Асен Василев категоричен: Спрем ли кражбите, парите ще отиват за болници, а не за "Бентли"-та

  • 06 октомври 2021 18:03

  • 17833
  • 96
© Кадър: БТВ

Специално за цените на енергоносителите мога да кажа, че те са в основата на поскъпването на стоките от първа необходимост. Тогава от служебното правителство бяха предприети мерки. Това заяви в студиото на "Лице в лице" по bTV бившият служебен министър на финансите и един от учредителите на ПП "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на.

,,Една от тях бе да се ускори ремонтът на каскадата в ЧАИРА, тъй като там имаме сериозен проблем, а именно, че три от четирите помпи не работят – две от тях бяха в един безкраен ремонт, а третата аварира. Поради тази причина там влезе ДАНС, защото такъв проблем застрашава националната ни сигурност. Доколкото знам ремонтните дейности са ускорени и ноември трябва да заработят тези мощности, които биха облекчили възможността за електроенергията'', разясни той.

По отношение на българо-сръбската газова връзка, която трябваше да бъде завършена в началото на тази година, Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на сподели, че изпълнителите на проекта са го уверили, че връзката ще е готова на 31-ви декември. По думите му, ако не удържат на думата си и не спазят срока, от 1-ви януари започва изплащането на неустойки в размер на 90 000 евро на ден.

Относно АЕЦ "Белене" Василев посочи, че тя едва ли ще се случи, тъй като площадката трябва да бъде лицензирана отново, което е невъзможно след инцидента във АЕЦ "Фукушима".

Основният играч ли е "Продължаваме промяната"?

Бившият финансов министър акцентира върху важността от събираемостта на данъците и най-вече те да отиват по предназначение в обществото и в икономиката на страната.

Като повишихме събираемостта на данъците и спряхме течовете, дойдоха 2 млрд. лева за четири месеца. Това са пари, които идват от данъци и не ги харчим за глупости. С осем милиарда можем да си инвестираме спокойно в образованието, да си оправим болниците, инфраструктурата и да останат още пари за култур и спорт. Това е дясната мярка – да си съберем парите от данъците, без самите тях да ги увеличаваме. А спирайки корупцията, ние получаваме средства, които да налеем в образованието и здравеопазването и да няма пенсионери под линията на бедност. Това пък е лявата мярка, обясни Василев.

,,Когато спрем кражбите, този ресурс се освобождава и не отива за "Бентли"-та и "Ролс-Ройс"-и, а отива в болниците'', посочи още той и допълни, че за второто тримесечие икономиката ни е отбелязала 10-процентов ръст, което не се е случвало от 1997-98 година.

Асен Василев: Нямаме ли съдебна реформа, няма да имаме и чужди инвестиции

Когато бизнесът работи и знае, че тези средства ще останат за него, тогава икономиката започва да се движи напред. Ролята на правителството е да създаде добра среда, за да работи бизнесът, уточни още Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на.

По темата с парите на пътните строители Василев подчерта, че пари има, а проблемът при тях произтича от факта, че договорите са били правени по изключително порочен начин, поради което са дадени на прокуратурата.

Виолета Комитова пред протестиращите: Намерихме пари, ще ви се издължим

Има нарушение на Договора за обществени поръчки, направено е незаконно възлагане от страна на АПИ. Това е юридическа каша, но парите ги има. В актуализацията на бюджета има достатъчно пари. АПИ има пари да се разплати, но те трябва да стигнат до фирмите, без да се наруши Законът за обществените поръчки, поясни бившият министър на финансите.

На въпрос за чуждите инвестиции Василев посочи, че трудно ще дойдат чужди инвестиции в държава, която се намира в политическа криза и в която няма работещ парламент.

Разпитаха Пеевски в ДАНС. Тепърва ще станат ясни нещата за много хора, обяви той

За досиетата "Пандора" и днешното привикване на бившия депутат от ДПС Делян Пеевски в ДАНС съоснователят на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" заяви, че проблемът при Пеевски е, че не е декларирал фирмите си.

Те просто не са били декларирани, затова Пеевски отиде днес в ДАНС, иначе не е проблем, че имаш фирми. Досиетата "Пандора" според мен дават видимост на това кой какви фирми и авоари има, каза още той.

За членството на България в Еврозоната, което е предвидено да се случи на 1-ви януари 2024 г. Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на подчерта необходимостта от дебат в обществото относно плюсовете и минусите от влизането ни в Еврозоната.

Икономист: България започва да се отдалечава от Еврозоната

На финала за "Зелената сделка" Василев посочи, че е важно да има плавен преход и достатъчно време, в което въглищните централи да могат да работят, докато бъдат намерени заместващи мощности.

Владимир Василев
17833 96

Свързани новини

Коментари 96

Добави коментар
Ясно

2021.10.07 | 06:36

96
Всички метежници се оказаха измамници
Определено

2021.10.07 | 06:34

95
Асен, Киро, Мая изтичат в канала, а заедно с тях и Радев

2021.10.07 | 06:34

94
Скоро ще имате възможност да докажете думите си!!!
Ужас

2021.10.07 | 06:32

93
Мартен Лунд за Асен Василев. "Той е измамник! Взеха кода на програмата която платих и го продадоха в Китай
И този се оказа крадец

2021.10.07 | 06:23

92
Офшорката Акселберт Лимитед (Akselbert Ltd), Асен Василев притежава целия капитал от 50 000 акции. Ето го втория политик
Крист

2021.10.07 | 02:48

91
Искам да ти вися очичките,като ти го набухам в лъжливия,комунистически гъз

2021.10.07 | 02:14

90
Към, групата на Радев,Киро, сенчо,, прибавете,и,мая, общата

2021.10.07 | 02:14

89
Към, групата на Радев,Киро, сенчо,, прибавете,и,мая, общата

2021.10.07 | 02:13

88
Към, групата на Радев,Киро, сенчо,, прибавете,и,мая, общата

2021.10.07 | 02:08

87
Радев, хунтата,еучителя, на циганите Киро,Асен,

Добави коментар

Водещи новини