Гроздан Караджов: Надявам се всички да стъпим върху прагматизма

  • 20 юли 2021 13:33

  • 876
  • 0
Гроздан Караджов: Надявам се всички да стъпим върху прагматизма
© Булфото

"Надявам се всички да стъпим върху думата прагматизъм. Хубаво е да се освободим от предизборните страсти и обременености. Прагматизмът изисква да не се отива на трети избори. Трябва основните партии да намерят своята територия на съгласие".  Това каза пред БНР Гроздан Караджов, председател на Сдружение "Граждански съвет" и бивш депутат от "Реформаторския блок". 

Според него има добра територия, върху която ИТН, ИМВ и ДБ да намерят общ език и да сложат на масата приоритетите - за съдебна реформа, антикорпуция. 

"Позитивът от резкия ход на ИТН с обявяване на правителството още при непубликувани резултати е в това, че вече никой не говори кой ще бъде министър и на какво, не се говори кой коя зона ще завладее, а се говори за това около какви цели ще се съберем и какви задачи смятаме да изпълним заедно. След това хора ще се намерят". 

Борислав Цеков: Мълчанието от последните дни подсказва, че диалог между партиите се води, но вероятно задкулисно

В предаването "12+4" Караджов очерта необходимите приоритети: 

"Борбата с корупционния модел, остракиране на всички клиентелски обръчи от фирми, които абонаментно получават поръчки; съдебната реформа, която трябва да завърши със структурна реформа в прокуратурата; да бъде изолирана ДПС като носител на тези модели на Държавна сигурност".  

Последвайте канала на

Теодора Александрова
876 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини