Преразпределението на гласове към "Продължаваме промяната" ще бъде ключово!

  • 13 октомври 2021 09:04

  • 950
  • 2
Преразпределението на гласове към "Продължаваме промяната" ще бъде ключово!
© Bulphoto/архив

Данни от последното проучване на "Алфа Рисърч" за политическите нагласи в обществото сочат, че коалицията ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на ще бъде победител на предстоящия парламентарен вот на 14 ноември.

Според социолога Боряна Димитрова обаче това се дължи на два успоредни процеса - както ръст в доверието, така и съществен спад при останалите политически сили.

Алфа рисърч: ГЕРБ води пред БСП с 6,3%, ПП - трети. Радев пред Герджиков

Пред бТВ Димитрова заяви, че битката за второто място, което най-вероятно ще определи и коя ще бъде първата политическа партия с реални шансове за съставяне на кабинет, ще бъде оспорвана.

"В полза на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е играе високата мобилизация на симпатизантите им, включително от президентския вот, но срещу тях може да играе евентуалната COVID ситуация, която засяга най-силно по-възрастните избиратели и хората, които имат повече притеснения да гласуват машинно. Тези фактори обаче не са възпиращи за "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"", заяви тя.

Социологът обясни, че според проучването на "Алфа Рисърч" ИТН намалява двойно своите избиратели.

"Част от избирателите на "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен", "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" и "Изправи се БГ! Ние идваме!Изправи се БГ! Ние идваме!Изправи се.БГ е гражданска платформа с председател Мая Манолова. Манолова е категорична, че" отиват при "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" и точно това преразпределение е ключово за нагласите, които наблюдаваме", каза тя.

Очаква се ИБГНИ да не прескочи 4-процентната бариера на предстоящите избори.

Боряна Димитрова отчете като стабилна подкрепата, която се очаква да получи настоящият държавен глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на на изборите за президент, като зад него стоят около 90% от избирателите на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, както и 2/3 от тези на ИТН и ПП.

"Около 80% от симпатизантите на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в са готови да подкрепят Проф. Анастас ГерджиковПроф. Анастас ГерджиковРоден е на 28 февруари 1963 г. в Кърджали. През 1982 г. завършва Националната гимназия за древни. Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет събира по-нисък потенциал от "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от", защото около 1/4 от техните симпатизанти също предпочитат Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на", добави тя.

Мустафа Карадайъ е кандидатът за президент на ДПС

Изследването, проведено в периода 4-10 октомври от "Алфа Рисърч", не включва кандидатпрезидентската двойка Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, - Искра МихайловаИскра Михайлова Искра Михайлова е родена на 7 септември 1957 г. в София, България.   Завършила е специалност, но се очаква около 80% от избирателите, участвали в него, които са заявили, че все още не са избрали своя кандидат, да подкрепят председателя на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с и неговата кандидатура да има мобилизационен ефект върху партията.

Според социолога изборите "2 в 1" най-вероятно ще оправдаят очакванията за повишаване на избирателната активност, но три фактора могат да "обърнат ситуацията" - утежняващата се COVID ситуация, отказа от машинно гласуване на определени избиратели и евентуалното рязко влошаване на икономическата ситуация.

Десислава Станева
950 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Тук

2021.10.13 | 11:06

1
А ако не излезе нито един българин да гласува къде отивате бе ей.....пълен игнор , това заслужавате некадърни и алчни копелета...
0000

2021.10.16 | 00:30

2
СТИГА СИ ЛЪГАЛА БОРЯНА ПОСЛЕ ПАК НЯКОЙ ТИ БИЛ КРИВ,ГЕРБ И ХЕРДЖИКОВ ТОВА ЩЕ СА ПОБЕДИТЕЛИТЕ

Добави коментар

Водещи новини