Кирил Петков: Ще подпишем предизборни принципи за бъдещото управление с ДБ и ИБГНИ

  • 03 октомври 2021 09:31

  • 3390
  • 89
© Булфото

Направил съм административния процес по изпращане и завършване относно канадското ми гражданство. На документа пише 20-ти август. Моята работа като българин беше на 21-ви април да подам декларация, която работа съм свършил. Това заяви в студиото на БТВ бившият служебен икономически министър Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически.

По казуса с гражданството той обясни, че в случая е по-сложно, защото има две юрисдикции – канадска и българска. Пеков беше категоричен, че е подписал декларация през април, че не е чужд гражданин, защото е подал документи за отказ от канадско гражданско.

„Ще приема становището на КС. Аз не чувствам вина никаква вина. Пред себе си смятам, че съм направил всичко, което се изисква от мен“, допълни той.

Бившият икономически министър коментира социологическите проучвания и шансовете на формацията за бъдещия парламент: „Формирахме партия и вече имаме над 15%. Вярвам, че тези 30%, които поставихме, са напълно реални. Първите партньори, които обявихме, са ДБ и ИБГНИ. Смятаме да подпишем документ, който след изборите да се превърне в коалиция. Сега ще подпишем документ, който ще наречем „Принципи на бъдещо управление“.

Кирил Петков ще представи в срок документа, че вече не е гражданин на Канада

Той изрази надежда за позитивни разговори с ИТН, но отрече да бъдат поканени за участие в споразумението. Според него няма шанс да бъдат започнати разговори с ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с и ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Петков коментира евентуалното разпределение на постове в правителство: „Бих се радвал правосъдието да бъде на ДБ. В социалната дейност бих се радвал на човек от ИБГНИ“.

„Най-важното за мен в момента е 121 депутати да бъдат достигнати. Толкова сме диалогични, че като седнем с нашите партньори да не поставяме условия“, обясни той.

Той видя Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет като добър главен прокурор, но не и като президент.

Теодора Александрова
3390 89

Свързани новини

Коментари 89

Добави коментар

2021.10.04 | 00:26

89
.ПРЕВРЪЩА ЛИ СЕ НЕКАДЪРНИКА КИРЧО ПАПУРА В ПРЕСТЪПНИК? ИМА ЛИ ПРАВО НЕКАДЪРНИКА КИРЧО ПЕТКОВ - ПАПУРА ДА РАЗДАВА ПАРИТЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ ЗА ДА ОТЧЕТЕ БАРЕМ ЕДНА СДЕЛКА В СВОЯ КРАТЪК И СРАМЕН МАНДАТ? КЪДЕ СПИ ГЕШЕВ ТА НЕ ГО ПРИВИКА ДА ДАВА ОБЯСНЕНИЯ? ЗАЩО НЕ ГО ПИТА БЕНОВСКА И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ЖУРНАЛИСТИ? ЗАЩО МЪЛЧАТ ПАРТИИТЕ? Досега в България има има стотици милиарди инвестиции, чрез които са посторени на зелено хиляди заводи от български и чужди фирми, но на никоя от тях държавата не е давала и 1 стотинка, камо ли десетки милиони от бюджета за да бъдат посторени! Първата инвестиция с подарък от 30 милиона лева държавни пари я направи Харвардския възпитаник Кирчо Папура и се насра от хвалби! Всички останали хиляди заводи са реализирани по времето на десетина редовни и служебни правителства и на никой от десетките министри на икономиката не му и мина през ума да привлича инвеститори с такива огромни подаръци! Основният въпрос, който никой не задава на Кирчо Папура е ТОЙ ИМА ЛИ ПРАВО ДА РАЗДАВА ПАРИТЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ ЗА ДА ОТЧЕТЕ БАРЕМ ЕДНА СДЕЛКА В КРАТЪК И СВОЯ СРАМЕН МАНДАТ? ПРЕВРЪЩА ЛИ СЕ НЕКАДЪРНИКА В ПРЕСТЪПНИК?!............ 4

2021.10.04 | 00:25

88
И децата ги разбраха...Публикацията е на Danny Hristova: "КАКВО СТАВА, КИРЕ? И ние знаем английски...Документите ти са получени на 19 август 2021 г. Така че продължавай да ни будалкаш и вкупом с пРезидента да нарушавате основния закон на държавата! “Получихме заявление за отказ от канадско гражданство на 19 август 2021 г. Започнахме да обработваме молбата ви на 19 август 2021 г. По молбата ви е взето решение. Трябва да получите отговор в рамките на следващите три месеца.”

2021.10.04 | 00:24

87
Кандидатите Василев и Петк0в, мошеници от класа, единия с дела в Лондон и дължащ пари там, другия назначен за министър с двойно гражданство и третия с откраднато над 1милион ДДС, ще правят партия. Изпечените лъжци, пак лъжат, като казват, че не са Радева партия. Е, точно такава са. Дни преди да обяви Радев новия кабинет, ги събра и се е говорило само за това. Тъй, като старата му партия, родена от Юмрука, Отдъхни си БГ, ние си отиваме , не оправда очакванията и едва влиза в парламента, сега се опитва с тези.Е, само, че народа вече не се подвежда и проучванията сочат 7% на избори. А ето и това е рейтинга на Радев. Нали има 60% одобрение, защо партията му не е на първо място, както когато Бойко се яви за първи път, спечели убедително от РАЗ първо място. Ами просто, защото не са Бойко. Ето след 11 години на ГЕРБ отреждат отново първо място с 9%разлика пред втория. Толкоз. Народа си иска Бойко, за да има, както обеща 2024 година завършена магистрала Хемус, двойно увеличение на заплатите на лекарите и 40% увеличение на заплатите. За това масово гласуване за ГЕРБ за да предотвратим фалита на държавата. Държавите си харчат парите от плана за възстановяване, а Хардвардците ще го внесат след нова година. Толкоз. П,С. Това са новите Бареков еднодневки. И Бареков вкара толкова депутати от първия път, и после се разпадна, а това очаква и ИТН. Троловете през годините постоянно пишеха, ГЕРБ ще последва НДСВ, а това се случва с техните
хгцхгжйкхжн

2021.10.03 | 13:56

86
На човек учил в чужбина много не може да се вярва. не се знае коя служба го държи в джоба си.
лйхблйхбмн

2021.10.03 | 13:34

85
Ей това е българската демокрация! Събират се банда аутсайдери и загубеняци, правят коалиция от малцинства да се качат на гърба на мнозинството и да яздят към залеза.

2021.10.03 | 13:14

84
РАДЕВ ПРЕЗИДЕНТ , КИРИЛ ПЕТКОВ ПРЕМИЕР , БОРИСОВ ЗАТВОРНИК ! След 14 НОЕМВРИ !

2021.10.03 | 12:32

83
Киро, цигането,мазно, говори,, лъжи,,като,Бареков, едно, време,
ФАКЮ

2021.10.03 | 11:47

70
шИбАн ваксЪР И Ти Си слуга нА амеРИКАнцИТЕ!
тъпанар

2021.10.03 | 12:22

82
ВЯРВАЙТЕ СИ КИРО ИАСАНЕ ЦИГАНИ,ЩЕ ГО ДУХАТЕ
ХХХ

2021.10.03 | 12:17

81
ЗА ДА СТЕ СИГУРНИ ЧЕ НЯКОИ ОТ ВАШИТЕ ПРА ДЕДИ НЕ Е ГРЪК ИЛИ ТУРЧИН СИ НАПРАВЕТЕ ТЕСТ ЗА ПРОИЗХОД ВЪВ НЯКОЯ ОТ ЛАБОРАТОРИИТЕ ВЪВ КОИТО СЕ ПРАВЯТ ТАКИВА ТЕСТОВЕ ЗАЩОТО ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЧЕ БЪЛГАРКИТЕ КОГАТО СА РАЖДАЛИ ДЕЦА ОТ ГЪРЦИ И ТУРЦИ СА КРИЕЛИ ЧЕ СА ОТ ТУРЦИ И ГЪРЦИ ОТ СТРАХ ДА НЕ БЪДАТ УБИТИ И ДЕЦАТА И ТЕ САМИТЕ ТАКА СА ПРАВИЛИ ПРЕЗ СРЕДНОВЕКОВИЕТО А СА РОДЕНИ МНОГО ТАКИВА ДЕЦА
ХХХ

2021.10.03 | 12:13

80
ИРАНЕЦЪТ ТРЯБВА ДА ГОВОРИ НА МАЙЧИНИЯТ СИ ИРАНСКИ ЕЗИК ДА ВЯРВА ВЪВ ТАНГРА И ДА ЖИВЕЕ В ПРАРОДИНАТА СИ ИРАН АКО Е ИСТИНСКИ ПАТРИОТ И РОДОЛЮБЕЦ А НЕ ДА ПОЗВОЛЯВА НА НЯКАКВИ ГРЪЦКИ БРАТЯ ДА ГО УЧАТ НА ЕЗИК И ИМЕТО БЪЛГАРИ Е ВЗЕТО ОТ ДРЕВНИЯТ ГРАД БОЛГАР ВЪВ ВОЛЖКА БЪЛГАРИЯ ТО Е ИЗМИСЛЕНО

Добави коментар

Водещи новини