Член на комисия изключи машината, за да зареди телефона си

  • 11 юли 2021 23:54

  • 3373
  • 2
Член на комисия изключи машината, за да зареди телефона си
© Булфото (архив)

Гласуването на днешните парламентарни избори не мина без куриози. Засега палмата се държи от член на секционна комисия в Сандански. Той изключи машината, за да зареди телефона си, съобщава segabg.com.

В област Благоевград като цяло никак не е скучно. В няколко секции избирателите се оказаха над 300, но пък машина не бе доставена, каквото е изискването на изборното законодателство. В една от тях - председателят на комисията се отказа да е председател, възмутен, че ще се гласува с хартия.

Ромка във варненското село Каменар гласува около час. Тя все не успяваше да се справи с картата и екрана. Наложи се техник да проверява за неизправност. Това не създаде особен проблем на други избиратели, тъй като такива липсваха пред секцията.

Ива Митева: Въвеждането на машинното гласуване беше абсолютно правилен ход

Районната избирателна комисия в  Стара Загора пък се погрижи сътрудниците ѝ да бъдат подобно на футболисти - облечени в еднакви фланелки. Причината - да бъдат лесно разпознаваеми от хората, които носят книжата с протоколите. Фланелките са бели. Вместо национално знаме, герб или емблема на футболна федерация, на тях са изобразени шевици.

В Турция, където машините по принцип озадачиха гласоподавателите, мъж се насочи към огромно наземно климатично тяло. Той просто си помисли, че това е устройството, чрез което се упражнява вот.

Константин Тодоров
3373 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.07.12 | 05:55

2
гейберас или жълтопаветник?

2021.07.12 | 02:02

1
Дай да ти дам да заредиш и моя телефон

Добави коментар

Водещи новини