Георги Гьоков: БСП е подготвена, предвидима и консолидирана, знае какво и как трябва да се направи

  • 28 септември 2021 20:31

  • 563
  • 8
Георги Гьоков: БСП е подготвена, предвидима и консолидирана, знае какво и как трябва да се направи
© Булфото (архив)

„Ние сме подготвени, предвидими, консолидирани, знаем какво и как трябва да се направи. През последните 5 години БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е е категорична опозиция на модела “ГЕРБ“ и искаме промяна. Идентифицираме проблемите и сега се вижда, че служебното правителство изкарва същите проблеми, за които говорим от толкова години. Социологическите проучвания показват, че поведението на левицата в последните месеци е било правилно.“ Това заяви народният представител от парламентарната група на „БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България“ в 46-то НС Георги Гьоков в ефира на БТВ-радио.

Той определи 46-я парламент като много раздробен, по думите му са минати всякакви граници на поведение между “партиите на протеста“. „Ние запазихме спокойствие и диалогичност, стоим добре в политическото пространство“, коментира Гьоков.

Във връзка с Инициативния комитет за издигане на Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на за втори мандат, социалистът обясни, че Изпълнителното бюро е решило трима души да бъдат представители на партията - това са Кристиан Вигенин, Ирена Анастасова и проф. Радослав Гайдарски. Той припомни, че официалната подкрепа за президента от левицата е дошла малко след изборите през април месец, когато Националният съвет на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е е взел решението за подкрепа на кандидат-президентската двойка.

БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е категорично заявяваше в 45-то и 46-то НС и сега преди да се състави 47-то отново сме категорични, че ще говорим с всички парламентарно представени партии, с изключение на ГЕРБ и ДПС. Това автоматично означава, че ще говорим и с новата партия на Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически и Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на. Това трябва да го направим в името на България, защото насреща се задава една заплаха от финансова нестабилност и фалити, вследствие на инфлацията“, обясни социалистът.

От БСП биха разговаряли с "Продължаваме промяната", Анастасова разкри отношенията Радев-Нинова

По думите му всички позиции, извън първото място на изборите, са загуба за БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, но достойно представяне за левицата ще означава повишаване на резултатите от вече предходните два парламентарни избора.

Мерките, които служебното правителство предложи срещу високите цени на електроенергията, социалистът коментира така: „Добра идея е да се предоставят компенсация по 50 лева на мегаватчас ел. енергия, изразходвана от малките и средни предприятия, но защо от следващата година, за последното тримесечие колко предприятия ще фалират? Не е достатъчна мярка това. Трябва актуализация на бюджета, това може да не изглежда разумно в очите на българите, но трябва да се поучим от другите европейски държави", посочи Георги Гьоков и даде пример с Испания и Педро Санчес, който въвежда шоков план, данък върху производството на електроенергия да не се начислява до края на годината, а самият данък ще бъде намален.

Социалистът обясни, че по този начин се постига 30% намаление на електроенергията, а същия метод се прилага и в Гърция.

Валери Зайцев
563 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2021.09.29 | 06:44

8
БСП И ГРОБ сте довиждане.....
MASTER BUNNY

2021.09.29 | 06:19

7
ЛУНА ПРЕЗИДЕНТ, Е ПО-ДОСТОЙНА!
ЧАРЛИ БРОНСЪН

2021.09.29 | 06:12

6
ЗА ДВЕТЕ ЗАХЛЮПЕНИ СЕЛСКИ П Р О С Т А К Е С И ТИЯ У МОМЕНТА НЕ! ИСКАМ, ДА, ЧУВАМ!
АЗ СЪМ ЧАРЛИ

2021.09.29 | 06:08

5
МИСИРКИ, ПОЧВАТЕ ВСЕКА СУТРИН УСТАВНО ДА ОБЛИЗВАТЕ КАФЯВИЯ САЛОН НА ЛУНА ПРЕЗИДЕНТ ИЛИ ЩЕ ИМАТЕ БЪРЗА, НО! КРАТКА СРЕЩА ЛИЧНО С МЕН :) НАЛИ СТЕ НАЯСНО, ЧЕ НЕ СЪМ ЧАРЛИ ЧАПЛИН? ;)

2021.09.29 | 02:52

4
Жадни за власт,и,мъст, комунистите, друго,не,знаят,убици,

2021.09.29 | 02:51

3
Жадни за власт,и,мъст, комунистите, друго,не,знаят,убици,

2021.09.28 | 20:51

1
Даржавата да взема всичко. Без час а собствено. Да живее КОМУНИЗМА и работниците.

2021.09.28 | 21:22

2
БСП отдавна не се занимава с КОМУНИЗЪМ и работници. БСП е партия на най-едрата червена олигархия :)))

Добави коментар

Водещи новини