28 водачи на листи избраха от кой район да станат депутати

  • 16 юли 2021 20:31

  • 2412
  • 7
28 водачи на листи избраха от кой район да станат депутати
© Novini.bg

28 депутати подадоха заявление от кой избирателен район ще влязат в следващия парламент. Това става ясно от решение на Централната избирателна комисия, показа проверка на Novini.bg. Така се освобождава място за нови попълнения.

Сериозни размествания има в групата на Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен, където Андрей Чорбанов ще е от 24-и МИР, а от Велико Търново влиза Силвия Николова. Васил Георгиев ще стане депутат от Русе, като от Кърджали влиза Георги Чепишев. Размествания има и за София област, Силистра, Хасково и др.

Ива МитеваИва МитеваИва Митева Йорданова-Рупчева е родена на 25 октомври 1972 г. в Разград. Завършила е висше влиза от 24-и в София, а Тошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г. – от Пловдив.

Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на ще бъде депутат от Русе, а на нейно място от Разград ще влезе Гюнай Хюсмен.

Бившият здравен министър Костадин АнгеловКостадин АнгеловКостадин Ангелов е роден на 7 юни 1977 г. Завършва Медицинския университет в София през 2004 г. е заявил желанието си да е депутат от Велико Търново. Той обаче водеше листата на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на и във Варна. На негово място от морската столица депутат ще бъде Славена Точева.

Лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за заявява, че желае да остане избрана в листата на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България в 25 МИР- София. На нейно място така от Варна ще влезе Филчо Филев.

Съпредседателят на Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския влиза от София. С това от Пловдив депутат ще Манол Пейков, който беше част и от предишния парламент. Д-рАлександър СимидчиевАлександър СимидчиевД-р Александър Симидчиев  е пулмолог, интернист с дългогодишен опит в областта на белодробната е избрал София – област. Така Бонка Василева от 25-и МИР ще бъде също депутат. Избирайки да влезе в парламента от 23 МИР-София Антоанета Цонева дава път от Пазарджик на Александра Стеркова.

Изборите приключиха, задава ли се нов провал на бъдещия парламент

Лидерът на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, пък е заявил желание да стане депутат от Шумен. Той бе водач на листата в Кърджали, където се освобождава мандат за Павлин Кръстев.

Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на от “Изправи се! Мутри вън!” избира Благоевград, а от 23-и МИР Димитър Делчев. Николай ХаджигеновНиколай ХаджигеновНиколай Димитров Хаджигенов е български адвокат,общественик и политик. Той е роден на 30 юни 1971 влиза от 25-и София. Мария КапонМария Капон Мария Капон е родена в град Пловдив. Завършила е висше образование икономика, специалност ще влезе така от Пловдив - област.

Цялото решение на ЦИК вижте тук

Още любопитни коментари за изборите чуйте във видеото:

Борислава Бибиновска
2412 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Глас

2021.07.19 | 16:46

7
Христо, не само избра от кой МИР да влезе в парламента, но вече се готви и за министър и да съставя правителство хаххаха

2021.07.16 | 23:29

6
Те ли избират или народа от районите ги избира? Трябва да има закон кандидат депутат да може да бъде само от един район.

2021.07.16 | 23:14

5
Циркаджии

2021.07.16 | 21:46

4
Като ги гледам същите от 45 нс и неочакван нищо градивно да направят, ще е същия или дори по голям цирк

2021.07.16 | 21:45

3
Суверена пак ще ходи на избори като гледам на кои се е доверил пак!

2021.07.16 | 21:40

2
Изобщо да не влизат, има ли смисъл
стари кypви навсякъде.

2021.07.16 | 20:59

1
откъдето и да влязат, все ще ни влезе.

Добави коментар

Водещи новини