Камелия Нейкова с нови подробности за допълнителните машини за вота 2 в 1

  • 06 октомври 2021 09:17

  • 294
  • 0
Камелия Нейкова с нови подробности за допълнителните машини за вота 2 в 1
© БНТ

Ще поръчаме допълнителни машини за вота 2 в 1 на 14 ноември.  И да има забавяне на доставката на машините, то и с наличните ще има нормален изборен ден. Това заяви пред БНТ председателят на ЦИК Камелия НейковаКамелия НейковаКамелия Нейкова е родена на 16 август 1969 г. Завършила е право в Русенския университет „Ангел.

ЦИК обявява днес нова обществена поръчка за допълнителни машини за изборите. 

"Сиела Норма" ще представи пред ЦИК електронните бюлетини

Тя уточни, че новата обществена поръчка ще е същата като обявената след насрочване на изборите. Тогава обаче двете оферти надвишаваха максималната прогнозна стойност с между 300 и 500 000. След като поръчката беше прекратена, е поискано становище от министъра на финансите дали може да бъде обезпечена следваща обществена поръчка. Председателят на ЦИК заяви, че имат уверение, че в момента, в който се сключи договор, финансирането ще бъде осигурено по бюджета на ЦИК.

Нейкова коментира и финансовия спор със "Сиела Норма". Беше категорична, че на 5 юли ЦИК е изплатила стойността на машините - около 43 млн. за 9600 машини. Останалите 1637 машини, които са доставени от "Информационно обслужване" за изборите на 11 юли, са на ЦИК.

С договора от месец февруари има неизплатени около 4 млн. за софтуера, който е предаден на ЦИК, но стои нерешен въпросът с правото на ползването му от държавата самостоятелно.

Нейкова заяви, че тези взаимоотношения със "Сиела Норма" трябва да бъдат уредени по начин, който гарантира изборния процес, а не, който е в интереса на един търговец. Заяви още, че не може да се поставят условия на държавата.

Последвайте канала на

294 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини