Правителството одобри разходите за предстоящите избори

  • 20 септември 2021 11:25

  • 616
  • 1
Правителството одобри разходите за предстоящите избори
© Novini.bg

Със свое постановление правителството одобри план-сметката за разходите по подготовката и произвеждането на изборите за президент и вицепрезидент на страната ни, както и за народни представители, които ще бъдат на 14 ноември 2021 г. Средствата в нея са в размер на 123,8 млн. лева, като общите разходи са разпределени за два тура на изборите, предвид допускането за произвеждането на изборите за президент и вицепрезидент в два тура.

Съгласно чл. 18, ал. 2 от Изборния кодекс разходите по подготовката и произвеждането на изборите са за сметка на държавния бюджет, по приета от Министерския съвет план-сметка, съгласувана с Централната избирателна комисия. План-сметката за изборите се приема не по-късно от 55 дни преди изборния ден.

Водещите избори на 14 ноември са за президент, тъй като са редовни

При необходимост, след сключване на договор за доставка на допълнителни специализирани устройства за електронно машинно гласуване с инсталиран приложен и системен софтуер, ще бъдат осигурени необходимите допълнителни разходи за целта по бюджета на Централната избирателна комисия, по реда на чл. 109, ал. 3 от Закона за публичните финанси. При вземане на решение от страна на Централната избирателна комисия за въвеждане на видеонаблюдение в избирателните секции, правителството има готовност да осигури необходимите за целта допълнителни средства.

Правителственото постановление е прието неприсъствено.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
616 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ДОЛУ ГЕРБ ! ДОЛУ ЧЕКМЕДЖЕ ТОЛУПА !

2021.09.20 | 13:22

1
Най - важното е никога , ама НИКОГА да не се забравя за кражбите , убийствата и геноцида над възрастните българи , простащините и идиотщините по време на 12 годишното управление на чекмеджетулупа Борисов и ГЕРБ ! Възмездие и тоталното им изчегъртване са необходими !

Добави коментар

Водещи новини