Илияна Йотова: Бъдещо правителство да реши тракийския въпрос

  • 02 октомври 2021 14:27

  • 515
  • 10
Илияна Йотова:  Бъдещо правителство да реши тракийския въпрос
©

Днес на България са необходими силни хора, които не са зависими, лидери, които да работят не за собственото си добруване, а за добруването на държавата. Народът ни има нужда от самочувствие. От силни личности, които да бъдат гарант, че ще се справят с кризите. Заедно ще се справим.“ Това заяви вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,, която участва за поредна година в Националното тракийско поклонение в град Маджарово, посветено на 108 години от разорението и избиването на близо 200 души, предимно деца, жени и възрастни хора.

В обръщението си към стеклите се хора пред Пантеона на загиналите тракийци в Мемориалния комплекс вицепрезидентът цитира думи на Капитан Петко войвода, които според нея са актуални повече от всякога за днешния ден: „Излиза, адаш, че всичко е в човека. Ето, няма турчин да ни натиска. А що се хванахме гуша за гуша, родни братя? Ще ти кажа защо. От лакомия, за кокала. От надпревара кой от кого повече да има. Ей това е, дето разваля света“.

„Президентът Радев и аз сме с вас, уважаеми тракийци, на всяка паметна дата. Тракийската кауза е и наша кауза. Няма сила или договор, които могат да пренебрегнат тракийския въпрос и ние настояваме той да бъде решен. Но това няма как да се постигне само от една институция, затова се надявам да имаме правителство, което да приеме този въпрос за свой приоритет“, изтъкна Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,. Тя благодари на Съюза на тракийските дружества в България и на председателя му Красимир Премянов за активната им дейност.

„Уважаеми тракийци, от вас се уча на морал, уча се като държавник и политик да защитавам интереса на страната си, да отстоявам българската идентичност, към която посягат не един и друг. Уча се от вас как да предавам на децата си любовта към род и Родина“, заяви вицепрезидентът и припомни завета на тракийци „Прощаваме, но не забравяме“. „В тракийското сърце няма място за мъст, има място за любов към Отечеството. Българинът е доказал, че каквито и трудности да има по пътя си, се изправя, за да продължи напред и да гради бъдещето на тези, които идват след него“, подчерта Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,.

Борислава Борисова
515 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
Погледни народе

2021.10.02 | 20:50

10
РАДЕВ И ПП- ТАЛИБАНЧЕТАТА СА НАПРАВО КОМИЧНИ ПРЕД АВТОРИТЕТА И СИГУРНОСТТА, КОЯТО ИЗЛЪЧВАТ ГЕРДЖИКОВ И МИТОВ!

2021.10.02 | 16:05

9
Затлъстялата вече моторетка от близкото минало нещо започна много да знае.
ХХХ

2021.10.02 | 15:56

8
ЗА ДА СТЕ СИГУРНИ ЧЕ НЯКОИ ОТ ВАШИТЕ ПРА ДЕДИ НЕ Е ГРЪК ИЛИ ТУРЧИН СИ НАПРАВЕТЕ ТЕСТ ЗА ПРОИЗХОД ВЪВ НЯКОЯ ОТ ЛАБОРАТОРИИТЕ ВЪВ КОИТО СЕ ПРАВЯТ ТАКИВА ТЕСТОВЕ ЗАЩОТО ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЧЕ БЪЛГАРКИТЕ КОГАТО СА РАЖДАЛИ ДЕЦА ОТ ГЪРЦИ И ТУРЦИ СА КРИЕЛИ ЧЕ СА ОТ ТУРЦИ И ГЪРЦИ ОТ СТРАХ ДА НЕ БЪДАТ УБИТИ И ДЕЦАТА И ТЕ САМИТЕ ТАКА СА ПРАВИЛИ ПРЕЗ СРЕДНОВЕКОВИЕТО А СА РОДЕНИ МНОГО ТАКИВА ДЕЦА
Баси

2021.10.02 | 15:44

7
Гнусната свинкя!
Аре Мунчо!

2021.10.02 | 15:43

6
Взимай личното оръжие и слагай край на мъките!
Родолюбец

2021.10.02 | 15:42

5
Не щеме ний масони (Гнусен Моше Гадев), не щеме ний пари (дубайски дирхами), а искаме свобода, човешки правдини! Припев: Напред! Напред! Напред да вървим! България от робство да освободим! Не щеме ний военни (зелени чорапи), не щеме ний паши (олигарси) – жадуват свободата нашите души! Нее щеме ний подлоги (черепарски), ни православен цар (царя) – свободата свята е нашият олтар! Не щеме ний Маями, не щеме Бабикяни ни екзарх-шарлатани (Киро и Кокорчо)! Не щем да сме робове на Господ самозван (Славуца)! Разкъсайте робове робския ярем, щом не сме свободни, по-добре да мрем!
Niki

2021.10.02 | 15:26

2
Rubén radev e istinski general i zatova peceli 100%
Aa

2021.10.02 | 15:42

4
Мандат в софийския :)
Абе

2021.10.02 | 15:41

3
Лaйняна Йотова била франкофонка! Чули я на перфектен френски да казва - уй, уй, квии :)
БЪЛГАРИЯ

2021.10.02 | 14:43

1
РАДЕВ И ПП- ТАЛИБАНЧЕТАТА СА НАПРАВО КОМИЧНИ ПРЕД АВТОРИТЕТА И СИГУРНОСТТА, КОЯТО ИЗЛЪЧВАТ ГЕРДЖИКОВ И МИТОВ!

Добави коментар

Водещи новини