В две общини и четири кметства ще се състои втори тур на частичните местни избори

  • 10 октомври 2021 07:50

  • 569
  • 4
В две общини и четири кметства ще се състои втори тур на частичните местни избори
© Булфото (архив)

В две общини и четири кметства ще се състои втори тур на частичните местни избори. Изборите са насрочени с укази на президента Румен Радев. Първи тур се проведе миналата седмица в 2 общини и 12 кметства, като осем населени места избраха кмет на първи тур, а днес ще се проведат балотажи в шест населени места. Изборният ден започва в 7.00 ч. и продължава до 20.00 ч.

В община Стражица ще се проведе балотаж между Йордан Цонев и Георги Бянов. В изборите участваха още Светлозар Димитров от ПП "Има такъв народ" и Илиян Маринов от "БСП за България". На територията на общината са разкрити 24 секции. В 15 секционни избирателни комисии ще се гласува машинно, а в девет с хартиени бюлетини.

На балотаж в казанлъшкото село Копринка ще бъде избран нов кмет

Калояново е другата община, в която ще се състои втори тур на изборите. Пламен Николов от НФСБ и Виктория Михайлова от местна коалиция ГЕРБ – СДС ще се явят на втори тур за кмет на Община Калояново. На територията на общината бяха разкрити 20 секции. В 13 секции избирателите ще упражнят правото си на глас машинно, а в седем от секциите ще се гласува само с хартиени бюлетини.

В област Благоевград в село Церово ще има балотаж между Иван Саков от ГЕРБ и независимият кандидат Искра Христова.

Област Видин: В село Арчар, община Димово на втори тур на изборите ще се явят Веселина Данаилова, издигната от МК "Новото време“, и Георги Стоянов, издигнат от ПП ,"Движение България на гражданите“.

В област Плевен балотаж ще има в кметство Аспарухово, община Левски. Той ще е между Милен Милев от АБВ и независимият кандидат Ирен Игнатов.

Област Стара Загора: В казанлъшкото село кметство Копринка ще се проведе втори тур на частичния местен вот за кмет на кметство. На балотаж ще се явят Зина Трифонова от ПП ГЕРБ и Кенан Саид от ДПС.

Последвайте канала на

Владимир Василев
569 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ХХХ

2021.10.10 | 13:14

4
ЗА ДА СТЕ СИГУРНИ ЧЕ НЯКОИ ОТ ВАШИТЕ ПРА ДЕДИ НЕ Е ГРЪК ИЛИ ТУРЧИН СИ НАПРАВЕТЕ ТЕСТ ЗА ПРОИЗХОД ВЪВ НЯКОЯ ОТ ЛАБОРАТОРИИТЕ ВЪВ КОИТО СЕ ПРАВЯТ ТАКИВА ТЕСТОВЕ ЗАЩОТО ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЧЕ БЪЛГАРКИТЕ КОГАТО СА РАЖДАЛИ ДЕЦА ОТ ГЪРЦИ И ТУРЦИ СА КРИЕЛИ ЧЕ СА ОТ ТУРЦИ И ГЪРЦИ ОТ СТРАХ ДА НЕ БЪДАТ УБИТИ И ДЕЦАТА И ТЕ САМИТЕ ТАКА СА ПРАВИЛИ ПРЕЗ СРЕДНОВЕКОВИЕТО А СА РОДЕНИ МНОГО ТАКИВА ДЕЦА
ХХХ

2021.10.10 | 13:02

3
ИРАНЕЦЪТ ТРЯБВА ДА ГОВОРИ НА МАЙЧИНИЯТ СИ ИРАНСКИ ЕЗИК ДА ВЯРВА ВЪВ ТАНГРА И ДА ЖИВЕЕ В ПРАРОДИНАТА СИ ИРАН АКО Е ИСТИНСКИ ПАТРИОТ И РОДОЛЮБЕЦ А НЕ ДА ПОЗВОЛЯВА НА НЯКАКВИ ГРЪЦКИ БРАТЯ ДА ГО УЧАТ НА ЕЗИК И ИМЕТО БЪЛГАРИ Е ВЗЕТО ОТ ДРЕВНИЯТ ГРАД БОЛГАР ВЪВ ВОЛЖКА БЪЛГАРИЯ ТО Е ИЗМИСЛЕНО
ХХХ -КОИТО ИСКА ДА ГЛЕДА ТОВА

2021.10.10 | 12:57

2
ВЪВ youtube- Славяни няма, произход на българи, руснаци и поляци, Божидар Димитров
ХХХ -КОИТО ИСКА ДА ГЛЕДА ТОВА

2021.10.10 | 12:51

1
ВЪВ youtube- Българите нямат нищо общо с траките - Божидар Димитров

Добави коментар

Водещи новини