Приключи регистрацията за изборите на 14 ноември

  • 29 септември 2021 20:17

  • 1389
  • 1
Приключи регистрацията за изборите на 14 ноември
© Булфото

Финал на регистрациите за изборите на 14 ноември. Документи за участие са подали 22 политически партии и седем коалиции. Така общият брой на формациите е 29.

Все още не е ясно обаче дали това е окончателният им брой, защото предстои ЦИК да провери достатъчни ли са внесените подписи от всяка от партиите. На изборите на 11 юли сме избирали между 15 партии и осем коалиции, или общо 23 формации.

В последния ден на регистрацията традиционно в ЦИК се стигна до навалица от желаещи да подадат документите си. Някои от партиите се регистрираха само за парламентарните избори, а други и за тях, и за президентските.

Обединение от патриотични формации около НФСБ се регистрира за изборите

Сред формациите, които внесоха документите си последни, са БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, „Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“, Национално обединение на десницата и „АтакаАтакаПартия "Атака" е създадена на 17 април 2005 г. в София, официално регистрирана в Софийския“, която ще се бори за президент.

Първи тази сутрин документите си внесоха от Националното обединение на десницата, което включва партиите на Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа и Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва. Цветанов обяви, че ще имат своя кандидатпрезидентска двойка, която ще стане ясна до дни.

Час по-късно се регистрираха и БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. Те обявиха, че ще подкрепят Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, но все пак си направиха регистрация и за президентския вот. „Вече имаме наше решение, подкрепяме двойката Радев-Йотова и се включихме в инициативния комитет. Искахме да имаме наша регистрация не е повод за интрига“, заяви Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.
 

Документи и за президентските, и за парламентарните избори внесоха и от „Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“. Те все още обмислят дали да издигнат кандидат за държавен глава, а приоритет им е вотът за 47-ото Народно събрание.

„Явяваме се на тези избори с обръщение към нашите избиратели – „дайте ни мандат, за да гарантираме наистина дълбока демократична промяна в страната“, каза Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския. На финала, документи в ЦИК внесе и партия „АтакаАтакаПартия "Атака" е създадена на 17 април 2005 г. в София, официално регистрирана в Софийския“. Неин кандидат за президент традиционно ще е председателят Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа.

Волен Сидеров влиза в битката за президент

„Регистрирам се, защото няма как, някой трябва да оказва съпротива срещу здравния фашизъм и икономическия геноцид“, заяви той. Сидеров припомни, че през 2006 г. е бил на балотаж на втори тур срещу Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в.

Инициативните комитети имат още седмица да номинират кандидати за президент до 4 октомври. Засега единствено комитетът, издигнал певицата Луна, е подал документите си.

Novini.bg
1389 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Izbori@ do dupka.com

2021.09.30 | 07:49

1
I pak nisto...

Добави коментар

Водещи новини