срещу простащина,РОДОЛЮБЕЦ и ПАТРИОТ срещу МАСОН И РУСКИ ИБРИКЧИЯ, финес и европейско възпитание срещу дива селска истерична злоба, международна известност срещу международна изолация, 5 езика слещу неграмотно сричане на английски тип Борат, спокойна мъдрост срещу сляпа фатмащина, обединител на нацията срещу размаханите юмруци на метежника, честност и почтенност срещу корупция и шуробаджанащина, родолюбие срещу слугинаж на чужди държави. Няма какво повече да се мисли. ГЛАСУВАМЕ ЗА ПРОФЕРОР Г.Е.Р.Д.Ж.И.К.О.В НАШИЯТ НОВ ПРЕЗИДЕНТ ОБЕДИНИТЕЛ НА НАЦИЯТА И ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ ПОЛК. М.И.Т.Е.В.А.
плевен

2021.10.20 | 10:01

13
радев не се прави на голям а излез от бсп и за стани сам
Петолъчка

2021.10.20 | 01:15

12
Най комунистическия град в България. От 30 години се оправя от един кмет и познайте от коя партия е!?
0

2021.10.19 | 23:59

11
ОТИВАЙ СИ С МИР РАДЕВ !
РАДЕВ НА ПРОЩАЛНА

2021.10.19 | 23:38

10
ОБИКОЛКА ИЗ СТРАНАТА!

2021.10.19 | 23:03

9
Махни, се от, хората, мрасник,ще,ги,заразиш,, хунта червена зган Пиночет,

2021.10.19 | 23:02

8
Махни, се от, хората, мрасник,ще,ги,заразиш,, хунта червена зган Пиночет,

Добави коментар

Водещи новини