Андрей Райчев: Правителство ще има, но парламентарно мнозинство - не

  • 12 юли 2021 08:39

  • 3177
  • 2
© БНТ

Двете големи партии, свързани със статуквото - ГЕРБ и БСП, губят между 13 и 20 мандата. Момент, в който ще се търси подкрепа от някоя от старите партии, показва че сме в същото положение. Това заяви пред БНТ социологът Боряна Димитрова. 

"ГЕРБ губят психологическата преднина. Не се съмнявам, че ще има правителство и премиер. Ще видим Слави какво ще реши. Трифонов ще предложи нещо, негово правителство ще бъде гласувано – никой не иска трети избори. Правителство ще има, но парламентарно мнозинство- не", каза социологът Андрей Райчев. 

ЦИК

Правителство лесно се съставя, но трудно се бута, коментира още той.

И да се коалира Трифонов с „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“, пак няма да има мнозинство. Рискова политическа ситуация, заяви Димитрова. 

При над 95% обработени протоколи: ГЕРБ-СДС с преднина пред "Има такъв народ"

"400 000 по-малко гласоподаватели са отишли до урните. Трети избори ще доведат до по-голяма делегитимизация", коментира социоложката. 

"Преминаването в опозиция на ГЕРБ ще покаже истинската им тежест", съобщи Боряна Димитрова.

БНТ

"Слави Трифонов и Христо Иванов ги обединява съдебната реформа, а след това? Там няма обединяваща политическа идея, само тактическа", коментира Андрей Райчев. 

"Силна президентска власт при слаби партии е лошо за страната", коментира социологът. 

БНТ

Според Андрей Райчев ГЕРБ е много силна партия, а на тези избори нямаше платен вот - т.е ГЕРБ са първа политическа сила без купени гласове. Той смята, че партията ще изчакат разцепление и не е в лоша позиция. 

Радина Лазарова
3177 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Нищоправец

2021.07.12 | 11:55

2
Тарашков да остави дамаджаната и да отива на задръстването на Стара Загора. Яко псуват шофьорите и него и Радев. ДОЛНИ ЧЕРВЕНИ УРОДИ.

2021.07.12 | 10:33

1
Хахахахаха......и с купения машинен вот пак не можаха да бият ГЕРБ

Добави коментар

Водещи новини