Днес изтича крайният срок за промени в състава и наименованието на регистрирани в ЦИК коалиции

  • 09 октомври 2021 07:31

  • 386
  • 4
Днес изтича крайният срок за промени в състава и наименованието на регистрирани в ЦИК коалиции
© Булфото (архив)

Днес, 9 октомври, до 17.00 часа изтича крайният срок, в който коалициите и/или партиите могат да подават заявление в Централната избирателна комисия /ЦИК/ за промени в състава и/или в наименованието на регистрирана коалиция, сочи хронограмата на ЦИК.

До края на днешния ден е и срокът за регистриране на партия или коалиция за участие в изборите, когато съдът е отменил обжалвано решение за отказ за регистрация на същите. Другите срокове, изтичащи днес, са за промени в състава на регистрирана коалиция при излизане от състава й на една или повече партии, както и при включване на нови партии в състава на коалицията и/или промяна в наименованието на коалицията.

Окончателно: Без партията на Божков на изборите

Районната избирателна комисия /РИК/ формира единните номера на избирателните секции в района/изборния район. При кмета на общината се провеждат консултации за съставите на секционните избирателни комисии. Денят, часът и мястото на провеждането се съобщават публично и се публикуват на интернет страницата на съответната община не по-късно от три дни преди провеждането им.

ЦИК следва до края на деня да предостави на Сметната палата данните за банковата сметка на инициативните комитети, предназначена за обслужване на предизборната им кампания в изборите за президент и вицепрезидент, и имената и длъжностите на лицата по чл. 164 от Изборния кодекс /ИК/.

В изборите за народни представители РИК следва да предостави данните за банковата сметка на инициативните комитети, предназначена за обслужване на предизборната им кампания на Сметната палата и имената и длъжностите на лицата по чл. 164 ИК.

Владимир Василев
386 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ХХХ

2021.10.09 | 13:52

4
ЗА ДА СТЕ СИГУРНИ ЧЕ НЯКОИ ОТ ВАШИТЕ ПРА ДЕДИ НЕ Е ГРЪК ИЛИ ТУРЧИН СИ НАПРАВЕТЕ ТЕСТ ЗА ПРОИЗХОД ВЪВ НЯКОЯ ОТ ЛАБОРАТОРИИТЕ ВЪВ КОИТО СЕ ПРАВЯТ ТАКИВА ТЕСТОВЕ ЗАЩОТО ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЧЕ БЪЛГАРКИТЕ КОГАТО СА РАЖДАЛИ ДЕЦА ОТ ГЪРЦИ И ТУРЦИ СА КРИЕЛИ ЧЕ СА ОТ ТУРЦИ И ГЪРЦИ ОТ СТРАХ ДА НЕ БЪДАТ УБИТИ И ДЕЦАТА И ТЕ САМИТЕ ТАКА СА ПРАВИЛИ ПРЕЗ СРЕДНОВЕКОВИЕТО А СА РОДЕНИ МНОГО ТАКИВА ДЕЦА
ХХХ

2021.10.09 | 13:42

3
ИРАНЕЦЪТ ТРЯБВА ДА ГОВОРИ НА МАЙЧИНИЯТ СИ ИРАНСКИ ЕЗИК ДА ВЯРВА ВЪВ ТАНГРА И ДА ЖИВЕЕ В ПРАРОДИНАТА СИ ИРАН АКО Е ИСТИНСКИ ПАТРИОТ И РОДОЛЮБЕЦ А НЕ ДА ПОЗВОЛЯВА НА НЯКАКВИ ГРЪЦКИ БРАТЯ ДА ГО УЧАТ НА ЕЗИК И ИМЕТО БЪЛГАРИ Е ВЗЕТО ОТ ДРЕВНИЯТ ГРАД БОЛГАР ВЪВ ВОЛЖКА БЪЛГАРИЯ ТО Е ИЗМИСЛЕНО
ХХХ -КОИТО ИСКА ДА ГЛЕДА ТОВА

2021.10.09 | 13:30

2
ВЪВ youtube- Славяни няма, произход на българи, руснаци и поляци, Божидар Димитров
ХХХ -КОИТО ИСКА ДА ГЛЕДА ТОВА

2021.10.09 | 13:20

1
ВЪВ youtube- Българите нямат нищо общо с траките - Божидар Димитров

Добави коментар

Водещи новини