Проблем с обработката на протоколи от Канада

  • 12 юли 2021 12:59

  • 1150
  • 1
Проблем с обработката на протоколи от Канада
© Булфото

Проблем е възникнал с обработката в ЦИК на секционните протоколи от Канада. Това съобщи Максим Божилов, издател на вестник „Български хоризонти“ в Торонто по БНР. 

Повече от 7 часа след края на изборния ден членовете на 16 комисии в Канада не могат да си тръгнат, тъй като не получават потвърждение от ЦИК за изпратените протоколи. В секцията в Брамптън една от двете изпратени машини не е проработила, но от ЦИК изискват изпращането на извадка и от дефектиралата машина . За БНР Максим Божилов поясни: „Тази секция това ѝ е проблемът и другите секции стоят и чакат. Може би въобще не са стигнали до обработка на протоколите от Канада, защото както е казал г-н Войнов те са само трима души и от проблем на ЦИК това се превръща в проблем на секционните комисии“.

В Гърция все още се очакват резултатите от изборите за Народно събрание

От ЦИК обясняват, че ще дадат указания как да се попълнят протоколите за да бъдат потвърдени данните от вота. Едва след това членовете на комисиите ще бъдат освободени. 

Теодора Александрова
1150 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.07.12 | 14:40

1
Някакви си там машини не проработили, други отказали, трети отчели неверен резултат, голяма работа - ще стоят и ще чакат някакви си там българи в Канада!

Добави коментар

Водещи новини