Германия даде съгласие за разкриване на секции на не повече от 40 адреса

  • 21 септември 2021 19:02

  • 313
  • 0
Германия даде съгласие за разкриване на секции на не повече от 40 адреса
© Булфото (архив)

Във връзка с предстоящите на 14 ноември 2021 г. избори за президент и вицепрезидент на Република България и избори за народни представители германската страна ни информира с нота, че няма възможност да даде съгласие за разкриване на избирателни секции на повече от 40 адреса извън дипломатическите и консулските представителства на Република България, съобвища от МВнР.

Припомняме, че провеждането на национални избори и референдуми на други държави на територията на Германия чрез разкриване на избирателни секции подлежи на разрешителен режим. Според германската практика и нормативна уредба разкриване на територията на страната на избирателни секции извън дипломатически и консулски представителства се допуска само по изключение, като всеки конкретен адрес се съгласува с компетентните федерални и провинциални власти.

При тези обстоятелства българското посолство в Берлин и генералните ни консулства във Франкфурт на Майн и Мюнхен ще положат всички усилия, разчитайки на подкрепата и съдействието на българската общност, за да се осигурят оптимални условия за българските граждани в Германия да осъществят своето право на глас.

Борислава Борисова
313 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини