Бивши министри водят листи в 29 МИР-Хасково

  • 13 октомври 2021 11:33

  • 370
  • 4
Бивши министри водят листи в 29 МИР-Хасково
©

Бивши министри са водачи на листи в 29-и многомандатен избирателен район Хасково. За пореден път начело на коалиция "ГЕРБ-СДС" е Делян Добрев, който бе министър на икономиката, енергетиката и туризма в първия кабинет на Бойко Борисов. Първи в списъка на "Продължаваме промяната" /ПП/ е Асен Василев, който оглавяваше същото министерство по време на служебния кабинет на Марин Райков през 2013 година, и бе финансов министър в първия служебен кабинет на Стефан Янев.

И двамата водачи на листи са възпитаници на Езиковата гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" в Хасково и по едно и също време са пели в училищния хор "Лира".

Добрев: ГЕРБ знаем как да изведем държавата от кризата

За място в 47-ото Народно събрание от осеммандатния регион ще се борят 197 души, с един повече от предишния парламентарен вот, съобщиха от РИК. Листите на партии и коалиции обаче са 27 - с пет повече, отколкото на изборите на 11 юли. Представителството на професии обхваща широк кръг, като акценти са частни бизнесмени, професионални политици, юристи, медици, служители.

В листата на "ГЕРБ-СДС" отново е тиктокърът от Ивайловград Живко Спасов, който има над 240 000 последователи в социалната мрежа и е събрал над 10 млн. харесвания на публикации. Най-младият кандидат е роденият през 1999 година Тони Петров от "Има такъв народ", а най-възрастна е Теменуга Попова от "Български национален съюз "Нова демокрация", която е 43-ти набор, допълниха от РИК.

От основните политически сили има няколко кандидати, завършили в чужбина - Делян Добрев /ГЕРБ-СДС/ с бакалавърска степен в Уеслианския университет в Мидълтаун, Кънектикът, САЩ. Асен Василев /ПП/ е завършил в Харвард, а подгласникът му Атанас Атанасов - "Уитман колидж" в американския щат Вашингтон. Водачът на листата на "БСП за България", зам. председателят на АБВ Владимир Маринов, е възпитаник на московския държавен институт за международни отношения.

В последния момент рокада бе предприета в листата на "Изправи се БГ! Ние идваме!", като вече обявеният водач Татяна Дончева бе заменена с местния кадър Николай Колев, съсобственик в печатарска фирма в Хасково.
Както и в предишните два избора, начело на листата на "Демократична България" е Катя Панева. Тя е следвана от ново лице - Дарина Пашова, световен и европейски шампион по спортна аеробика. Младежкият лидер на ДПС Сезгин Мехмед също води отново "отбора" на Движението, така е при "БСП за България" с Владимир Маринов и при "ГЕРБ - СДС" с Делян Добрев. Урологът доц. Силви Петров също запазва лидерската позиция в листата на "Има такъв народ".

Ето кои са водачите на листите на „Продължаваме промяната“

Националният шампион по преференции от вота на 4 април с 13 655 гласа, ветеринарят д-р Георги Станков, отново е на второ място в листата на "ГЕРБ-СДС", както при предишните два избора за парламент.

Радина Лазарова
370 4

Коментари 4

Добави коментар
Дирбекир

2021.10.13 | 16:44

4
В Хасково родината на ДПС под строй ако не водят къде ще водят.Щастлив съм че го оставих тоя град на подлоги за да ида във Варна.

2021.10.13 | 13:57

3
Бойко Борисов няма алтернатива и е водещ политик по рейтинг. ГЕРБ вече води с над 5% пред останалите боричкащи се за второто и третото място политически субекти.Това е тъжният резултат от „юмручният план“ на президента Румен Радев. Обитателят на Дондуков 2 ни призова от Шипка да бъдем смели. Бъдете смели, ни подканваше и Черепа. Това е съвпадение, разбира се. Ако наистина искаме да сме смели, предлагам да пратим революционерите в почивка след предстоящите предсрочни избори. Там, извън парламента, да се уточняват кой е по-велик. И кой какво осребри от революцията. Време е да се върнем към нормалността в политиката. Мутри и чалгари - ВЪН
ГЕРБ МАЧКА

2021.10.13 | 13:46

2
ПРОТЕСТИ В ЦЯЛАТА СТРАНА. НАЙ Г0ЛЕМИЯ ЗАВОД ЗА ЦЕЛУЛОЗА СПИРА РАБОТА,. НЯМА ДЪРВЕСИНА 500 РАБОТНИЦИ В КЪЩИ. 10 000 НА ПРОТЕСТ ЗА ТОКА, ....НАРОДА ВРЪЩА БОЙКО ЗА ДА СЛОЖИ РЕД В ДЪРЖАВАТА,. ДВОЙНА ПОБЕДА ЗА ГЕРБ
Ей , долен герберски боклук

2021.10.13 | 12:38

1
Съд и затвор за герберските изроди

Добави коментар

Водещи новини